Το ξανθό γένος επιστρέφει…

0

cheering5354Πάντοτε η ισχύς αποτελεί σπουδαίο επιχείρημα για την επιβολή στους αδυνάτους. Απαξ και οικοδομηθεί η δύναμις, ο μαύρος ήλιος που καταπίνει μικρά αστεράκια, δεν συμμαζεύεται. Οσο καταπίνει μεγαλώνει και όσο μεγαλώνει πεινάει περισσότερο και όσο πεινάει περισσότερο τίποτε άλλο δεν τον νοιάζει τον μαύρο ήλιο, παρά να φουσκώσει μέχρι το Σύμπαν το ίδιο να μην τον χωράει. Τα μικρά τα αστεράκια (οι λαοί εν προκειμένω) πείθονται με διάφορα ανυπόστατα επιχειρήματα να πέσουν οικειοθελώς στις δοντάρες του μαύρου ήλιου. Αυτά τα σοφίσματα χρησιμοποιούνται και στα προξενιά μικρών και όμορφων κορασίδων που τα κορτάρουν γλοιώδεις γερομπαμπαλήδες, οι οποίοι αποτελούν τους πυλώνες του τραπεζικού συστήματος και της ιατρικής επιστήμης: «Μα θες τώρα να πεις όχι; Πού θα βρεις καλύτερο από τον κύριο Χατζημπερδέογλου; Αν μπλέξεις με κανέναν της ηλικίας σου και της… τάξης σου, μόνο η πειναλόρδα θα σας κάνει επισκέψεις στο φτωχικό σας. Δεν θα έχετε ούτε λεφτά ούτε στον ήλιο μοίρα ούτε μαντίλι για να κλαίτε. Στην πρώτη αναποδιά θα παίζετε βιολί στην Ερμού για να βγάλετε κάνα φράγκο – κι εσύ, δυστυχώς, δεν ξέρεις βιολί».

 Μαγαζί γωνία
Τέτοια λένε στις μικρούλες οι συμβιβασμένοι συγγενείς και αυτά, φευ, δεν γίνονται μόνο στις ελληνικές ασπρόμαυρες

του Παναγιώτη Λιάκου
του Παναγιώτη Λιάκου

ταινίες. Συμβαίνουν και στα υψίπεδα της εφαρμοσμένης πολιτικής. Να, ας πάρουμε για παράδειγμα το νησί της Αφροδίτης, το οποίο πόρρω απέχει από το να χαρακτηριστεί πτωχό. Μια χαρά φορτωμένο είναι με τα ριάλια του (ρώσικα – ξερώσικα, δεν έχει σημασία), τα αέριά του και το οικόπεδο γωνία, που κάνει και για κατοικία και για μαγαζί με διπλή βιτρίνα. Υπέστη μια βάναυση καταπάτηση ιδιοκτησίας το 1974 από κάποιους μουντρούχους αρκουδόμαγκες και κατσαπλιάδες, αλλά παρά ταύτα οικονομικώς τα πήγε μια χαρά.
Και τώρα ένιοι λουκανικοφάγοι κοιλαράδες με μπροστάρισα μια βλοσυρή, χολερική οικοκυρά, επειδή βρήκαν την κατάσταση της νήσου κάπως «μπόσικη», θέλουν να παντρολογήσουν την Κύπρο μας με το χάος. Αντί για βέρες θέλουν να της περάσουν ένα ζευγάρι χειροπέδες, μια λαιμαριά και χαλινάρια, ώστε να τη χρησιμοποιήσουν ως υποζύγιο.

 Ωστόσο, σ’ αυτό το καταναγκαστικό προξενιό μπορεί να υπάρξουν εξελίξεις που θα αιφνιδιάσουν τους λουκανικοφάγους. Οι κάτοικοι της νήσου τυγχάνουν λίαν τσαμπουκάδες και συχνά απρόβλεπτοι…

Προηγούμενο άρθροΆρωμα Καλοκαιριού στην Ελλάδα και άρωμα… Μιζέριας στας Eυρώπας…!(photos)
Επόμενο άρθροΕνιαίο Σύστημα Εξυπηρέτησης Πολιτών στους Δήμους…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.