Δήμοι: Πώς παρατείνονται οι συμβάσεις προσωπικού στα ΚΗΦΗ…

0

hlikwmenh1Τις διαδικασίες και τον τρόπο που θα παραταθούν οι συμβάσεις του προσωπικού το οποίο εργάζεται στα ΚΗΦΗ (Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων) κάνει γνωστά το υπουργείο Εσωτερικών με εγκύκλιο που εκδόθηκε σήμερα. Στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 47 παρ.2 του ν.4141/2013 προβλέφθηκε η παράταση των συµβάσεων του προσωπικού των φορέων των ΟΤΑ που απασχολείται στα κέντρα αυτά. Στόχος της παράτασης είναι να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι παρεχόµενες υπηρεσίες, µέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας ένταξης των φορέων στο νέο κύκλο του προγράµµατος. Σύµφωνα µε τις νέες διατάξεις, οι συµβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου του προσωπικού, που απασχολείται σε φορείς των ΟΤΑ στο πλαίσιο της συγχρηµατοδοτούµενης πράξης «Ενέργειες στήριξης ηλικιωµένων και λοιπών  ατόµων που χρήζουν βοήθειας για την ενίσχυση της απασχολησιµότητας των εµµέσως ωφελουµένων ατόµων» του Επιχειρησιακού Προγράµµατος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου ∆υναµικού» 2007−2013 του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, παρατείνονται από τη λήξη τους (31.12.2012) έως 31.7.2013.

Με δεδομένο ότι στο µεταβατικό αυτό στάδιο η παράταση των συµβάσεων είναι υποχρεωτική, δεν απαιτείται η έγκριση της ΠΥΣ 33/2006, όπως ισχύει, ούτε η προβλεπόµενη από τις διατάξεις της παρ.9 του άρθρου 1 του ν.4038/2012 δηµοσίευση στην Εφηµερίδα της Κυβερνήσεως της πράξης παράτασης.  Ωστόσο µετά την ένταξη των φορέων στο νέο κύκλο της πράξης και την υπογραφή της σχετικής σύµβασης µε το δικαιούχο της πράξης, οι συµβάσεις του προσωπικού θα µπορούν να ανανεώνονται ή παρατείνονται, κατ’ εφαρµογή της παρ. 3 του άρθρου 21 του ν. 2190/94, έως τη λήξη του προγράµµατος, κατόπιν έγκρισης της ΠΥΣ 33/2006, όπως ισχύει. Εποµένως, αµέσως µετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος των φορέων για τη συµµετοχή τους στη διαδικασία επιλογής των αναδόχων του νέου κύκλου, θα πρέπει να υποβληθεί σχετικό αίτηµα έγκρισης της ανανέωσης ή παράτασης των συµβάσεων του  προσωπικού, µε τήρηση της διαδικασίας του προγραµµατισµού προσλήψεων, όπως  περιγράφεται στην Α.Π. οικ.8920/6.3.2013 εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών.

Προηγούμενο άρθροΤο πιο πυκνοκατοικημένο Νησί-έκτρωμα του κόσμου, στην Καραϊβική!(photos)
Επόμενο άρθροΔήμοι: Υπό Κατάργηση τα Νομικά πρόσωπα (Παιδικοί,Αθλητισμος κλπ) & Απoλύσεις???
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.