Βλαντιμίρ Πούτιν: Ναι σε επέμβαση στη Συρία αλλά μόνο…

0

fxpoutin-syriaΔιατεθειμένος να δώσει υπό προϋποθέσεις τη συγκατάθεσή του για μία στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν. Προειδοποίησε, ωστόσο, τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της ότι μία επίθεση χωρίς την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας θα αποτελέσει «επιθετική ενέργεια».
Πούτιν: Ναι σε επέμβαση στη Συρία μόνο με έγκριση του ΟΗΕ

Ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε ότι η χώρα του θα δώσει το πράσινο φως μόνο σε περίπτωση εγκεκριμένης από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ επέμβασης στη Συρία και εφόσον δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για τη χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς Άσαντ.

Ο Πούτιν προχώρησε στις δηλώσεις αυτές ενόψει της συνόδου της G20 στην Αγία Πετρούπολη, που αρχίζει αύριο τις εργασίες της, με τη συριακή κρίση να αναδεικνύεται ως κυρίαρχο ζήτημα.

Σε μία εκτενή συνέντευξή του στο Associated Press και το Πρώτο Κανάλι της ρωσικής τηλεόρασης, ο Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε «γελοίο» τον ισχυρισμό ότι ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Ασαντ, σύμμαχος της Ρωσίας, θα χρησιμοποιούσε χημικά όπλα σε μία χρονική στιγμή που κερδίζει έδαφος έναντι των ανταρτών.

«Εάν υπάρχει απόδειξη ότι χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα και τι είδους από τον τακτικό στρατό… τότε η απόδειξη πρέπει να παρουσιαστεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Και πρέπει να μας πείθει. Κατόπιν τούτου είμαστε έτοιμοι να δράσουμε με τον πλέον αποφασιστικό και σοβαρό τρόπο», υπογράμμισε ο ρώσος πρόεδρος.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν σημείωσε ότι είναι πολύ νωρίς να μιλήσει για τον τρόπο δράσης της Ρωσίας σε περίπτωση που οι Ηνωμένες Πολιτείες αναλάβουν στρατιωτική επέμβαση κατά της Συρίας, χωρίς μία έγκριση από τον ΟΗΕ.

Επιβεβαίωσε, ακόμη, ότι η χώρα του είχε πρόσφατα στείλει στη Συρία «μεμονωμένα εξαρτήματα» των αντιαεροπορικών πυραύλων S-300, αλλά η εξαγωγή τους δεν ολοκληρώθηκε και «η Μόσχα θα αποφασίσει πώς θα δράσει περαιτέρω αναλόγως της κατάστασης».

«Αν δουμε όμως ότι λαμβάνονται αποφάσεις που παραβιάζουν τους υφιστάμενους διεθνείς κανόνες, θα σκεφτούμε πως θα ενεργήσουμε στο μέλλον, ειδικότερα σε ό,τι αφορά τις προμήθειες τέτοιων ευαίσθητων όπλων σε ορισμένες περιοχές του κόσμου»

Σχολιάζοντας σκηνές σε βίντεο, που έχουν παρουσιαστεί, ο Πούτιν είπε ότι πρόκειται για «φρικτές εικόνες», όμως έθεσε το ερώτημα ποιος είναι υπεύθυνος, καθώς οι σκηνές από μόνες τους δεν απαντούν στα κρίσιμα ερωτήματα.

«Υπάρχει μάλιστα η άποψη ότι πρόκειται για ένα συνονθύλευμα από τους ίδιους τους ενόπλους, οι οποίοι, όπως καλά γνωρίζουμε και το αναγνωρίζει και η αμερικανική κυβέρνηση, συνδέονται με την Αλ-Κάιντα και πάντοτε ξεχώριζαν για την ιδιαίτερη βαναυσότητά τους», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Αναφερόμενος στην επικείμενη συμμετοχή του Αμερικανού προέδρου Ομπάμα στη Σύνοδο της G20, ο Πούτιν είπε ότι δεν βλέπει «κάποια ιδιαίτερη καταστροφή» εάν αναβληθεί η επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στη Ρωσία, αλλά εξέφρασε την προσωπική του επιθυμία να έλθει τελικά ο Αμερικανός πρόεδρος στην Αγία Πετρούπολη.

Ερωτηθείς σχετικά ο Ρώσος πρόεδρος παρατήρησε ότι ο Αμερικανός ομόλογός του είναι καλός συνομιλητής και ότι οι συζητήσεις τους είχαν πάντοτε «πολύ εποικοδομητικό χαρακτήρα, ήταν πολύ επικεντρωμένες και αρκετά ειλικρινείς.

Πρόσθεσε πως κατά συνέπεια θεωρεί ανύπαρκτες τις όποιες κινήσεις ή στάσεις του σώματος για τις οποίες διαβάζει και υποτίθεται ότι εκφράζουν «πλήξη από τη μία ή την άλλη πλευρά» ενώ, με αφορμή σχετικές περιγραφές που διαβάζει, αναρωτήθηκε «ποιος μπορεί να πει, εκτός από εμάς τους ίδιους, τι έχουμε στο κεφάλι και την ψυχή μας;».

Προηγούμενο άρθροΔημοτικές εκλογές: “Κλείδωσε” η αλλαγή νόμου – Αντιπαράθεση κομμάτων!
Επόμενο άρθροΔημοτικό συμβούλιο σήμερα(8.00μμ): Δείτε τα θέματα της ημερησίας διάταξης
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.