Δήμοι… Αξιολόγηση… Κινητικότητα και στο βάθος…

0

dimoi-orizonties-perikopes“Έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχουν συγκεντρωθεί τα πρώτα στοιχεία για την αξιολόγηση των δομών και του προσωπικού των δήμων και μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Σ΄ αυτό κατέληξε σύσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών, του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και του γενικού γραμματέα συντονισμού της κυβέρνησης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη και είχε ως αντικείμενο τα κριτήρια αξιολόγησης των δήμων.

Η αξιολόγηση των δήμων αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση, η οποία επιδιώκει μέχρι το Σεπτέμβριο, που θα δρομολογηθεί το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας υπαλλήλων και που θα γίνει η επόμενη αξιολόγηση του προγράμματος αναδιάρθρωσης του δημοσίου από την τρόικα, να έχει μία πρώτη εικόνα για τα περιθώρια που υπάρχουν για την εφαρμογή του μέτρου της κινητικότητας στους δήμους.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στα δύο υπουργεία, από τους δήμους θα αντληθεί μεγάλος αριθμός εκ των 8.200 υπαλλήλων που απομένουν για το πρώτο «κύμα» διαθεσιμότητας.

Άλλωστε ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης με δηλώσεις του την Τρίτη, διευκρίνισε ότι «από εδώ και στο εξής δεν πρόκειται να υπάρξουν άλλες οριζόντιες περικοπές στους δήμους. Πρέπει όμως να προχωρήσει η αξιολόγηση. Αν προχωρήσει θα πάμε πραγματικά στοχευμένα στην κινητικότητα». Άρα με την αξιολόγηση οι δήμοι θα οδηγηθούν όχι οριζόντια αλλά στοχευμένα στην κινητικότητα των υπαλλήλων τους…”

Το Θέμα βέβαια είναι πόσοι δήμοι μπορούν και είναι έτοιμοι να εφαρμόσουν τις εντολές του υπουργείου, διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε τις μεγάλες αντιδράσεις που σίγουρα θα υπάρξουν από τους εργαζόμενους των δήμων…
Και πόσοι από τους δημάρχους θα καταφερουν να παραμερίσουν τις αντιδράσεις σε περίοδο προεκλογική για αυτούς…

Άρα όπως καταλαβαίνουμε, οι οριζόντιες περικοπές είναι κοντά!!!

 

Προηγούμενο άρθροΓιολάντα Διαμαντή και 90′s…!(photos)
Επόμενο άρθροΝέο Λύκειο: Δείτε το τελικό σχέδιο…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.