Ανακοίνωση της “Λαϊκής Συσπείρωσης” για τον προϋπολογισμό!

0

laiki syspeirvosiΣε απάντηση σε όλες τις φήµες που αναφέρονται στη διάλυση των Υπηρεσιών του ∆ήµου, θέλουµε να πούµε ότι αυτές έχουν ένα και µοναδικό σκοπό: την ψήφιση ενός ακόμα αντιλαϊκού προϋπολογισµού, με την κινδυνολογία και τον εκβιασµό.

Οι δηµοτικοί σύµβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» καταψηφίζουμε τον προϋπολογισµό µε βασική µας θέση τη συστηµατική παρακράτηση πόρων από την Κεντρική ∆ιοίκηση με την ανοχή και τη στήριξη των δηµοτικών Παρατάξεων που στηρίζονται από ΠΑΣΟΚ, Νέα ∆ηµοκρατία, ∆ΗΜΑΡ και Συνασπισµό, που έχει ως στόχο τη διαρκή µείωση της κρατικής χρηματοδότησης και νόμιμα και παράνομα. Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι γνωστό σε όλους μας γιατί υποβαθμίζει διαχρονικά τις κοινωνικές υπηρεσίες που ανέλαβαν οι Δήμοι από το κράτος και τώρα δίνονται βορά στους ιδιώτες σταδιακά.

Συνεπώς, ακριβώς γι’ αυτούς τους λόγους οι διαρροές ότι δεν θα λειτουργεί ο ∆ήµος γιατί δεν θα ψηφιστεί αυτός ο αντιλαϊκός προϋπολογισµός δεν αληθεύουν. Για του λόγου το αληθές τα παραδείγματα περισσεύουν… Όπως τα τρόφιµα που δεν είχαν στους Παιδικούς Σταθµούς πρόπερσι µε προϋπολογισµό, τροφεία µπήκαν πέρσι µε προϋπολογισµό και παρά την καταψήφιση τους στο ∆ηµοτικό Συµβούλιο. Με το πετρέλαιο κίνησης είχαµε διαρκώς προβλήματα γιατί πότε έληγε η απ’ ευθείας ανάθεση πότε έμενε απλήρωτος ο προμηθευτής με προϋπολογισμό. Απλήρωτοι εργαζόμενοι με προϋπολογισμό ήταν.

Ο υπερχρεωµένος ∆ήµος µε δυσκολία πληρωµών έγινε χρόνια τώρα µε προϋπολογισµούς και µε δάνεια. Με προϋπολογισµούς που είχαν ούτως ή άλλως αντιλαϊκή κατεύθυνση και στόχο τις ιδιωτικοποιήσεις των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων.

Αυτό που έχει σηµασία όµως αυτή την περίοδο της συνολικής επίθεσης που δέχονται οι εργαζόµενοι και τα λαϊκά στρώµατα στην παραπέρα υποβάθµιση του βιοτικού µας επιπέδου για να εξασφαλιστεί η ανάκαµψη για το µεγάλο κεφάλαιο, είναι να µην έχουν καµία αυταπάτη πλέον, να καταφέρουν να βγάλουν συνολικά συµπεράσµατα και να κατανοηθεί ότι ούτως ή άλλως οι ∆ήµοι για να λειτουργήσουν θα χαρατσωσούν µε νέους φόρους, ανταποδοτικά τέλη, τροφεία και άλλα τη λαϊκή οικογένεια. Να ξεφύγουν από την αυταπάτη ότι η τοπική ∆ιοίκηση είναι κάτι διαφορετικό από την Κεντρική ∆ιοίκηση. Μια µικρογραφία είναι, το µακρύ χέρι, όπως έχουµε καταγγείλει, µε όπλο τον “Καλλικράτη” της εκάστοτε Κυβέρνησης. Γι’ αυτό άλλωστε και τα επιχειρήματα πολιτικών που στηρίζουν με τις πράξεις τους στο σύνολο την κυρίαρχη πολιτική κυμαίνονται στη διαπίστωση ότι είναι νόμος και πρέπει να τον εφαρμοστεί.

Με αυτά ως γνώμονα δεν συναινούμε στη συνδιαμόρφωση και  υπερψήφιση από τη πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου ένος προϋπολογισμού δήθεν για το καλό του Δήμου σαν νέα τρικομματική κυβέρνηση. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως οι παρατάξεις αυτές στηρίζονται από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και έχουν ξαναυποστηρίξει τη δημοτική αρχή στα «δύσκολα» με χαρακτηριστικά την υπερψήφιση από το ‘Όραμα Πόλης’ του προϋπολογισμού 2011 και από τη ‘Όμορφη Πόλη’ του περσινού προϋπολογισμού που εμπεριείχε το δάνειο και μετά μοίραζαν συγγνώμες…

Με βάση τον “Καλλικράτη” και την οικονοµική κατάσταση που επικρατεί στο ∆ήµο είναι πιθανό να έχουµε και οικονοµική εποπτεία σύντοµα από το Υπουργείο Εσωτερικών, που αυτόµατα για να ισοσκελιστεί ο προϋπολογισµός µε βάση τις προβλέψεις του νόµου, θα σηµάνει και δεκαπλασιασµό στους φόρους ακινήτων και άλλων.

Παράλληλα, στόχος της συγκυβέρνησης είναι ο τερματισμός της κρατικής χρηματοδότησης των Δήμων και η οικονομική τους λειτουργία από ιδίους πόρους….

Εµείς επιµένουµε ότι με αυτό το προϋπολογισµό τα προβλήµατα θα παραµείνουν και θα οξυνθούν γιατί είναι προβλήµατα συνολικότερα που έρχονται από την αντιλαϊκή πολιτική που χρόνια εφαρμόζεται και στο Δήμο μας.

Αυτό που πρέπει να κάνει κάθε εργαζόμενος, οι λαϊκές οικογένειες είναι να ξεφύγουν από κάθε αυταπάτη και να αντιπαλέψουµε να δοθούν τα χρωστούµενα από τον κρατικό προϋπολογισµό, που παρανόμως παρακρατούνται.

Με οργάνωση στα σωματεία, σε επιτροπές αγώνα στους χώρους δουλείας και τις γειτονιές να αγωνιστούμε για πραγματική λύση των προβλημάτων σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

ΒΑΛΑΣΣΑΣ ΒΕΡΓΗΣ

ΓΚΟΥΜΑ ΔΑΝΑΗ ΕΥΑ

ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Προηγούμενο άρθρο“Ξεσκόνισμα” του ΣΔΟΕ σε Δημάρχους, Δημοτικούς συμβούλους κλπ.!!!
Επόμενο άρθροΔήμος Φ.Χ: Νέο Δημοτικό συμβούλιο μετα το “κάψιμο του… καρνάβαλου”!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.