Καθαιρέθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών ο δήμαρχος Ιθάκης με το βαρύ χέρι!!!

0

dimarxosithakisΟριστικά εκτός δημαρχιακού θώκου τέθηκε ο δήμαρχος Ιθάκης Γιάννης Κασσιανός, καθώς ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης τον καθαίρεσε, κάνοντας δεκτή τη σχετική γνωμοδότηση του Πειθαρχικού Συμβουλίου.

Μεταξύ άλλων ο δήμαρχος με τον θυελλώδη χαρακτήρα, που τον περασμένο Μάρτιο είχε χαστουκίσει δημοτικό σύμβουλο κατά τη διάρκεια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, κατηγορείται ότι έβαλε χέρι στο ταμείο του δήμου, για υπεξαγωγή εγγράφων, αυθαίρετη δίωξη υπαλλήλου του δήμου, μη υποβολή πόθεν έσχες κ.α.

Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του Πειθαρχικού οι πράξεις για τις οποίες παραπέμφθηκε ο δήμαρχος κρίθηκε ότι «επέφεραν βλάβη στα συμφέροντα του Δήμου και δικαιολογούν την παύση από τα καθήκοντά του για σοβαρούς λόγους δημοσίου συμφέροντος».

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από το ΥΠΕΣ, σε βάρος του Γ. Κασσιανού βεβαιώθηκε ένα σημαντικό ποσό χρεών προς το Ελληνικό Δημόσιο από την επαγγελματική του ενασχόληση, το οποίο κατέστη ληξιπρόθεσμο.

Μάλιστα, η αρμόδια Δ.Ο.Υ. Αγίου Δημητρίου Αττικής προέβη σε αναγκαστική εκτέλεση για την είσπραξη του ποσού αυτού, επιβάλοντας την κατάσχεση του ¼ της αποζημίωσης (κατάσχεση εις χείρας τρίτου) που λαμβάνει από τον δήμο Ιθάκης ως δήμαρχος.

Ωστόσο ο καθαιρεθείς πλέον δήμαρχος, εκπροσωπώντας το δήμο και χωρίς να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο και την προϊσταμένη των οικονομικών υπηρεσιών προέβη σε αρνητική δήλωση κατά παράβαση των καθηκόντων του.

Με τη δήλωση αυτή ισχυριζόταν ότι η αναγκαστική απαίτηση του Δημοσίου είναι παραγεγραμμένη και εξ’αγνοίας του γιγαντώθηκε λόγω προστίμων και προσαυξήσεων και ότι η αντιμισθία του δημάρχου ως αποζημίωση είναι μη κατασχέσιμη.

Μετά την αρνητική δήλωση η Δ.Ο.Υ εκπροσωπώντας το Ελληνικό Δημόσιο, προσέφυγε στην δικαιοσύνη εναντίον του δήμου Ιθάκης και άσκησε ανακοπή ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κεφαλληνίας.

Στη συνέχεια η ΔΟΥ ΙΒ Αθηνών επέβαλε νέα κατάσχεση επί της αποζημίωσης που έπαιρνε για νέες οφειλές του έναντι του Δημοσίου. Το έγγραφο απευθυνόταν στην προϊσταμένη των οικονομικών υπηρεσιών.

Η προϊσταμένη οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου προέβη καθώς όφειλε σε θετική δήλωση προς την αρμόδια Δ.Ο.Υ. δηλαδή αποδέχτηκε να διενεργηθεί παρακράτηση μέρος της αντιμισθίας του Δημάρχου και έδωσε προς την υπηρεσία τη σχετική εντολή.

Όμως, ο δήμαρχος είχε ήδη προβεί δύο ημέρες πριν σε αρνητική δήλωση για το ίδιο θέμα.

Επιπλέον σε μία προφανή ενέργεια αντεκδίκησης και κατά παράβαση της εργατικής νομοθεσίας υποβίβασε την εν λόγω υπάλληλο, αποσπώντας τη σε θέση τηλεφωνήτριας της Πολεοδομίας – απόφαση την οποία δεν ανακάλεσε παρά μόνο όταν εκείνη επανήλθε στη θέση της αφού προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και εκδόθηκε προσωρινή διαταγή του Προέδρου του Δικαστηρίου.

Ο δήμαρχος τότε ανακάλεσε τη θετική δήλωση προς τη Δ.Ο.Υ. και τη σχετική εντολή προς τα ταμεία ώστε να μην διενεργηθεί παρακράτηση της αντιμισθίας του.

Αλλά δεν έμεινε μόνο εκεί: αφαίρεσε από τον ταμεία του Δήμου το μπλόκ επιταγών του Δήμου και συμπλήρωσε ο ίδιος φύλλο επιταγής για να εισπράξει την αντιμισθία του μηνός Σεπτεμβρίου 2012.

Τελικά παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό  προκειμένου να απολογηθεί για τις παρακάτω πράξεις :

α) Για αδικαιολόγητες απουσίες από το Δήμο Ιθάκης κατά το έτος 2011 (5 μήνες) και το 2012 (δύο μήνες),

β) Για υποβολή ανακριβούς υπεύθυνης δήλωσης ως υποψήφιος δήμαρχος στις δημοτικές εκλογές του 2010,

γ) Για εμπλοκή του δήμου Ιθάκης σε δικαστικούς αγώνες με το Ελληνικό Δημόσιο για ατομικά χρέη αυτού προς το Δημόσιο με δηλώσεις αυτού και του Δήμου για λογαριασμό του, σε αναγκαστικές κατασχέσεις εις χείρας τρίτου της αντιμισθίας του, των ΔΟΥ Αγ. Δημητρίου και ΙΒ Αθηνών,

δ) Για αυθαίρετη δίωξη της Προϊσταμένης του Τμήματος Οικονομικών του Δήμου Ιθάκης, η οποία προέβη σε θετική δήλωση της αναγκαστικής κατάσχεσης της ΔΟΥ ΙΒ Αθηνών και τον υποβιβασμό της στη θέση τηλεφωνήτριας στο Πρωτόκολλο Πολεοδομίας,

ε) Για την κατ’ αυτόν άσκηση ποινικής δίωξης για υπεξαγωγή εγγράφων και παράβαση καθήκοντος από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κεφαλληνίας,

στ) Για παράλειψη υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες από την ανάληψη των καθηκόντων του και για τα έτη 2011 και 2012.

iefimerida.gr

Προηγούμενο άρθροΣυνεχίζεται «Της Λακκούβας το κάγκελο» στους Απομάχους Ν.Φιλαδέλφειας!!!
Επόμενο άρθροΔημοτικές Εκλογές 2014: Δείτε πως και πόσοι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι θα εκλεγούν! Πως θα έχει αυτοδυναμία ο Δήμαρχος???
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.