Χάρης Τομπούλογλου: «Δεν αντέχει άλλα σπασμένα η Νέα Φιλαδέλφεια»…

0

TOMPOYLOGLOY-GHPEDO-AEKΟ επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου της Νέας Φιλαδέλφειας, Χάρης Τομπούλογλου, ήταν καλεσμένος το βράδυ της Πέμπτης στο action 24 Tv και στην εκπομπή του δημοσιογράφου Σταύρου Βρανά, μιλώντας για το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ και όχι μόνο.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ: «Στην οικογένειά μου είμαστε ΑΕΚτζήδες όχι για τους ψήφους, αλλά επειδή αγαπάμε την ΑΕΚ. Ο πατέρας μου θυμάται με ξύλινες εξέδρες το γήπεδο της ΑΕΚ. Θέλουμε λοιπόν και εμείς το νέο γήπεδο. Αυτό που πήγε να κάνει ο Γρανίτσας στη Νέα Φιλαδέλφεια ήταν εμπορικό κέντρο και λίγο… γήπεδο. Καμία σχέση η πρότασή του Γρανίτσα με αυτή του Δημήτρη Μελισσανίδη σήμερα. Εκείνο το πράγμα ούτε οι οπαδοί της ΑΕΚ το ήθελαν, ούτε το άντεχε η πόλη μας. Ότι γίνει πρέπει να γίνει σε σεβασμό στον ιστό τη πόλης αλλά και στο πράσινο στο άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας, που είναι 450 στρέμματα. Θέλουμε γήπεδο αλλά με σεβασμό στην πόλη. Σε εκείνα τα σχέδια του Γρανίτσα, ο Δήμος δεν αντέδρασε ποτέ οργανωμένα. Οι κάτοικοι αντέδρασαν και έκαναν σωστά κατά τη γνώμη μου. Το ζητούμενο σε μια πόλη είναι να υπάρχει αθλητισμός, αλλά αυτό να μην ακυρώνει την πόλη. Τον λειτουργικό της ιστό. Η ΑΕΚ για την πόλη μας ήταν μια ζωντάνια. Βοηθούσε την πόλη να αναπτύσσεται. Αλλά η Νέα Φιλαδέλφεια υπέστη και καταστροφές απίστευτες, όχι από τους υγιής φιλάθλους, αλλά από ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με τον αθλητισμό. Η Νέα Φιλαδέλφεια είναι μια μικρή συνοικία της Αθήνας, δεν αντέχει σπασμένα καταστήματα κάθε τόσο. Μου είπε μέλος της ερασιτεχνικής, ότι υπάρχει πρόθεση να έρχεται και σταθμός του Μετρό στην πόλη όταν θα γίνει το νέο γήπεδο. Αυτό είναι πολύ καλό. Γιατί όταν έρχονται 30.000 κόσμος στη Νέα Φιλαδέλφεια και κάπου στα 10-12 χιλιάδες αυτοκίνητα, είναι προφανές πως θα πρέπει να έχει γίνει πρώτα και ένα πλάνο για να το αντέχει η πόλη μας κάτι τέτοιο».

Για το σχέδιο του Δημήτρη Μελισσανίδη: «Αυτά που εξαγγέλθηκαν από τον Δημήτρη Μελισσανίδη είναι λογικά και επιθυμητά. Αλλά θα έλεγα ότι θα πρέπει να συζητήσουμε και πιο συγκεκριμένα όταν έρθει το πλάνο για το γήπεδο. Είχαμε μια σύντομη συνομιλία στην παρουσίαση του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΑΕΚ. Του είπα ότι μετά από αυτά που είπατε, κανείς δεν είναι αντίθετος στην δημιουργία του γηπέδου. Εφόσον υλοποιηθούν αυτά που εξήγγειλε θα είναι προς όφελος της πόλης μας και της ΑΕΚ».

-Για τα χρήματα της περιφέρειας και το γεγονός ότι πολύς κόσμος διαμαρτύρεται λόγω της επιλογής να δοθούν για γήπεδο τόσα λεφτά όταν υπάρχουν τόσα προβλήματα στη χώρα: «Δεν έχουμε καταρχήν καμία ενημέρωση ως δημοτικό συμβούλιο. Η κυρία Δήμαρχος μας είπε ότι θα μας ενημερώσει όταν έχει κάτι. Δεν θα έπρεπε όμως ο κύριος Σγουρός να ενημερώσει τι θα κάνει; Είναι δικαιολογημένη η αντίδραση του κόσμου. Υπάρχει τεράστια ανεργία, ο κόσμος έχει τόσα προβλήματα. Ας έδινε για παράδειγμα 19 από τα 20 αυτά εκατομμύρια ο κύριος Σγουρός για το γήπεδο και το ένα να βοηθήσουμε το άλσος μας που αργοπεθαίνει, αλλά και σε άλλα έργα υποδομής στην πόλη που τα έχει ανάγκη. Δεν θα έπρεπε λοιπόν να εξηγήσει τι ακριβώς θέλει να γίνει με αυτά τα λεφτά που δίνονται; Αυτές οι ενέργειες δυστυχώς παραπέμπουν σε λογική ψηφοθηρίας, όταν βρισκόμαστε 10 μήνες πριν τις εκλογές. Καταρχήν δεν έχει το δικαίωμα η περιφέρεια να κάνει γήπεδα. Νομικό πλαίσιο δεν υπάρχει. Μόνο για παράπλευρα έργα. Εγώ έκανα μια επιστολή στον κύριο Σγουρό, αλλά φωνή βοώντος. Καμία απάντηση. Πριν είκοσι μέρες την έστειλα. Ζήτησα θεσμικά ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης να ενημερωθώ, αλλά τίποτε…».

-Για το αν πηγαίνει στο γήπεδο: «Δεν είμαι από τους ανθρώπους που πάω συνέχεια στο γήπεδο. Στα μεγάλα παιχνίδια πηγαίνω, διαρκείας έχω, αλλά οι υποχρεώσεις μου δεν μου επιτρέπουν πάντα να αφιερώνω χρόνο για το γήπεδο».

Για τα νέα διαρκείας και το αν είναι ακριβά: «Νομίζω ότι στη δύσκολη στιγμή που βρίσκεται η ομάδα αξίζει να κάνουμε κάτι περισσότερο. Και εγώ τόσα χρόνια δεν έπαιρνα στους VIP διαρκείας. Αλλά θεώρησα πως τώρα αξίζει να κάνω μια θυσία και να πάρω ακριβό εισιτήριο αφού θα πάνε τα μισά λεφτά στο γήπεδο. Καταλαβαίνω όμως και τον κόσμο που δεν μπορεί να πληρώσει. Αλλά όσοι έχουν, νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να πληρώσουν αυτή τη φορά κάτι παραπάνω».

Για την γενικότερη κατάσταση στην χώρα και το νέο νομοσχέδιο: «Είναι απαράδεκτο το νέο νομοσχέδιο. Οι λογικές να απολύεις τον κόσμο δεν οδηγούν σε κοινωνική δικαιοσύνη. Ο κόσμος έχει πιεστεί πολύ. Ζούμε έναν παραλογισμό. Κουρεύονται οι μισθοί οι συντάξεις, το δημόσιο χρέος αλλά όχι οι δανειακές υποχρεώσεις των πολιτών. Από το 2004 αποφάσισα να μην ανακατεύομαι με την κεντρική πολιτική σκηνή. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Η δημοτική μου παράταξη είναι ανεξάρτητη».

Για την υγεία λόγω της διοικητικής του θέσης στο Νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού»: «Η έλλειψη πόρων και η διαφαινόμενη έλλειψη προσωπικού με ανησυχεί και είναι πρόβλημα. Εάν αύριο φύγουν 50 γιατροί και δεν πάρουμε άλλους, μοιραία θα υποβιβαστούν τα νοσοκομεία. Πρέπει να αντιμετωπιστούν με διαφορετικό τρόπο τα νοσοκομείο από τους πολιτικούς μας και τους δανειστές μας. Απαντήσεις έχουμε πάρει στους προβληματισμούς που θέτουμε, αλλά λύσεις περιμένουμε, όχι απαντήσεις. Με την υγεία των παιδιών και του λαού δεν πρέπει να παίζει κανένας».

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση Ένωσης Γονέων Φ.Χ. για την κατάργηση των σχολικών φυλάκων
Επόμενο άρθρο16χρονη Μυρτώ: Μάθετε τα τελευταία νέα της υγείας της, από τον Έλληνα γιατρό της στην Βοστώνη!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.