“ΑΕΚ & Δήμος Φ.Χ.: Επιστροφή στο σπίτι για να μείνει!”

0

2Μεγάλο αφιέρωμα για το γήπεδο τη ΑΕΚ και τα προεκλογικά “ντεσού” έχει η αθλητική εφημερίδα GOAL του Σαββάτου 28 Οκτωβρίου!

Μάλιστα έχει και φωτογραφία του πρωτοσέλιδου της εφημερίδας του Fx-news του Σεπτέμβρη…

Δείτε το δημοσίευμα:

“Την ομόφωνη στήριξη στο πρότζεκτ του γηπέδου απ’ όλες τις παρατάξεις του δήμου της Νέας Φιλαδέλφειας και Χαλκηδόνας έχει ζητήσει ο Δημήτρης Μελισσανίδης, που θα παρουσιάσει την «Αγιά Σοφιά» την προσεχή Τετάρτη ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου.

Η ΑΕΚ επιστρέφει στη Νέα Φιλαδέλφεια για να μείνει, αλλά ο εφιάλτης των «131» δεν είναι δεδομένο ότι έχει απομακρυνθεί αφού οι… αντιφρονούντες που δεν θέλουν αυτή την επιστροφή παραμονεύουν. Και δεν αναφερόμαστε βεβαίως στην επιστολή του Μανώλη Καμπούρη στην τοπική εφημερίδα «Αλήθεια» με την οποία υπεραμύνεται και τότε και τώρα τις θέσεις του εναντίον της ανέγερσης του γηπέδου της ΑΕΚ στην παραδοσιακή του έκταση στη Νέα Φιλαδέλφεια (προκαλώντας έντονες αντιδράσεις), αλλά και σε άλλες ενστάσεις που αναπτύσσονται εν όψει και των δημοτικών εκλογών με τα μέλη του υπάρχοντος δημοτικού συμβουλίου να μην έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους.

Από την άλλη πλευρά όλα δείχνουν ότι οι δύο παρατάξεις, που πρωταγωνίστησαν στις προηγούμενες εκλογές και η μία εκπροσωπείται από τη νυν δήμαρχο και η δεύτερη από τον Χάρη Τομπούλογλου, διάκεινται θετικότατα. Η νυν δήμαρχος ευνοείται αφάνταστα από τη δημοσιότητα που έχει πάρει το θέμα, ενώ ο Χάρης Τομπούλογλου δεν έχει κρύψει ποτέ τα ενωσίτικα συναισθήματά του και άλλωστε ήταν και παρών στην πρόσφατη εκδήλωση της ΠΑΕ ΑΕΚ για την παρουσίαση των εισιτηρίων διαρκείας.

 Μάλιστα μία από τις πρώτες αφίσες του νέου συνδυασμού για τις εκλογές του καλοκαιριού είναι μπροστά από διαφημιστική αφίσα με τίτλο «δεσμευόμαστε για γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια»… Υπάρχει βεβαίως και η σημαντικότατη παράμετρος ότι στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές δύο χρόνια μετά (Μάιο και Ιούνιο του 2012) το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή είχε ανέβει στο 35%, με πολλά στελέχη του να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά απέναντι στο θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ στην παραδοσιακή της έδρα.

Στον τοπικό Τύπο της Νέας Φιλαδέλφειας πάντως έχουν υπάρξει -έστω και μεμονωμένα- δημοσιεύματα που δεν κρύβουν τις επιφυλάξεις για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της περιοχής, που θα επιβαρυνθεί εκ νέου με το νέο γήπεδο, όπως και για το ζήτημα του πάρκινγκ με χαρακτηριστική ατάκα ότι… «όταν έπαιζε η ΑΕΚ δεν υπήρχαν ούτε πεζοδρόμια για να περπατήσουμε»…
Επιστροφή στο σπίτι για να μείνει!

1. Eυτυχία Αποστολάκη. Η νυν δήμαρχος δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα διεκδικήσει εκ νέου το χρίσμα στις εκλογές του Μαΐου. Δείχνει απόλυτα θετική στο πρότζεκτ του γηπέδου και άνοιξε τις επαφές με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

2. Χάρης Τομπούλογλου. Ισχυρό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή, είναι ο πρώτος που κατέθεσε υποψηφιότητα για τη διεκδίκηση της δημαρχίας με το συνδυασμό «Καλημέρα Ομορφη Πόλη» ανακοινώνοντας και τους πρώτους 16 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους. Βασικό του σύνθημα η επιστροφή της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια

3. Παντελής Γρετζελιάς. Επί σειρά ετών δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας, υποστήριξε το σχέδιο Γρανίτσα και πολλοί υποστηρίζουν ότι εξαιτίας αυτού έχασε τις εκλογές από τον Αδαμόπουλο. Θέλει να επιστρέψει, αν δεν είναι υποψήφια η Ευτυχία Αποστολάκη.
Επιστροφή στο σπίτι για να μείνει!

4. Αρης Βασιλόπουλος. Από τα πιο ισχυρά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Φιλαδέλφεια, φέρεται ως ο επικρατέστερος να πάρει το χρίσμα της παράταξης που στις προηγούμενες εκλογές έβαλε στο συμβούλιο μόνο τον επικεφαλής του συνδυασμού. Με τη μόνη διαφορά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον έχει αυξήσει κατά πολύ τα ποσοστά του στην περιοχή.

5. Απόστολος Κόντος. Ενας ιδιαίτερα γνωστός στην ΑΕΚ, παλαίμαχος μπασκετμπολίστας, σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να διεκδικήσει τη δημαρχία. Ο αδερφός του ήταν ο προκάτοχος της Ευτυχίας Αποστολάκη και ο νυν πρόεδρος του Ιωνικού της Νέας Φιλαδέλφειας το σκέφτεται σοβαρά, αλλά ακόμα δεν έχει αποφασίσει.

6. Μανώλης Καμπούρης. Πρώην γραμματέας του δήμου της Νέας Φιλαδέλφειας άναψε φωτιές με την επιστολή του στην τοπική εφημερίδα «Αλήθεια». Υποστηρίζει ακόμα και σήμερα ότι «είναι τριτοκοσμικό χαρακτηριστικό η κατασκευή από την αρχή παρόμοιων υποδομών μέσα στον αστικό ιστό και μάλιστα σε μηδενική απόσταση από σπίτια και δρόμους». Βρήκε πολλούς συνδημότες του απέναντί του με πολλές αντιδράσεις.

Πανηγυρική συνεδρίαση για την παρουσίαση!

Οριστικοποιήθηκε για την ερχόμενη Τετάρτη 2 Οκτωβρίου και ώρα 7 το απόγευμα στην κλειστή αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Ενιαίου Λυκείου Ν. Φιλαδέλφειας «Μίλτος Κουντουράς» η πανηγυρική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης με μοναδικό θέμα την παρουσίαση των σχεδίων για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η αίθουσα που επέλεξε ο δήμος είναι πολύ μεγάλη και δεν αφορά μόνο τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου αφού η δήμαρχος Ευτυχία Γαϊτανά Αποστολάκη έχει απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα στους δημότες για να δουν το νέο γήπεδο! Μάλιστα τοπικά ιντερνετικά μέσα έχουν ήδη προαναγγείλει την online ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης και άρα και της παρουσίασης του νέου γηπέδου!

Από την άλλη πλευρά δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης επιθυμεί να γίνουν την προσεχή Τετάρτη τα δημόσια αποκαλυπτήρια της «Αγιά Σοφιάς», αφού προγραμματίζει περί τα τέλη Οκτωβρίου την επίσημη παρουσίαση για τον Τύπο.

Μοιρασμένος και ο Τύπος!

Mε μία πρόχειρη ματιά στα πρωτοσέλιδα του τοπικού Τύπου της Νέας Φιλαδέλφειας είναι ξεκάθαρο ότι ακόμα και εκεί υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μερίδα του τοπικού Τύπου υπήρξαν πανηγυρικά πρωτοσέλιδα για την επιστροφή του Δημήτρη Μελισσανίδη στην ΑΕΚ με τη λογική και ότι θα αναστήσει την ομάδα αλλά και ότι θα τη φέρει πίσω στο σπίτι της…

Υπάρχουν όμως και εφημερίδες που κρατούν αποστάσεις με τη λογική ότι ακόμα δεν έχουν τοποθετηθεί όλες οι παρατάξεις του δήμου αλλά και υιοθετώντας εν μέρει τις αντιδράσεις από κάποιους κατοίκους. Το σίγουρο είναι ότι άπαντες περιμένουν την Τετάρτη από τον Δημήτρη Μελισσανίδη να απαντήσει σε πολλές απορίες αλλά και από τους δημοτικούς συμβούλους να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους.

Πολλοί εξ αυτών σε πρόσφατο συμβούλιο κατηγόρησαν μέσα σε ένταση την κ. Αποστολάκη για ελλιπή ενημέρωση.”

Προηγούμενο άρθροΡαγδαίες εξελίξεις με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής!
Επόμενο άρθροΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Έτσι ακριβώς θα είναι το Γήπεδο της ΑΕΚ και έτσι θα το παρουσιάσει ο Μελισσανίδης την Τετάρτη στον Δήμο Φ.Χ.!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.