Δημοτική Αστυνομία: Με πλαστά πιστοποιητικά έως και το 10% των ελεγχθέντων!!!

0

DHM_ASTYNOMIA_[dropcap]…[/dropcap] ευρήματα προέκυψαν από τους ελέγχους των πιστοποιητικών διορισμού των δημοτικών αστυνομικών: από αλλοιώσεις στο βαθμό απολυτηρίου, μέχρι πλαστά πτυχία ξένων γλωσσών και πλαστές άδειες οδήγησης. Οι φάκελοι των περίπου 3500 εργαζομένων στη δημοτική αστυνομία οι οποίοι από τις 23 Σεπτεμβρίου οπότε και η σχετική υπηρεσία καταργείται, βγαίνουν σε διαθεσιμότητα, περνούν από “κόσκινο” προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι μπορούν να μεταταγούν σε άλλους φορείς. Όπως αποκάλυψε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου, το ποσοστό υπαλλήλων με πλαστά δικαιολογητικά μπορεί να φθάσει ακόμη και το 10%! Μάλιστα, με εισαγγελική παρέμβαση υπάρχουν ήδη οι πρώτες τρεις απολύσεις σε δημοτικούς αστυνομικούς για πλαστά δικαιολογητικά. Σύμφωνα με το σχεδιασμό, οι έλεγχοι αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα, αλλά και να επεκταθούν, καθώς, όπως επεσήμανε η κα Χριστοφιλοπούλου, υπάρχει ανάγκη «να ξεχωρίσουν επιτέλους τα ξερά από τα χλωρά, να μην τα καίμε όλα». «Θα απολυθούν όσοι μπήκαν παράνομα και κορόιδεψαν το δημόσιο με πλαστά δικαιολογητικά. Αυτό το οφείλουμε στους Έλληνες πολίτες», υπογράμμισε.

Επιπλέον, πρότεινε την ύπαρξη ακόμα και δειγματοληπτικών ελέγχων, προκειμένου «να καταστήσουμε σαφές ότι είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τέλος στην ανοχή και την ατιμωρησία, αν θέλουμε να χτίσουμε ένα δημόσιο τομέα που θα εξυπηρετεί τον πολίτη και να μιλήσουμε για διοικητική μεταρρύθμιση». Χαρακτήρισε δε, σημαντική την συγκρότηση των νέων πειθαρχικών συμβουλίων, με τα οποία υπάρχει ήδη επιτάχυνση στον έλεγχο των υποθέσεων και ξεκαθάρισε ότι θα επιβάλλονται πειθαρχικές ποινές σε όλους, καθώς «το δημόσιο πρέπει να λειτουργεί με κανόνες και αξιοκρατία. “Κοπανατζήδες τέλος, θα ελέγχονται όλοι και θα παραπέμπονται στα πειθαρχικά συμβούλια” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο άρθροΈκλεψαν όχημα του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας… μέρα μεσημέρι!!!
Επόμενο άρθροΔέλλας: Η κατρακύλα της ΑΕΚ ξεκίνησε από τη στιγμή που έπεσε το γήπεδο…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.