“Δίκτυο Δομών Κοινωνικής Αλληλεγγύης”: Παράταση υποβολής Αιτήσεων…

0

koinonikiallileguidimoiΠαράταση υποβολής Αιτήσεων Ένταξης Άμεσα Ωφελουμένων στο «Δίκτυο Δομών Κοινωνικής Αλληλεγγύης στους Δήμους Μεταμόρφωσης, Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος, Ηρακλείου Αττικής, Λυκόβρυσης – Πεύκης».

Ανακοινώνεται η παράταση υποβολής Αιτήσεων Ένταξης  Άμεσα Ωφελουμένων στο Έργο «Δίκτυο Δομών Κοινωνικής Αλληλεγγύης στους Δήμους Μεταμόρφωσης, Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος, Ηρακλείου Αττικής & Λυκόβρυσης – Πεύκης» που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού». Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και υλοποιείται στα πλαίσια συνεργασίας της ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ με τους Δήμους Μεταμόρφωσης, Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος, Ηρακλείου Αττικής & Λυκόβρυσης – Πεύκης ως Συμπράττοντες Φορείς.

Οι Κοινωνικές Δομές που λειτουργούν στα πλαίσια του Δικτύου είναι:

1)   Κοινωνικό Παντοπωλείο

2)   Ανοιχτό κέντρο ημερήσιας υποδοχής

3)   Δομή παροχής Συσσιτίων

4)   Κοινωνικό Φαρμακείο

5)   Δημοτικός Λαχανόκηπος

6)   Τράπεζα χρόνου

7)   Γραφείο Διαμεσολάβησης

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ:

Τα κριτήρια επιλογής και κατάταξης των άμεσα ωφελουμένων είναι τα ακόλουθα:

 

1. Η Εντοπιότητα:

Δικαιούχοι των παροχών των κοινωνικών δομών δύναται να είναι μόνο οι κάτοικοι των Δήμων Μεταμόρφωσης, Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος, Ηρακλείου Αττικής & Λυκόβρυσης – Πεύκης. Συγκεκριμένα δικαιούχοι δύναται να  είναι:

α) Έλληνες κάτοικοι των Δήμων

β) Ομογενείς κάτοικοι των Δήμων

γ) Αλλοδαποί που αποδεδειγμένα κατοικούν στους Δήμους και διαθέτουν άδεια παραμονής και θεωρημένο διαβατήριο.

 2. Η Οικονομική και Περιουσιακή Κατάσταση:

Κύριο κριτήριο επιλογής και ένταξης των ενδιαφερομένων στις παροχές των κοινωνικών δομών είναι το εισόδημα και η περιουσιακή τους κατάσταση. Συγκεκριμένα, κατά προτεραιότητα στους ωφελούμενους  εντάσσονται οι πολίτες του δήμου, το εισόδημα των οποίων βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχειας.

 3. Η Επαγγελματική Κατάσταση:

Δικαιούχοι των παροχών των κοινωνικών δομών είναι κυρίως άνεργοι, ενώ κατά προτεραιότητα στους ωφελούμενους εντάσσονται οι μακροχρόνια άνεργοι.

 4. Κοινωνικά Κριτήρια:

Κατά την αξιολόγηση των αιτούντων των παροχών των κοινωνικών δομών λαμβάνονται υπόψη κοινωνικά κριτήρια όπως η οικογενειακή κατάσταση, κοινωνικά προβλήματα, προβλήματα υγείας και αναπηρίες. Συγκεκριμένα, συνυπολογίζονται και εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα οι ενδιαφερόμενοι που έχουν τα παρακάτω κοινωνικά κριτήρια:

α) Μονογονεϊκές οικογένειες

β) Πολύτεκνες οικογένειες

γ) Οικογένειες με μέλη που έχουν αναπηρία άνω του 67%

δ) Οικογένειες με μέλη που εντάσσονται σε άλλες ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Προτεραιότητα θα δοθεί στους ανθρώπους που είναι άστεγοι.

Υποβολή Αιτήσεων

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν σχετική «ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ» έως τις 8/4/2013 και να την υποβάλλουν στις ακόλουθες διευθύνσεις:

Δημότες Μεταμόρφωσης: Κορίνθου 21

Δημότες Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας: Σοφούλη 2 και Στρατηγού Παπάγου

Δημότες Ηρακλείου Αττικής: Στέλιου Καραγιώργη 2

Δημότες Λυκόβρυσης – Πεύκης: Ρίμινι 10,Λυκόβρυση

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 2103303060 από Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 – 15:00 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.epeksa.gr

Προηγούμενο άρθροΑΟΝΦ Άτταλος: Ανακοίνωσε τον Νέο Προπονητή…
Επόμενο άρθροΚανονικά λειτουργούν τα ΑΤΜ των Kυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.