Σοβαρά επεισόδια στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο για τον Παύλο Φύσσα

0

keratsini6Πληροφορίες για 4 τραυματίες και περισσότερες από 30 προσαγωγές – Πεδίο μάχης η Γρηγορίου Λαμπράκη – Οδοφράγματα, φωτιές και μολότοφ έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Κερατσινίου –  Προπηλακίστηκε ο Πάνος Καμμένος από ομάδα διαδηλωτών
Σε «πεδίο μάχης» μετατράπηκε απόψε η οδός Γρηγορίου Λαμπράκη όπου σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια, έπειτα από την αντιφασιστική πορεία που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα.

Ομάδα διαδηλωτών πέταξε ξύλα και πέτρες προς τους αστυνομικούς έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Κερατσινίου, οι οποίοι απάντησαν με ρίψη χημικών.  Ο κύριος όγκος των διαδηλωτών «έσπασε» τερματίζοντας τη διαμαρτυρία, ενώ έως και μετά τις 20.00 υπήρχαν συμπλοκές.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν τέσσερις τραυματίες καθώς και ότι η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε περισσότερες από 30 προσαγωγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι οδομαχίες έχουν μεταφερθεί από μικρές ομάδες στην πλατεία Κερατσινίου και κοντά στα Ταμπούρια, ενώ έχουν προκληθεί ζημιές σε καταστήματα, τράπεζες και ενεχυροδανειστήρια.

Στην πορεία, η οποία ξεκίνησε από το σημείο της δολοφονίας του 34χρονου στην οδό Παναγή Τσαλδάρη και διακόπηκε λόγω των επεισοδίων, συμμετείχε το ΠΑΜΕ, το ΣΥΡΙΖΑ, η ΚΕΕΡΦΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, εργατικά συνδικάτα και εκατοντάδες απλοί πολίτες.

Το παρόν έδωσε και ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος σε δηλώσεις του  χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή «εγκληματική μαφιόζικη οργάνωση νεοναζί δολοφόνων» ενώ στην Αμφιάλη βρέθηκε και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από το ΣΥΡΙΖΑ.

Προπηλακίστηκε ο Πάνος Καμμένος

Στην Αμφιάλη μετέβη λίγο μετά τις 18:00 και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ο οποίος δέχτηκε επίθεση από μία ομάδα 20 ατόμων.

Κατά πληροφορίες, συγκεντρωμένοι πολίτες παρεμπόδισαν αρχικά τον κ. Καμμένο να βγει από το αυτοκίνητό του και στη συνέχεια του επιτέθηκαν φραστικά, αλλά και σωματικά. Μάλιστα, τόσο ο κ. Καμμένος, όσο και άτομα της προσωπικής του φρουράς, προπηλακίστηκαν καθ΄οδόν για τον τόπο της αντιφασιστικής συγκέντρωσης.

Έπειτα από αυτό ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων αποχώρησε από την συγκέντρωση με δίκυκλο από το προσωπικό ασφαλείας.  Συνεργάτες του κ. Καμμένου λένε ότι ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων τραυματίστηκε ελαφρά στη μύτη και στον χώρο μετέβη ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, για να τον εξετάσει. Το αυτοκίνητό του, ακόμη, υπέστη σοβαρές ζημιές.

Αντιφασιστικές πορείες σε όλη την Ελλάδα

Σε εξέλιξη βρίσκονται μαζικές αντιφασιστικές πορείες σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, μετά τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα από 45χρονο χρυσαυγίτη στο Κερατσίνι.

Έκρυθμη είναι η κατάσταση σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ξάνθη, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη μικρής έκτασης επεισόδια, μετά τις αντιφασιστικές πορείες.
protothema.gr

Προηγούμενο άρθροΒ.Βέττος: “Υπέρ του Δημότη ο νέος νόμος για τις δημοτικές εκλογές…”
Επόμενο άρθροΠες μου πώς κοιμάσαι να σου πω ποιος είσαι!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.