Ρ.Αρβανίτης: Εκλογές-ορθή επανάληψη!

0
Γράφει ο Ρένος Αρβανίτης
Γράφει ο Ρένος Αρβανίτης
Για την εφημερίδα του Fx-news

Θυμάμαι τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2010. Τότε που για πρώτη φορά αποφάσισα να ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση σε ηλικία 25 ετών. 2,5 χρόνια μετά δεν θεωρώ τον εαυτό μου ικανοποιημένο από όσα έχω δει να εξελίσσονται στην πόλη μου και στον δήμο μου και δύσκολα σήμερα μπορώ να βρω επιχειρήματα ώστε να πείσω κάποιον συνομήλικό μου, κάποιο νέο άνθρωπο να ασχοληθεί μέσα στα άλλα προβλήματά του και με την «τοπική μας πολιτική» σκηνή.

Κανείς δεν μπορεί να είναι θετικά διακείμενος για τα όσα βλέπει να συμβαίνουν. Οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου διεξάγονται συνήθως σε κλίμα έντασης, βγάζοντας μία σε γενικές γραμμές κακή εικόνα για τον όποιο θεατή. Ενώ η δημοτική αρχή, «διαλυμένη» σχεδόν από την αρχή της θητείας της στα εξ ων συνετέθη, δεν μπορεί να υλοποιήσει σε καμία περίπτωση όλα αυτά που επιζητεί σήμερα ο κάτοικος της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας. Η ευθύνη βέβαια για αυτό ανήκει αποκλειστικά στους 20 δημοτικούς συμβούλους, που επιλέχθηκαν από την πλειοψηφία των συνδημοτών μας το 2010 για να διοικήσουν την πόλη μας. Για αυτό και όλοι τους θα πρέπει να κριθούν πολύ αυστηρά από το εκλογικό σώμα. Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού… αναφέρει άλλωστε το γνωστό ρητό.

Πέραν αυτών λυπάμαι ειλικρινά για το γεγονός ότι στις επόμενες δημοτικές εκλογές, όσοι κάνουμε το τολμηρό βήμα… να εκτεθούμε ξανά, θα αναγκαστούμε να μιλήσουμε για τα ίδια ακριβώς που μιλάγαμε και το 2010! Λες και το ρολόι της εξέλιξης έχει ακινητοποιηθεί. Θα πρέπει για παράδειγμα να ξαναειπωθούν τα ίδια στους καταστηματάρχες και τους κατοίκους της οδού Παπαναστασίου στη Ν.Φ., για τα κατεστραμμένα πεζοδρόμια που πρέπει να έχεις ικανότητες ζογκλέρ… για να τα περπατήσεις, τα ίδια σε όλους τους συνδημότες μας που έχουν να δουν τα λεωφορεία της δημοτικής μας συγκοινωνίας εδώ και κάτι χρόνια. Τα ίδια για την καθαριότητα, τα ίδια για τα διαλυμένα γηπεδάκια, τα ίδια για το 1ο δημοτικό (Σπαθάρη), τα ίδια, τα ίδια, τα ίδια….

Με λίγα λόγια πάμε σε εκλογές «ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ»! Με στόχο όμως, την πλήρη ανανέωση σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου ώστε μία νέα πνοή να δώσει επιτέλους την ανάσα εκείνη που έχει ανάγκη η Νέα Φιλαδέλφεια και η Νέα Χαλκηδόνα. Και αυτό είναι το μοναδικό, αλλά και το πειστικότερο επιχείρημα για να ασχοληθούν νέοι άνθρωποι με την τοπική αυτοδιοίκηση.

ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να τα αλλάξουμε ΌΛΑ και να δώσουμε επιτέλους το στίγμα της δικής μας γενιάς.

Εις το επανιδείν φίλοι μου…

Διαβάστε ΕΔΩ on-line την Νέα εφημερίδα του Fx-news!

fx-newspaper-logo

Προηγούμενο άρθρο1ο Λύκειο Ν.Φ.: Αποκλειστικό Φωτορεπορτάζ από την ημέρα Περιβάλλοντος!(photos)
Επόμενο άρθροΑΟΝΦ Άτταλος: Μεγάλη νίκη και φούλ για… Άνοδο!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.