Θεατρικό Τμήμα ΠΠΙΕΔ: Σχόλιο & Φωτορεπορτάζ από μιά Εξαιρετική Παράσταση…

0

2013-05-18 21.42.02Προλογίζοντας την εκδήλωση ο κ. Κώστας Χατζηγεωργίου, καθηγητής και ψυχή του Θεατρικού Τμήματος του ΠΠΙΕΔ, επικαλούμενος τον Μπρεχτ, θύμισε:

«Και στην πιο δύσκολη εποχή κάποιος πρέπει να λέει την αλήθεια!»…

Φαίνεται όμως ότι λίγοι επιθυμούν να την ακούσουν, αφού στην εξαιρετική θεατρική παράσταση του τμήματος, το Σάββατο 18 Μαΐου στο αμφιθέατρο του ΠΠΙΕΔ, η προσέλευση του κοινού δεν ήταν μεγάλη. Μεγάλο όμως και από καρδιάς ήταν το χειροκρότημα, καθώς οι μαθητές του τμήματος ως αληθινοί ερασιτέχνες –δηλαδή εραστές της τέχνης– απέδωσαν πάρα πολύ καλά τέσσερα μονόπρακτα, εύστοχα επιλεγμένα, ώστε να διεγείρουν σύγχρονους προβληματισμούς αλλά και να χαρίσουν αισθητική συγκίνηση.
 Σκηνοθέτησε και επιμελήθηκε την παράσταση ο Γιάννης Χατζηγεωργίου.
Με την εκδήλωση του Σαββάτου ολοκληρώθηκε και ο κύκλος μαθημάτων του τμήματος, που διήρκεσε από τον Οκτώβριο έως και το Μάιο.

Ακολούθησε απονομή διπλωμάτων στα μέλη της ομάδας και βράβευση όσων συνέβαλαν ιδιαιτέρως στο έργο της. Βραβείο όμως κατέκτησε ολόκληρο το θεατρικό τμήμα στη συνείδηση όσων παρακολουθήσαμε τις δραστηριότητές του όλη αυτή τη δύσκολη περίοδο.
 Γιατί υπήρξε μία εθελοντική δουλειά που απέδειξε ότι η ανιδιοτελής αγάπη στο ωραίο και το ομαδικό πνεύμα μπορούν να νικήσουν ελλείψεις και περιορισμούς.

Αρκεί να σημειωθεί ότι για την παράσταση του Σαββάτου,  όχι μόνο δε διατέθηκαν καν μικροφωνική εγκατάσταση και ηλεκτρολογική υποστήριξη, αλλά το χώρο και τα καθίσματα του αμφιθεάτρου καθάρισε η ίδια η θεατρική ομάδα!
 Ευχή μας να συνεχιστεί η δραστηριότητα του Θεατρικού Τμήματος του ΠΠΙΕΔ με καλύτερες συνθήκες στο μέλλον, για να μας θυμίζει ότι ψυχή του πολιτισμού είναι ο πολιτισμός της ψυχής… 

Δημ. Γ. Νικολοπούλου

2013-05-18 22.06.09 2013-05-18 21.49.24 2013-05-18 21.40.54 2013-05-18 21.30.51 2013-05-18 21.19.26

Προηγούμενο άρθρο“Η Μάχη της Κρήτης”…ένα Ελληνικό μάθημα για όλους τους “Ευρωπαίους”! (videos)
Επόμενο άρθροΠαγιδευμένοι στην Αθήνα…(video)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.