ΑΤΤΙΚΗ: Στο κόκκινο οι τιμές του όζοντος

0

attikh-ozonΠάνω από τα ασφαλή όρια βρίσκονται σήμερα Τρίτη οι τιμές του όζοντος στην Αθήνα και το υπουργείο Υγείας σημαίνει συναγερμό και εκδίδει οδηγίες για το πώς θα προφυλαχτούν οι πολίτες.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι “άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση, συνίσταται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης, συνίσταται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά, να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα”.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, στις 15:00 καταγράφηκαν οι εξής υπερβάσεις: Στον σταθμό της Λυκόβρυσης, με τιμή 202 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα, στον σταθμό της Νέας Σμύρνης, με τιμή τα 200, της Γεωπονικής τα 190, των Λοσίων τα 188, ενώ στο σταθμό του Περιστερίου η τιμή έφθασε τα 187 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα.

Σημειώνεται, ότι το όριο ενημέρωσης κοινού είναι τα 180 μικρογραμμάρια και το όριο συναγερμού τα 240. Τέλος, σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, αναμένεται η σταδιακή μείωση των τιμών όζοντος από αργά το απόγευμα.

Προηγούμενο άρθροΈχει καύσωνα στην Πόλη! Το “φτυαράκι” σας και στην παραλία γρήγορα!
Επόμενο άρθροΝίκη Κάρτσωνα και… 90’s! (photos)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.