Αστραφτερά δόντια με την πατέντα Έλληνα 23χρονου επιστήμονα…

0

foititi8434Η καθημερινή πάλη με την οδοντόβουρτσα τον είχε κουράσει. Και τα αποτελέσματα δεν ήταν τα επιθυμητά. Κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα του 23χρονου Ηλία Ξανθόπουλου για μια ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη συσκευή καθαρισμού, απολύμανσης και λεύκανσης των δοντιών, που θα έκανε την καθημερινή περιποίηση δοντιών, ούλων και στοματικής κοιλότητας εύκολη και αποτελεσματική.

Με αυτήν την ιδέα του ο Θεσσαλονικιός φοιτητής του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας έχει χτυπήσει εδώ και λίγο καιρό την πόρτα της πολυεθνικής Procter & Gamble, που αναζητεί καινοτόμες εφαρμογές για τα προϊόντα της.

Η έξυπνη συσκευή, την οποία ο Ηλίας εμπνεύστηκε σε ηλικία 18 ετών και έσπευσε να πατεντάρει στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, αποτελείται από δύο μέρη. Το πρώτο, η κεντρική μονάδα, διαμέτρου 24 εκατοστών -όπου ο χρήστης έχει πρόσβαση μέσω οθόνης αφής- τοποθετείται σταθερά σε κάποιο σημείο του σπιτιού μας, όπως το μπάνιο, και συνδέεται με το δίκτυο νερού και ηλεκτρισμού.

Το δεύτερο είναι ένα «μασελάκι», το οποίο τοποθετεί ο χρήστης στην άνω και κάτω οδοντοστοιχία του και συνδέεται μέσω σωλήνα διπλής ροής με την κεντρική μονάδα. Από εκεί προμηθεύεται νερό σε συγκεκριμένη θερμοκρασία και πίεση, εμπλουτισμένο με προϊόντα καθαρισμού και μέσω μικρών μπεκ που περιέχει το «μασελάκι» το εκτοξεύει στο εμπρός, πίσω και ενδιάμεσο των δοντιών. Η συσκευή μπορεί να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο και για άτομα με κινητικές ή άλλες δυσκολίες, διευκολύνοντας την καθημερινότητά τους.

Ατελές το βούρτσισμα

«Ο καθημερινός καθαρισμός των δοντιών εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη γνώση που έχουμε εμείς οι ίδιοι για το πώς γίνεται το βούρτσισμα, από την απαραίτητη ποσότητα οδοντόκρεμας, την ποσότητα και τη διάρκεια που πρέπει να εφαρμόζουμε κάποιο στοματικό διάλυμα, πόσο συχνά πρέπει να χρησιμοποιούμε οδοντικό νήμα» σημειώνει στη «δημοκρατία» ο Ηλίας Ξανθόπουλος. Αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει ως συνέπεια να μην εκτελούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον καθαρισμό, αφήνοντας περιθώριο στην ανάπτυξη οδοντικής πλάκας, τερηδόνας, ουλίτιδας και άλλων παθήσεων της στοματικής κοιλότητας.

Η συσκευή διατηρεί ιστορικό για τον κάθε χρήστη σχετικά με τη συχνότητα καθαρισμού των δοντιών του, τη διάρκεια και το είδος που εφάρμοσε σε κάθε χρήση, ενώ του δίνει τη δυνατότητα να επιλέξει μία ή όλες τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνει.

Ο 23χρονος είναι υπότροφος στην κυψέλη επιχειρηματικότητας της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, την οποία διαχειρίζεται στη Θεσσαλονίκη η θερμοκοιτίδα i4G του ομίλου Ευρωσύμβουλοι.

Προηγούμενο άρθροΠαράδεισος…
Επόμενο άρθροΝέα Φιλαδέλφεια: Ανατριχιαστικό έγκλημα στην οδό Σερίφου..
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.