Ο “Μόγλης της Σιβηρίας” συγκλονίζει

0

fx-moglhs-rosiaΈνα παιδί 20 χρόνων που πέρασε σχεδόν όλη του τη ζωή απομονωμένο σε δάσος της Σιβηρίας εντόπισαν οι αρχές. Ο “Μόγλης της Σιβηρίας” όπως τον αποκαλούν τα ΜΜΕ ζούσε σε καλύβα στο δάσος από το 1997, όταν η οικογένειά του άφησε τον πολιτισμό. Οι γονείς του τον εγκατέλειψαν τον Μάιο να τα βγάλει πέρα μόνος.

Εισαγγελέας ανέφερε πως το παιδί δεν έχει καμία μόρφωση, κοινωνικές δεξιότητες ή κάποια ιδέα για το πως είναι ο κόσμος, πέρα από το περιβάλλον που έχει συνηθίσει, ωστόσο μπορεί να μιλά βασικά αγγλικά που έμαθε από ένα λεξικό.

“Ζω καλά” ανέφερε στους Siberian Times. “Ζούμε καλά εδώ. Αυτή είναι η πραγματικότητά μας και είναι πολύ καλή” πρόσθεσε το παιδί.

Σύμφωνα με αναφορές των ΜΜΕ, μία ντόπια γυναίκα έμαθε πως τον εγκατέλειψαν οι γονείς του και κάλεσε τις αρχές, φοβούμενη ότι δεν θα βγάλει μόνος τον χειμώνα. Αφού συνάντησε εκπροσώπους των τοπικών αρχών, το παιδί γύρισε στην καλύβα του και ετοιμάζεται για το χειμώνα, μαζεύοντας ξύλα σύμφωνα με το RIA Novosti.

Πάντως οι ρωσικές αρχές αναμένεται να του εκδώσουν ταυτότητα, αφού δεν υπάρχει οποιοδήποτε επίσημο έγγραφο για την ύπαρξή του. Αυτό θα του εξασφαλίσει κάποιες προνοιακές παροχές.

Περιστατικά παιδιών που μοιάζουν με τον Μόγλη του Κίπλινγκ που μεγάλωσε χάρη σε μία αγέλη λύκων όπως αναφέρουν τα “Βιβλία της Ζούγκλας”, δεν είναι ασυνήθιστα στη Ρωσία, σύφμωνα με τους Moscow Times.

Το 2011, δύο κορίτσια, τεσσάρων και έξι ετών που μεγάλωναν με αλκοολικούς γονείς, βρέθηκαν στην Αγία Πετρούπολη να μην μπορούν να μιλήσουν, να μην έχουν φάει ποτέ μαγειρεμένο φαγητό και να βρίσκονται σε άγρια κατάσταση.

Το 2008, κοινωνικοί λειτουργοί στο Βόλγκοραντ βρήκαν ένα εξάχρονο αγόρι που η μητέρα του κλείδωνε στο σπίτι τους μόνιμα. Το παιδί δεν είχε μάθει να μιλά, αλλά έβγαζε ήχους, μιμούμενος τους παπαγάλους που βρίσκονταν στο διαμέρισμά τους.

Προηγούμενο άρθρο3.555 επιπλέον παιδιά σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς
Επόμενο άρθροΚαι στα ποδήλατα “Τέλη κυκλοφορίας”???
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.