ΣΟΝΦ: 4ος στο Πρωτάθλημα του Προκριματικού Ομίλου Α Εθνικής!

0
sonf11Με ήττα 7-3 στον τελευταίο γύρο από τον ισχυρό ΑΣ Παπάγου που στέφθηκε πρωταθλητής έκλεισε την πολύ καλή εμφάνισή του στον Προκριματικό Όμιλο της Α Εθνικής ο ΣΟΝΦ, κατατασσόμενος 4ος στην τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος.
 
Ομάδα
Νίκες
Ισοπαλίες
Ήττες
Βαθμοί
Πόντοι
1
Α.Σ. ΠΑΠΑΓΟΥ
7
0
2
14
52
2
Φ.Ο.Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
6
2
1
14
50
3
Σ.Ο. ΑΙΓΑΛΕΩ
5
2
2
12
50
4
Σ.Ο. ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ
4
2
3
10
44
5
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ  Γ.Σ.
4
1
4
9
43,5
6
Σ.Ο. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
2
3
4
7
42
7
Α.Ο. ΖΗΝΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
3
1
5
7
45
8
Σ.Μ.Σ. ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
3
1
5
7
41
9
Σ.Α.Σ. ΚΟΡΩΠΙΟΥ
2
2
5
6
42
10
Σ.Ο. ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
1
2
6
4
40
Μετά από μια πολύ έντονη μάχη το «εισητήριο» για την τελική φάση της Α’ Εθνικής πήραν οι ομάδες του Παπάγου, του Ηρακλείου και του Αιγάλεω, ενώ στη Β Εθνική πέφτουν το Κορωπί και το Χαλάνδρι, καθώς η Ελευσίνα σώθηκε κυριολεκτικά στο φίνις σημειώνοντας και τις 3 νίκες της στους τελευταίους 4 αγώνες!
Το αποτέλεσμα είναι αναμφίβολα το καλύτερο που έχει πετύχει μέχρι στιγμής ο ΣΟΝΦ σε διασυλλογικό πρωτάθλημα, και μάλιστα σε μια διοργάνωση που φέτος ήταν ιδιαίτερα δύσκολη με τη μεγάλη πλειονότητα των αναμετρήσεων να κρίνονται. Πάραυτα δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι οι παίκτες μας δεν ένιωσαν ικανοποιημένοι καθώς πίστεψαν σε ένα ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα και φάνηκε πως είχαν τα φόντα να το επιτύχουν. Χάθηκαν αρκετές ευκαιρίες ενώ στους δύο τελευταίους κρίσιμους αγώνες η ομάδα μας έπαιξε πολύ αγχωμένα με αποτέλεσμα να χάσουμε καθαρά από τους δύο πρώτους του πρωταθλήματος, κάτι που διόλου δε μειώνει το επίτευγμα της ομάδας μας.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα ανά γύρο ήταν
ΑΟ Ζήνων Γλυφάδας – ΣΟΝΦ: 4-6, ΣΟΝΦ – Πανελλήνιος ΓΣ: 4-6, ΣΜΣ Ελευσίνας – ΣΟΝΦ 4½  – 5½, ΣΟΝΦ – ΣΟ Χαλανδρίου 5-5, ΣΑΣ Κορωπίου – ΣΟΝΦ 4½  – 5½, ΣΟΝΦ – ΣΟ Αιγάλεω  5-5, ΣΟ Καλλιθέας – ΣΟΝΦ 4-6, ΦΟΝ Ηρακλείου – ΣΟΝΦ 7-3 και ΣΟΝΦ – ΑΣ Παπάγου 3-7.
Τα ατομικά αποτελέσματα
 
LoukasΣτα ατομικά αποτελέσματα ξεχωρίζει η εξαιρετική απόδοση του Λουκά Κονιστή που παρά την αβλεψία του στον 2ο MArinaγύρο σημείωσε 6/8 στην 3η σκακιέρα! 2η σκόρερ για άλλη μια φορά η Μαρίνα Φαραντούρη, μεγάλο ατού του ΣΟΝΦ στη σκακιέρα της νεανίδας <14 με 7,5/9, η οποία δεν τελείωσε αήττητη άλλο ένα πρωτάθλημα μόνο από καθαρή απροσεξία στον τελευταίο γύρο!
Το αποτέλεσμα του αρχηγού της ομάδας Νίκου Μπαλάσκα (2/8) σίγουρα τον αδικεί, καθώς με εξαίρεση ίσως την τελευταία παρτίδα «κλώτσαγε τον κουβά» ακριβώς τη στιγμή που με κόπο τον είχε γεμίσει. Μέτρια η εμφάνιση του Νίκου Σερετάκη στη δεύτερη σκακιέρα (5/9), ο οποίος αν και ξεκίνησε καλά στους 2 τελευταίους γύρος ήταν κυριολεκτικά αγνώριστος, ενώ σίγουρα δε μπορεί να είναι ικανοποιημένος από το παιχνίδι και την απόδοσή του  ο Δημήτρης Βαζελάκης στην τέταρτη σκακιέρα (4½/9). Παρά το ότι βρέθηκε σε πολύ κακή φόρμα η Ντίνα Σερετάκη (1½ βαθμούς στη γυναικεία σκακιέρα) έδωσε σημαντική στήριξη στην ομάδα καθώς ήταν σταθερά πηγή αισιοδοξίας και εμψύχωσης. Η Ελένη Μπαλάσκα (3½ πόντους στη σκακιέρα της νεανίδας <18) έδειξε ότι μπορεί να εξελιχθεί σε βασικό στυλοβάτη της ομάδας, και θα σημείωνε πολύ μεγαλύτερο σκορ αν δεν έχανε αρκετούς πόντους σε καλές θέσεις από υπερβολικό άγχος, που άθελά μας αφήσαμε να την κυριεύσει. Ο Γιώργος Καλογριδάκης, μια από τις μεγάλες δυνάμεις της ομάδας, το «βαρύ πυροβολικό» του ΣΟΝΦ, βρέθηκε για πρώτη φορά εκτός φόρμας, ίσως και λίγο κουρασμένος, και περιορίστηκε σε 5/9 στην σκακιέρα <20. Στην νεανική σκακιέρα κάτω των 16 ο Θοδωρής Καλογριδάκης σημείωσε 5/9, μια απόδοση που κρίνεται αξιόλογη όχι μόνο επειδή εύκολα θα μπορούσε να ήταν ακόμη μεγαλύτερη αλλά και γιατί ο παίκτης μας είναι μόλις 13 ετών! Τέλος, ο «Βενιαμίν» της ομάδας, ο 11χρονος Δημήτρης Κλειδαράς, έπεσε στα βαθιά αλλά δεν πνίγηκε. Αντίθετα μόλις «ζεστάθηκε» έδωσε πολύτιμους πόντους σε κρίσιμους αγώνες σημειώνοντας 3½ στα 8 και αφήνοντας μεγάλες υποσχέσεις και ελπίδες για το μέλλον – στο βαθμό  βέβαια που καταπολεμήσει μια ορισμένη επιπολαιότητα που ακόμα τον διακρίνει. Σωτήρης Σκαπέρδας, Θωμάς Μακρής και Τάσος Τσιμπουκίδης δώσανε το παρών όταν η ομάδα τους χρειάστηκε. Ιδιαίτερα ο Τάσος έδειξε ότι παρά την αγωνιστική του αδράνεια παραμένει ετοιμοπόλεμος και υπολογίσιμη εφεδρεία του ΣΟΝΦ.
Μια σειρά προβλημάτων υγείας –που ευχόμαστε να ξεπεραστούν παντελώς- δεν επέτρεψαν στον Γιάννη Σταματόπουλο να ενισχύσει την ομάδα μας παρότι το ήθελε πολύ, και μας συνόδευε με την έγνοια του σε κάθε αγώνα.
Όλη η ομάδα αξίζει τα συγχαρητήριά μας για την απόδοση και το τελικό αποτέλεσμα αλλά πάνω από όλα για το ομαδικό πνεύμα και το υπέροχο κλίμα που κυριάρχησε σε όλη τη διάρκεια αυτής της έντονης συλλογικής προσπάθειας. Αποτελεί σίγουρα ένα όχι ευκαταφρόνητο επίτευγμα μια ερασιτεχνική ομάδα σαν το ΣΟΝΦ βασισμένη αποκλειστικά στις δικές της δυνάμεις και με ελάχιστα οικονομικά μέσα όχι μόνο να μένει αλλά και να πρωταγωνιστεί στον ΠΟΑ.
Αναλυτικά στοιχεία του πρωταθλήματος υπάρχουν στο http://chess-results.com/tnr88798.aspx?art=0&lan=1&wi=821
 (φώτο: Λουκάς Κονιστής, Μαρίνα Φαραντούρη: οι δύο πρώτοι σκόρερ του ΣΟΝΦ)
Προηγούμενο άρθροΧρίστινα Αλούπη: Για Όσκαρ!!!(photos)
Επόμενο άρθροΤα Νέα της “Πολιτιστικής Αναγέννησης”!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.