Συνέντευξη Γ.Μιχελάκη: “Με νέο νόμο οι δημοτικές εκλογές…”

0

mixelakhsΤην βούληση – μάλλον απόφαση – της κυβέρνησης να προχωρήσει στην αλλαγή του εκλογικού νόμου για τις δημοτικές εκλογές, παρά τις επιφυλάξεις που διατυπώνονται  ακόμη και από δημάρχους που πρόσκεινται στη ΝΔ,  εκφράζει ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», διευκρινίζοντας παράλληλα ότι «πρέπει να γίνει μια λεπτομερειακή επεξεργασία της πρότασης αυτής» και τονίζοντας ότι «είναι ανάγκη να περάσουμε από τα λόγια στα έργα»,   και «με στόχο να απαλλαγεί η Αυτοδιοίκηση από τις όποιες κομματικές εξαρτήσεις και να δοθεί στους δημότες η δυνατότητα να επιλέγουν τους ικανούς και τους άξιους, τους καταξιωμένους στις τοπικές κοινωνίες».

Η συνέντευξη του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη στην Εφημερίδα των Συντακτών είναι η εξής:

1. Προτείνατε συγκεκριμένες αλλαγές στο νόμο για τις δημοτικές εκλογές. Οι πληροφορίες σας φέρουν να το κουβεντιάσατε με δημάρχους, παρουσία μάλιστα και του Πρωθυπουργού. Ποια η άποψη που σας μετέφεραν;

Απ: Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Υπήρξαν, όπως ξέρετε, κάποιες σκέψεις του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με στόχο να απαλλαγεί η Αυτοδιοίκηση από τις όποιες κομματικές εξαρτήσεις και να δοθεί στους δημότες η δυνατότητα να επιλέγουν τους ικανούς και τους άξιους, τους καταξιωμένους στις τοπικές κοινωνίες, χωρίς περιορισμούς. Να μπορεί, δηλαδή, ο κάθε δημότης να επιλέγει ακόμη και υποψηφίους που προέρχονται από διαφορετικούς συνδυασμούς.  Υπάρχουν βέβαια διάφορα ζητήματα – κυρίως πρακτικά – για τα οποία αναζητούνται οι καταλληλότερες απαντήσεις. Συζητώ, λοιπόν, με όλους και βεβαίως με τους δημάρχους. Σε μια τέτοια άτυπη και φιλική συνάντηση, ήρθε πράγματι και ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Δεν νομιμοποιούμαι να μεταφέρω τι είπε ο καθένας από τους δημάρχους. Υπήρξαν δήμαρχοι που εξέφρασαν τη στήριξή τους στις  προτάσεις αυτές. Υπήρξαν και δήμαρχοι που εξέφρασαν την αντίθεσή τους. Στο τέλος όμως της βραδιάς, σχεδόν όλοι συμφωνήσαμε ότι πρέπει να γίνει μια λεπτομερειακή επεξεργασία της πρότασης αυτής.  Λέω άλλη μια φορά, ότι είναι ανάγκη να περάσουμε από τα λόγια στα έργα. Δεν μπορεί να λέγεται   ότι υπάρχει ποδηγέτηση της Αυτοδιοίκησης από τα κόμματα και να μην περνάμε στο «δια ταύτα». Δεν μπορεί να λέγεται ότι είναι ανάγκη να βάλουμε στην πρώτη γραμμή τους καταξιωμένους, τους ικανούς, τους άξιους και την ίδια στιγμή να υποστηρίζεται πως δεν πρέπει ν’ αλλάξει τίποτα.

Προηγούμενο άρθροΔωρεάν Σχολή Βυζαντινής Αγιογραφίας από τον Ι.Ν. Αγίου Κοσμά Αιτωλού!
Επόμενο άρθροΤα 7 μεταπτυχιακά στην Ελλάδα με την μεγαλύτερη ζήτηση!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.