JESSICA… στους Δήμους!

0

jessicaΣτη σύναψη συνεργασιών με τους Δήμους προκειμένου να τους παράσχει τεχνική και συμβουλευτική υποστήριξη στη προώθηση και διαχείριση των τοπικών αναπτυξιακών επενδύσεων και στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας JESSICA έχει προχωρήσει η Π.Ε.Τ.Α. Α.Ε.. Οι τομείς που φαίνεται να ενδιαφέρουν περισσότερο την τοπική αυτοδιοίκηση σχετίζονται με  επενδύσεις σε υποδομές πόλης  και κυρίως στον οδοφωτισμό. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΠΕΤΑ,  στόχος της Εταιρίας είναι η διεύρυνση αυτών των συνεργασιών. Η φιλοσοφία και το περιεχόμενο  τέτοιων Μέσων Χρηματοοικονομικής Τεχνικής, όπως το JESSICA, εντάσσονται σε ολοκληρωμένα σχέδια βιωσιμότητας των πόλεων και σχετίζονται με την υλοποίηση στόχων που ανοίγουν νέους δρόμους στην τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη.

Για το λόγο αυτό η Εταιρεία ήταν παρούσα στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο του τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ στα Ιωάννινα. Ο Διευθύνων Σύμβουλος  Στάθης Ραγκούσης,  είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με αρκετούς από τους παριστάμενους Δημάρχους. Αρκετοί από αυτούς αναζητούν τρόπο προκειμένου να υπερβούν τα διαχειριστικά εμπόδια που δεν επιτρέπουν την ολοκλήρωση των πολύπλοκων διαδικασιών οργάνωσης των Συμπράξεων μεταξύ Δήμων, επενδυτών, τραπεζών και Ταμείων Αστικής Ανάπτυξης.

Η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία JESSICA (Joint European Support for Sustainable Investment in City Areas, «Κοινή Ευρωπαϊκή υποστήριξη για βιώσιμες επενδύσεις σε αστικές περιοχές») είναι ένα Μέσον Χρηματοοικονομικής Τεχνικής που στοχεύει στην υλοποίηση επενδύσεων στις αστικές περιοχές.

Για την υλοποίηση της Πρωτοβουλίας συνεργάζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων σε συνεργασία με την Τράπεζα Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Στην χώρα μας την Πρωτοβουλία JESSICA στηρίζει η Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ και έχουν συσταθεί Ταμεία Αστικής Ανάπτυξης σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας. Τα Ταμεία JESSICA τα διαχειρίζονται ελληνικές τράπεζες  όπως η Εθνική Τράπεζα, η Τράπεζα Πειραιώς, η EUROBANK ERGASIAS, η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος (IBG) και η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα.

Προηγούμενο άρθροΓυμνή Ποδηλατοδρομία στην…
Επόμενο άρθροΈΛΕΟΣ! Διπλό χαράτσι στους “πλούσιους” ελεύθερους επαγγελματίες…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.