Τρίωρη στάση σήμερα στους Δήμους… και έχει συνέχεια!

0

POE.OTA_Με κινητοποιήσεις στο δημόσιο και την αυτοδιοίκηση απαντούν οι εργαζόμενοι οι οποίοι πλήττονται από τις κυβερνητικές αποφάσεις που αφορούν στις απολύσεις και στη διαθεσιμότητα.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) παραχώρησε την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013, στα γραφεία της (Καρόλου 24 – Πλατεία Καραϊσκάκη), Συνέντευξη Τύπου με βασικό θέμα την προετοιμασία του κλάδου για αγωνιστικές κινητοποιήσεις απέναντι στο μέτρο της διαθεσιμότητας-απολύσεις των Σχολικών Φυλάκων και των Δημοτικών Αστυνομικών και τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για νέες χιλιάδες απολύσεις από τον κλάδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συμμετάσχουν στην Πανελλαδική Στάση Εργασίας που έχει προκηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013, από τις 11.00 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου.

Η Ομοσπονδία έχει επίσης προγραμματίσει Στάση Εργασίας για την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013, από τις 11.00 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου, ημέρα που το Α΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών δικάζει σύσσωμο το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. γιατί οι κινητοποιήσεις του Οκτωβρίου του 2011 προκάλεσαν… ρύπανση του περιβάλλοντος.

Όπως υποστηρίζει η ΠΟΕ –ΟΤΑ σε ανακοίνωση της, «είναι προφανές ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι να τρομοκρατήσει και να εκφοβίσει τους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά είναι επίσης δεδομένο πώς δεν πρόκειται να το πετύχει. Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια της Δ.Ε.Θ., αλλά και μετά από αυτήν. Όσον αφορά στη διαθεσιμότητα-απολύσεις, η κυβέρνηση κρατά σκόπιμα θολό το πλαίσιο, γιατί έτσι εξυπηρετούνται τα σχέδια της για τον «ξαφνικό θάνατο» των Σχολικών Φυλάκων, καθώς και άλλων κλάδων εργαζομένων του Δημοσίου. Θέλει η κυβέρνηση τη διαθεσιμότητα-λάστιχο για να απολύει μαζικά εργαζόμενους. Αυτό εξυπηρετεί και η μείωση της χρονικής περιόδου της διαθεσιμότητας από τον 1 χρόνο στους 8 μήνες. Η κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιθυμούν να τελειώνουν μία ώρα νωρίτερα, πετώντας στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους  για να ικανοποιήσουν τους εντολείς τους, τους δανειστές».

Προηγούμενο άρθροΔημοτική Αστυνομία: Χημικός με δύο μεταπτυχιακά έκοβε κλήσεις!!!
Επόμενο άρθροΗ πυρπόληση της ΣΜΥΡΝΗΣ, όπως την περιέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες!(photos)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.