Σ.Μικρόπουλος: Οι θέσεις μου σχετικά με τις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΟΛΜΕ…

0
Πρόεδρος της ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ Ν.ΦΙΛ/ΦΕΙΑΣ -Ν.ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ
Πρόεδρος της ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ Ν.ΦΙΛ/ΦΕΙΑΣ -Ν.ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

Δεν  πέρασαν ούτε δύο μήνες από το καλωσόρισμα των νέων μελών στο Δ.Σ. της Ενωσης, με την επιστολή μου, στις 20 Μάρτη 2013.

Σε αυτήν την επιστολή είχα τονίσει   (είναι ανηρτημένη στο blog  της Ενωσης),την ανάγκη αλλαγής κλίματος και τακτικής, στην προσέγγισή μας στα ευαίσθητα θέματα της παιδείας. Είχα προτείνει , προβλεποντας τις ‘τεχνητές οξύνσεις’, που βρίσκονται ακόμη μπροστά μας, τα εξής :

‘Ας συνθέσουμε λοιπόν τις αντικρουόμενες απόψεις και ας αφήσουμε αυτούς που θέλουν  να εκτεθούν στην κοινωνία , να το κάνουν! Ας τους καλέσουμε να μας πείσουν για το δίκιο τους…Στο τέλος της ημέρας η κοινωνία των ενεργών πολιτών, θα διαλέξει την καλύτερη λύση για το μέλλον της, αντικειμενικά και δίκαια. Εμείς όμως θα έχουμε κάνει το καθήκον μας.

Θα έχουμε μείνει  ενωμένοι  και θα έχουμε παράλληλα κερδίσει την εκτίμηση των παιδιών μας.

 Αυτά χρειάζονται περισσότερο από όλους, ένα ειρηνικό περιβάλλον, σύμπνοια και αγάπη. Ιδανικές συνθήκες ανάπτυξης μιας νέας υγιούς κοινωνίας.                                                                                                                                

Εν κατακλέιδι, δεν συνεργούμε στην χρήση για άλλους σκοπούς του φρουρίου της τελευταίας μας ελπίδας, του σχολειού, του ανατροφείου της νέας γενιάς. Αυτής που τώρα έντρομα παρακολουθεί τον ορρυμαγδό της οικονομικής κρίσης από την μιά και τα προειδοποιητικά πυρά εναντίον του θεσμού της παιδείας από την άλλη!

Εμείς οι ελέυθερα σκεπτόμενοι ενεργοί πολίτες δεν θα αφήσουμε τα παιδιά μας στην ομηρεία εγκληματικών πρακτικών.

Θα ενώσουμε τους γονείς σε ένα κοινό όραμα. Την μεταμόρφωση της παιδείας, από ένα συνεχές κυνήγι ανέφικτων στόχων σε μια ευχάριστη και δημιουργική  επτάωρη εργασία.

Για μια Παιδεία που δεν θα γεμίζει άδεια μυαλά, αλλά θα ανοίγει νέους ορίζοντες!

Είναι επείγον να γίνει αυτό τώρα, που όσο εμείς ασχολούμαστε με τις ‘καθ’ημάς ‘ τεχνητές οξύνσεις, η οικονομική και πνευματική ζωή του τόπου, αποφασίζεται στα σαλόνια του Δ.Ν.Τ….Χωρίς εμάς!’

Στην χθεσινή Εκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ενωσης κάλεσα τα μέλη να πάρουν θέση σχετικά με το προκύψαν μείζον θέμα των απεργιακών κινητοποιήσεων  της ΟΛΜΕ μέσα σε εξεταστική περίοδο και με τον τρόπο αυτό να βοηθήσουμε  -όσο αυτό είναι εφικτό- στην εξεύρεση εξισορροπιστικής λύσης.

Για τον λόγο αυτό πρότεινα τα εξής:

‘κ.κ. συνάδελφοι,

Εμείς, το θεσμικό όργανο της ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-Ν. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ, είμαστε φυσικά κάθετα ενάντιοι σε κάθε προσβλητική ενέργεια εκ μέρους της κυβέρνησης, σε οποιονδήποτε κοινωνικό εταίρο και ειδικά στους καθηγητές μας , που βαρύνονται με την μεταλαμπάδευση της  γνώσης στην νέα γενιά.

Είμαστε αντίθετοι σε κάθε μορφής επιστρατεύσεις και επινοήσεις πολιτικού χαρακτήρα που κατά καιρούς  οι κυβερνήσεις,  εντέχνως χρησιμοποιούν για να περάσουν  τις  θέσεις  και σχέδιά τους.

Από την άλλη πλευρά στεκόμαστε στο πλευρό των ανησυχούντων αλλά και οικονομικά εξασθενημένων γονέων –τους οποίους και εκπροσωπούμε- που στην μεγάλη τους πλειοψηφία είναι αρνητικοί στην διασάλευση της πνευματικής ηρεμίας των μαθητών, που απαιτείται σε εξεταστικές περιόδους.

Δεσμευόμαστε όμως και καλούμε  τους καθηγητές και την συνδικαλιστική τους ηγεσία, αμέσως μετά την εξεταστική περίοδο, όλοι οι πραγματικά ενδιαφερόμενοι φορείς  για την Παιδεία , να βάλουμε σαν στόχο, την από κοινού προσπάθεια εξεύρεσης καινοτόμων και συγχρόνων λύσεων, για μία ριζική μεταμόρφωσή της.

Για μια παιδεία που σαν τελικό αποτέλεσμα θα έχει, τους μαθητές  να κυνηγούν την γνώση και όχι η γνώση τους μαθητές.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΕΜΙΖΕΙ ΑΔΕΙΑ ΜΥΑΛΑ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΝΕΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ’

Στην  ανοικτή ψηφοφορία που ακολούθησε η πρόταση αυτή μειοψήφισε με  2  μόνο ψήφους υποστήριξης.

Η πρόταση στήριξης των απόψεων της ΟΛΜΕ –για το δίκαιο των αγωνιστικών διεκδικήσεων μέσα στην εξεταστική περίοδο-, πλειοψήφισε κερδίζοντας  5 ψήφους .

Τελικά η σημερινή απόφαση της ΟΛΜΕ άλλαξε το σκηνικό, ματαιώνοντας τις κινητοποιήσεις και  επιβεβαιώνοντας τις απόψεις μου από 20 Μάρτη, όταν προέβλεπα..

‘…Στο τέλος της ημέρας η κοινωνία των ενεργών πολιτών, θα διαλέξει την καλύτερη λύση για το μέλλον της, αντικειμενικά και δίκαια. Εμείς όμως θα έχουμε κάνει το καθήκον μας.’

Στέφανος Μικρόπουλος

Οικονομολόγος

Προηγούμενο άρθρο“”ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ” απο την Παιδική Θεατρική Ομάδα του Κατηχητικού της Παναγίτσας…
Επόμενο άρθροΈνωση Γονέων Φ.Χ.: Ανακοίνωση για το πρόγραμμα λογοθεραπείας και εργοθεραπείας…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.