Ρ.Αρβανίτης: Η ώρα των πολιτών που έχουν κάτι να πουν…

0

 

Arvanitis_Renos_b225x225-120x120
Γράφει ο Ρένος Αρβανίτης

Είναι πλέον γεγονός. Ο Σεπτέμβριος μπήκε και σίγουρα είμαστε στην τελική ευθεία για τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου του 2014. Σε λιγότερο από εννέα μήνες  οι πολίτες της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας θα επιλέξουν τον επόμενο δήμαρχο της περιοχής τους.

Μέχρι τότε όμως θα δούμε και θα ακούσουμε πολλά. Θα είναι κατά την προσωπική μας άποψη θετικό να μεσολαβήσουν πολλά, και όλοι εμείς, οι κάτοικοι αυτής της πόλης, να μην είμαστε για ακόμη μία φορά απλοί και παθητικοί παρατηρητές των τεκταινομένων αλλά ενεργοί και συμμέτοχοι. Με απώτερο στόχο η επόμενη μέρα να είναι πολύ καλύτερη από όλα αυτά (εν πολλοίς τραγελαφικά) που ζήσαμε την τελευταία τριετία.

Υπάρχει άλλωστε ένας μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας που απέδειξε με την ψήφο του στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου του 2012 ότι επιζητά κάτι πραγματικά καινούριο. Ένας μεγάλος αριθμός nd logoσυμπολιτών μας που στάθηκε απέναντι στις στείρες φωνές του λαϊκισμού, των λεκτικών πυροτεχνημάτων και των «όχι σε όλα». Υπήρξαν άνθρωποι τόσο στον Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος όσο και πανελλαδικά που αναζήτησαν και ψήφισαν εν τέλει πολιτικούς σχηματισμούς που κατά την ταπεινή μας πάντα γνώμη είχαν κάτι να πουν, ανεξάρτητα με το αν συμφωνεί κάποιος μαζί τους στον απόλυτο βαθμό .

Και δεν θα μείνουμε σε μία γενικόλογη αναφορά αλλά θα μιλήσουμε «με ονόματα και διευθύνσεις»… Αναφερόμαστε σε όλους εκείνους τους συμπολίτες μας που έκλεισαν τα αυτιά τους σε εκείνες τις φωνές που υπόσχονταν τα πάντα στους πάντες, «ψάχτηκαν» λίγο παραπάνω και κατέληξαν σε λύσεις όπως αυτή της «Δημιουργίας Ξανά», της «Δράσης» και της «Δημοκρατικής Συμμαχίας». Ανθρώπων δηλαδή με συγκεκριμένο ιδεολογικό υπόβαθρο που θέλησαν να επικροτήσουν κινήσεις με προγράμματα και θέσεις που άγγιζαν τη σφαίρα του πραγματικού και δεν πολιτεύονταν με λόγια ευχάριστα, που στην πραγματικότητα δεν θα μπορούσαν ποτέ να πραγματοποιηθούν, αλλά και να στείλουν παράλληλα το δικό τους ξεχωριστό ίσως μήνυμα στα μέχρι τότε λεγόμενα κόμματα εξουσίας. Στο σύνολο της Β’ περιφέρειας Αθηνών στράφηκε στα κόμματα που ονοματίζουμε παραπάνω, περίπου το 9% του εκλογικού σώματος, ενώ όσον αφορά τον δικό μας δήμο το ποσοστό ξεπέρασε το 6,5% (1.500 περίπου άνθρωποι). Οι περισσότεροι από αυτούς τους ψηφοφόρους μετά τη μη συγκρότηση κυβέρνησης όπως δείχνουν και τα σχετικά νούμερα επέλεξαν να οδηγηθούν στη λύση της «Νέας Δημοκρατίας», αρνούμενοι επί της ουσίας να συστρατευθούν με τις  «βαρύγδουπες διακηρύξεις» του «ΣΥΡΙΖΑ». Με λίγα λόγια έδωσαν κατά πάσα πιθανότητα μία τελευταία ευκαιρία σε πολιτικούς που συμμετείχαν και κατά το παρελθόν «στη νομή εξουσίας», «λέγοντάς τους» ή αυτή την φορά πετυχαίνετε ή περνάτε μια και καλή… στο χρονοντούλαπο της ιστορίας…

Οι ίδιοι άνθρωποι οφείλουν να εκφρασθούν και στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Μέσα από τις «τάξεις» δημοτικών κινήσεων που θα επιβεβαιώσουν ότι κομίζουν το καινούριο και το διαφορετικό. Αποδεικνύοντας ότι αναζητούν πραγματικές λύσεις και προτάσεις που μπορούν σε κάθε περίπτωση να εφαρμοστούν. Οι τρόποι για να γίνει αυτό είναι πολλοί, ειδικά σήμερα με τη μεγάλη δύναμη του διαδικτύου, οι πάντες μπορούν να πουν την άποψή τους για όλα όσα συμβαίνουν και επηρεάζουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο την καθημερινή τους ζωή.

Είναι στο χέρι μας εν τέλει να αποδείξουμε ότι αυτή η εκλογική «μάχη» θα κερδηθεί από όλους εκείνους, που στην τελική… έχουν κάτι να πουν αλλά και να κάνουν για τη γειτονιά μας, για τη Νέα Χαλκηδόνα, για τη Νέα Φιλαδέλφεια και όχι μόνο.

www.arvanitis-renos.blogspot.gr

Δημοσιεύθηκε στην έντυπη εφημερίδα του Fx-news(Σεπτέμβριος 2013)

Προηγούμενο άρθροΚαι στα ποδήλατα “Τέλη κυκλοφορίας”???
Επόμενο άρθροΣμύρνη-Μικρά Ασία: “Από το όνειρο, στον εφιάλτη και την καταστροφή!” (Ιστορικό+σπάνια videos+Ταινία)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.