Συγκέντρωση ΣΥΡΙΖΑ Φ.Χ. σήμερα στην πλατεία Πατριάρχου για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

0

syrizanfbannerΗ στυγνή πολιτική δολοφονία του 34χρονου αντιφασίστα Παύλου Φύσσα ύστερα από ενέδρα μελών της Χρυσής Αυγής στην Αμφιάλη αποτελεί μία κατακόρυφη κλιμάκωση της εγκληματικής δράσης της νεοναζιστικής συμμορίας. Ύστερα από την επίθεση σε μέλη του ΚΚΕ στο  Πέραμα και την προκλητική εμφάνιση των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής στο Μελιγαλά, η νεοναζιστική συμμορία πιστώνεται πλέον και τη δολοφονία ενός νέου ανθρώπου. Όσο και αν η Χ.Α αρνείται οποιαδήποτε σχέση με τον δολοφόνο Γ. Ρουπακιά, τα τεκμήρια της ενεργού συμμετοχής του στη Χρυσή Αυγή είναι αδιάσειστα.

Η στιγμή της δολοφονίας, που έγινε εν μέσω κλιμάκωσης του απεργιακού αγώνα των καθηγητών, εντάσσεται σε σχέδια αποσταθεροποίησης και αποπροσανατολισμού των λαϊκών στρωμάτων. Αποδεικνύεται έτσι για μία ακόμη φορά ότι η Χρυσή Αυγή είναι ένα κόμμα στην υπηρεσία του κεφαλαίου και των μνημονίων, απολύτως εχθρικό προς τα λαϊκά συμφέροντα.

Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης στην ανάπτυξη της επιρροής και την αποθράσυνση των νεοναζί: όχι μόνο αναπαράγει την επικίνδυνη θεωρία των δύο άκρων, συμψηφίζοντας έτσι την εγκληματική δράση των νεοναζί με τους δημοκρατικούς αγώνες της Αριστεράς, αλλά και εφαρμόζει μία πολιτική εξόντωσης και φτωχοποίησης του λαού μέσα από τα μνημόνια. Στρώνει έτσι το πλέον κατάλληλο έδαφος για την ανάπτυξη του νεοναζισμού. Επιπλέον, έχει αφήσει στο απυρόβλητο τη φανερή και συστηματική συνεργασία Χ.Α και τμημάτων της αστυνομίας, κάτι που αξιοποιούν επιχειρησιακά οι νεοναζί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ N.Φιλαδέλφειας-N.Χαλκηδόνας εκφράζει τα συλληπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα και ζητά την παραδειγματική τιμωρία όλων των εμπλεκομένων στη δολοφονία του. Ο θάνατός του πρέπει να σημάνει καμπανάκι δημοκρατικής επαγρύπνησης και ενίσχυσης του αντιφασιστικού αγώνα στην πόλη μας. Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, και τους μαζικούς φορείς της πόλης να συσπειρωθούν σε ένα δημοκρατικό αντιφασιστικό-αντικυβερνητικό μέτωπο ανατροπής και αλληλεγγύης με στόχο την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και το ξερίζωμα του φασισμού.

Όλοι και όλες στην αντιφασιστική συγκέντρωση την Πέμπτη 19/9 στις 19.00 στην πλατεία Πατριάρχου

Προηγούμενο άρθροΑργοπορία…
Επόμενο άρθροΗ λίστα με τις 32 επιθέσεις της Χρυσής Αυγής!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.