Σωτ.Νταλάκος: «ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ- ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ»;

0

DSCN78842Ένα από τα χαρακτηριστικά της εποχής μας είναι οι ποικίλες συγχωνεύσεις και συνενώσεις διαφόρων φορέων, ώστε αυτοί να αποκτήσουν βιωσιμότητα, ανταγωνιστικότητα και προοπτική.

Στο Δήμο μας υπάρχουν δύο ποδοσφαιρικοί σύλλογοι, ο ΑΤΤΑΛΟΣ και ο ΧΑΛΚΗΔΟΝΙΚΟΣ, που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΑ, καθώς και το ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ, που δραστηριοποιείται στις ακαδημίες. Με το τέλος της φετινής ποδοσφαιρικής περιόδου το αθλητικό μέλλον και η βιωσιμότητά τους φαντάζει μάλλον δυσοίωνη λόγω κυρίως της οικονομικής κρίσης. Επιπλέον η ύπαρξη τριών φορέων στο Δήμο μας, που δραστηριοποιούνται στον ίδιο χώρο, μάλλον είναι υπερβολική για τις μέρες μας.

Θεωρώ λοιπόν ότι είναι η συγκυρία τέτοια που σωστό θα ήταν τα σωματεία αυτά να ενωθούν και να δημιουργηθεί ένα νέο σωματείο με κάποια άλλη επωνυμία, π.χ. ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ, ή οποιαδήποτε άλλη. Ένα τέτοιο εγχείρημα αφενός θα εξασφάλιζε την οικονομική βιωσιμότητα του νέου σωματείου, αφετέρου θα προσέδιδε νέα προοπτική, δυναμική και πρόοδο στο ποδόσφαιρο του Δήμου μας, προσελκύοντας περισσότερους νέους στον αθλητισμό. Μια τέτοια κίνηση θα είχε ως αποτέλεσμα:

1. Μείωση των εξόδων (ενοίκιο γηπέδου, συμμετοχή στα πρωταθλήματα, έξοδα αγώνων, προπονητές, ποδοσφαιριστές λειτουργικά έξοδα τμημάτων κ.α.).

2. Αύξηση των εσόδων από συνδρομές-εκδηλώσεις-χορηγίες-εισιτήρια κ.α., αφού θα είναι ένα το σωματείο που θα συγκεντρώνει τον φίλαθλο κόσμο του Δήμου μας και τα παιδιά της πόλης μας.

3. Δημιουργία αξιόλογης αντρικής ομάδας από ποδοσφαιριστές των σωματείων και μόνον καθώς και ανταγωνιστικά τμήματα υποδομών με πολλά μελλοντικά οφέλη για τη νεολαία μας,

4. Συσπείρωση όλων όσων ενδιαφέρονται και ασχολούνται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο σε ένα σύλλογο και αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού των σωματείων σε κοινούς στόχους και σκοπούς.

5. Δυναμική και συλλογική διεκδίκηση παραχώρησης χώρου για την κατασκευή ιδιόκτητου γηπέδου, έτσι ώστε να πάψει επιτέλους η «προσφυγιά» των ομάδων μας για πάντα.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία αυτής της κίνησης είναι η απαγκίστρωση από το παρελθόν και το όραμα για ένα καλύτερο αύριο μακριά από μικρότητες, εμπάθειες, εγωισμούς, υστεροβουλίες, προσωπικές και πολιτικές σκοπιμότητες.

Κάθε καινούργιο οικοδόμημα για να αντέξει στο χρόνο πρέπει να έχει γερές βάσεις, σωστό σχεδιασμό και να οικοδομηθεί με νέα σύγχρονα «υλικά» είτε σε νοοτροπία και ιδέες είτε σε πρόσωπα. Κάθε συλλογική προσπάθεια για να πετύχει πρέπει μεταξύ των εμπλεκομένων να υπάρχει μόνον το «εμείς» και όχι το «εγώ».

Μια πρόταση-πρόσκληση συνάμα όμως και πρόκληση με αποδέκτες όλους εκείνους που ενδιαφέρονται ειλικρινά για τον αθλητισμό και για τη νεολαία της πόλης μας.

Σωτήρης Νταλάκος

Δημότης Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

Χειρούργος Οφθαλμίατρος

 

Προηγούμενο άρθροΔήμος Φ.Χ.: «Σεξουαλική Αγωγή»…
Επόμενο άρθροΔημοτικές Εκλογές 2014: Ο “Παλιός” θα βάλει μπροστά τον… “Νέο”???
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.