“Έφυγε” η Μ. Θάτσερ…

0

margaret-thatcher

Η Μάργκαρετ Θάτσερ, Βαρόνη Θάτσερ γεννήθηκε στις 13 Οκτωβρίου 1925 και απεβίωσε την 8η Απριλίου του 2013. Το πλήρες όνομά της, Margaret Hilda Thatcher.

Μετά την ήττα των Συντηρητικών στις εκλογές του 1974, τοποθετήθηκε σκιώδης υπουργός Περιβάλλοντος. Στις 11 Φεβρουαρίου 1975 εξελέγη Πρόεδρος του Συντηρητικού Κόμματος. Στις 19 Ιανουαρίου 1976, σε μια ομιλία της, καταφέρθηκε εναντίον της ιμπεριαλιστικής πολιτικής της Σοβιετικής Ένωσης. Σε απάντηση, σοβιετική εφημερίδα, όργανο του Υπουργείου Άμυνας, της απέδωσε το παρατσούκλι «Σιδηρά Κυρία», το οποίο τη συνόδεψε σε όλη την πολιτική της καριέρα.
H βαρώνη Θάτσερ ήταν η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Βρετανίας και έμεινε στο αξίωμα από το 1979 ως το 1990, κερδίζοντας τρεις αναμετρήσεις.

Κυβέρνηση εφαρμόζοντας με σκληρότητα και κυνισμό το φιλελεύθερο οικονομικό της πρόγραμμα που περιελάμβανε εκτενείς αποκρατικοποιήσεις. Ισχυρότερη ήταν η σύγκρουσή της με το συνδικάτο των ανθρακωρύχων, από την οποία βγήκε νικήτρια. Νικήτρια βγήκε και από τον πόλεμο των Φόκλαντνς, απέναντι στην Αργεντινή. Τα ξημερώματα της 12ης Οκτωβρίου 1984 από τύχη διέφυγε τραυματισμό, καθώς η παράνομη οργάνωση των Ιρλανδών εθνικιστών IRA επιτέθηκε στο ξενοδοχείο όπου διέμενε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του κόμματός της στην πόλη Μπράιτον (Brighton). Από την επίθεση εκείνη σκοτώθηκαν πέντε άτομα και τραυματίστηκαν πολλά άλλα. Η ίδια, σε μια επίδειξη ψυχραιμίας δεν άλλαξε καθόλου το πρόγραμμά της και την άλλη μέρα εκφώνησε κανονικά την προγραμματισμένο της ομιλία στο Συνέδριο.

Μετά την απόσυρσή της από την πολιτική, το 1992, η Μάργκαρετ Θάτσερ έλαβε τον τιμητικό τίτλο της Βαρώνης από τη Βασίλισσα Ελισάβετ, ο οποίος της εξασφάλισε δια βίου συμμετοχή στη Βουλή των Λόρδων.

Προηγούμενο άρθροVideo από τα σοβαρά επεισόδια στην Νέα Φιλαδέλφεια, μεταξύ Αστυνομίας και οπαδών της ΑΕΚ!!!
Επόμενο άρθροΌλη η φετινή πορεία της ΦΕΑ
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.