Μεγάλη Φωτιά σε Βαρυμπόμπη και Πάρνηθα…

0

pyrkagia-varimpompi-660Σε εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη, ωστόσο, σύμφωνα με την πυροσβεστική, έχει οριοθετηθεί από τις πολύ μεγάλες πυροσβεστικές δυνάμεις που ενεργούν από τη νύχτα.

Στην περιοχή όμως, πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι και υπάρχει κίνδυνος η πυρκαγιά να ξεφύγει. Από το πρωί, κάνουν ρίψεις νερού από αέρος δέκα αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα, ενώ στο έδαφος, μαζί με τις ενισχύσεις που έφθασαν από την περιφέρεια, αυτή την ώρα ενεργούν 130 πυροσβέστες με 66 οχήματα, δεκάδες άτομα πεζοπόρα και ισχυρές δυνάμεις των δήμων, του στρατού, εθελοντές και ιδιωτικά μηχανήματα.

Ακόμα δεν έχει γίνει ο απολογισμός, ωστόσο, σύμφωνα με την πυροσβεστική, είναι αρκετά τα σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές από την πυρκαγιά στον οικισμό Αγία Κυριακή, μεταξύ Βαρυμπόμπης και Θρακομακεδόνων.

Με το πρώτο φως της ημέρες τα πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου καναντέρ απογειώθηκαν από τη βάση τους και έπεσαν στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς σε Πάρνηθα, Θρακομακεδόνες και Βαρυμπόμπη, η οποία καίει ό,τι βρει στο πέρασμα της από χθες στις 10:30 το βράδυ.

Η πύρινη λαίλαπα βρήκε σύμμαχο τους θυελλώδεις ανέμους και αμέσως επεκτάθηκε, σκοπρπώντας την απόλυτη καταστροφή στην περιοχή. Σύμφωνα με την τηλεόραση του ΣΚΑΙ, υπάρχουν πληροφορίες για τουλάχιστον 10 καμμένα σπίτια. Το βέβαιο είναι πως υπάρχουν σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές.

Προηγούμενο άρθρο“Αναβαθμίζεται” το Νοσοκομείο Πατησίων(Παπάδες)! Δείτε τον νέο “νοσοκομειακό χάρτη” της Αττικής…
Επόμενο άρθροΦωτιές-Εμπρησμοί και απαγόρευση της κυκλοφορίας στα…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.