Όταν η Μέριλ Στριπ συνάντησε την Θάτσερ…(video)

0

THATSER-MERIL-STREAIPΗ Μάργκαρετ Θάτσερ σίγουρα σφράγισε με την παρουσία της την ευρωπαϊκή αλλά και τη διεθνή πολιτική σκηνή τη δεκαετία του ’80.

Η καλύτερη κινηματογραφική της ενσάρκωση με διαφορά, ήταν από την Μέριλ Στριπ στην ταινία «Η σιδηρά κυρία» που γύρισε η Φιλίντα Λόιντ το 2011.

Η Στριπ κέρδισε γι’ αυτή την απαράμιλλη ερμηνεία της, με αρκετή άνεση το τρίτο της Όσκαρ, αποδίδοντας με καταπληκτικό τρόπο ένα πιο προσωπικό πορτρέτο της βρετανίδας πολιτικού, που έμεινε στον πρωθυπουργικό θώκο για 11 συναπτά έτη, ρεκόρ που δεν έχει καταφέρει να σπάσει κανείς άλλος πολιτικός μέχρι σήμερα.

Στα τέλη του 2011, η Μέριλ Στριπ μίλησε για το ρόλο της στην πρεμιέρα της ταινίας: «Ο χαρακτήρας είναι ασυνήθιστος. Αυτό που δεν είναι ασυνήθιστο είναι η κινηματογραφική γωνία από την οποία βλέπουμε τη ζωή της. Είναι η δική της άποψη, είναι μια πολύ υποκειμενική ματιά σε μια μεγάλη ζωή. Είναι όμως μια μεγάλη ζωή. Πρόκειται για μια ματιά όταν πλέον η εξουσία φθίνει, είναι μια ματιά στην εξουσία από την πλευρά ενός ανθρώπου που είναι πλέον αδύναμος».

Για να προετοιμαστεί για το ρόλο της, η αμερικανίδα ηθοποιός, παρακολούθησε μια συνεδρίαση της Βουλής των Κοινοτήτων τον Ιανουάριο του 2011, για να καταλάβει πώς διεξάγεται η κοινοβουλευτική διαδικασία.

Μεγάλο μέρος των γυρισμάτων έλαβε χώρα στο νεογοτθικό δημαρχείο του Μάντσεστερ, που χρησιμοποιείται αρκετά συχνά σε ανάλογα γυρίσματα, γιατί αρχιτεκτονικά μοιάζει πολύ με το βρετανικό κοινοβούλιο.

Η Μέριλ Στριπ κέρδισε το δεύτερο Όσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου το 2012 γι’ αυτή την ερμηνεία, ενώ η ταινία κέρδισε επίσης το Όσκαρ Μακιγιάζ για την πραγματικά καταπληκτική ομοιότητα της ηθοποιού με την Θάτσερ.Κέρδισε επίσης την τρίτη της Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Γυναίκας Ηθοποιού και το δεύτερο βραβείο Bafta για αυτή την ερμηνεία.

Η 73χρονη Αμερικανίδα ηθοποιός εξέφρασε τη βαθιά θλίψη της για το θάνατο της πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή τη Δευτέρα. Έστειλε τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια και τους φίλους της Βαρόνης Θάτσερ με μία ανακοίνωση που έστειλε στα ΜΜΕ.

“Η Μάργκαρετ Θάτσερ ήταν, ηθελημένα ή άθελά της, πρωτοπόρος για τις γυναίκες στην πολιτική”, είπε η Μέριλ Στριπ και τόνισε ότι ήταν τιμή της που υποδύθηκε την πρώτη και μοναδική γυναίκα πρωθυπουργό της Βρετανίας.


euronews

Προηγούμενο άρθροΜ.Μαυροζαχαράκης: Από τα μεγάλα οράματα στην «γερμανική Ευρώπη»!
Επόμενο άρθροΑλλαγή της διαδικασίας συμπλήρωσης των στατιστικών δελτίων των δήμων…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.