ΝΑΪΡΟΜΠΙ: Λευκή 29χρονη Βρετανίδα η αρχιτρομοκράτισσα…(video)

0

vretannidaΜία 29χρονη Βρετανίδα, μητέρα τριών παιδιών, χήρα του βρετανού καμικάζι που προκάλεσε τη σφαγή στο μετρό του Λονδίνου το 2005, βρίσκεται πίσω από τις πολύνεκρες επιθέσεις της Αλ Σαμπάμπ στο Ναϊρόμπι. Πληροφορίες αναφέρουν πως βρίσκεται μεταξύ των νεκρών.

Πρόκειται για την “Λευκή Χήρα” Σαμάνθα Λιούθγουέιτ, η οποία καταζητείται στη Βρετανία για σχέση με τις πολύνεκρες επιθέσεις στο μετρό του Λονδίνου. Θεωρείται ότι κατέφυγε στη Σομαλία όπου εκπαιδεύει γυναίκες για τζιχάντ.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η αλ Σαμπάμπ – παρακλάδι της Αλ Κάιντα – επαίνεσε την “Λευκή Χήρα” στο Twitter για την άγρια επίθεση κατά πολιτών που προκάλεσε τουλάχιστον 68 νεκρούς. “Η Σεραφίγια Λιουθγέιτ, κατά κόσμον Σαμάνθα, είναι μία πολύ γενναία γυναίκα και εμείς είμαστε ευτυχείς που την έχουμε μαζί μας” ανέφερε ο λογαριασμός των ανταρτών. “Αυτή είναι μόνο μία άσκηση για ένα μεγαλύτερο χτύπημα” πρόσθετε.

Πηγή στις αντιτρομοκρατικές αρχές της Βρετανίας ανέφερε στην Daily Mail ότι από μαρτυρίες επιζώντων θεωρεί πως η 29χρονη Βρετανίδα είναι πίσω από τις επιθέσεις. Αρκετοί ανέφεραν πως μία λευκή γυναίκα έδινε οδηγίες στους αντάρτες να σκοτώνουν όσους δεν μπορούσαν να απαγγείλουν στίχους από το Κοράνι.

Η Λιούθγουειτ είναι κόρη στρατιωτικού και γεννήθηκε στην Ιρλανδία.

Το 2011 η αστυνομία της Κένυα είχε βρει χημικά ίδια με αυτά που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις του Λονδίνου, στο διαμέρισμα της στη Μομπάσα. Η ίδια διέφυγε της σύλληψης. Ένας Βρετανός, ο Ζερμαίν Γκραντ συνελήφθη και ομολόγησε ότι συνεργάζονταν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ίδια σχεδίαζε να τον απελευθερώσει.

Σύμφωνα με μαρτυρίες η 29χρονη έχει οργανώσει κι άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις ενώ επίσης χρηματοδοτεί την οργάνωση και στρατολογεί και εκπαιδεύει γυναίκες για να συμμετέχουν στις ενέργειες της Αλ Κάιντα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μία λευκή γυναίκα που ταιριάζει στην περιγραφή της Σαμάνθα είναι μεταξύ των νεκρών από τα πυρά των στρατιωτών, κατά την επέμβαση στο εμπορικό κέντρο.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΝΑΪΡΟΜΠΙ

Ταμπουρωμένοι μέσα στο εμπορικό κέντρο Γουέστγκεϊτ και κρατώντας αδιευκρίνιστο αριθμό ομήρων παραμένουν από χθες το μεσημέρι οι ισλαμιστές αντάρτες, που άνοιξαν πυρ αδιακρίτως και σκότωσαν εν ψυχρώ δεκάδες ανθρώπους, μεταξύ αυτών και παιδιά.

“Ο αριθμός των ομήρων είναι άγνωστος, κρατούνται όμως σε πολλά διαφορετικά σημεία. Τα επάνω επίπεδα ελέγχθηκαν και ασφαλίστηκαν. Δεν υπάρχει επαφή με τους δράστες”, ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter το Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης Καταστροφών.

Στρατός και αστυνομία έχουν περικυκλώσει το κτίριο και πυροβολισμοί ακούγονται μέσα σε αυτό συνεχώς.

Όσο περνούν οι ώρες, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών ανεβαίνει. O υπουργός Εσωτερικών της χώρας ανακοίνωσε το μεσημέρι ότι οι νεκροί πλέον ανέρχονται σε 59 ενώ μόλις μία ώρα νωρίτερα, ο Ερυθρός Σταυρός” έδινε 43 θύματα.

Ωστόσο, η Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού στην Κένυα ανακοίνωσε το βράδυ μέσω του λογαριασμού της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter πως ο αριθμός των νεκρών φτάνει πλέον τους 68, καθώς ανασύρθηκαν ακόμα εννέα σοροί.

Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 200 και οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι αρκετοί θα υποκύψουν στα τραύματά τους. Αδιευκρίνιστος παραμένει και ο αριθμός των νεκρών που βρίσκονται μέσα στο κτίριο, στους ορόφους που έχουν οχυρωθεί οι αντάρτες.

Οι εικόνες και φωτογραφίες που φτάνουν από τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία είνια πολύ σκληρές και δείχνουν το εμπορικό κέντρο γεμάτο από πτώματα ανθρώπων, που κείτονται στο πάτωμα μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Προηγούμενο άρθροΑπεργιακός οργασμός στους Δήμους
Επόμενο άρθρο«θα ανοίξουν οι πύλες της κολάσεως»!!!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.