Πρόσκληση Δημάρχου Ε.Γαϊτανά προς την αντιπολίτευση για κατάθεση προτάσεων προϋπολογισμού 2013!

0

proypologismosΗ Δήμαρχος καλεί:

-τον Επικεφαλής της δημοτικήςΠαράταξης « Καλημέρα Όμορφη πόλη» κ. Χ. Τομπούλογλου
-τον Επικεφαλής της δημοτικής Παράταξης « Όραμα Πόλης» κ. Σταύρο Κόντο
-τον Επικεφαλής της δημοτικής Παράταξης « Λαϊκή Συσπείρωση»κ. Βαλασσά Βεργή                
-τον Επικεφαλής της δημοτικήςΠαράταξης « Δύναμη Πολιτών» κ. Μάλλιο Κλεομένη Αθανάσιο
-τους ανεξάρτητους Δημοτικούς Συμβούλους

Σύμφωνα με  το άρθ. 159 του Ν. 3463 /2006 και με την παρ. 6 του άρθρου 3 της ΚΥΑ οικ. 47490/18.12.2012 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 3390/18.12.2012 τεύχος Β’) προβλέπεται ότι η σύνταξη του προσχεδίου του Ε.Π.Δ. και του προϋπολογισμού, οι διαδικασίες διαβούλευσης και η ψήφιση του προϋπολογισμού έτους 2013, από το δημοτικό συμβούλιο, πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί εμπρόθεσμα, καθώς σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 1 της από 18.11.2012 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 228) «Δημοσιονομικοί κανόνες και άλλες διατάξεις», όλα τα νομικά πρόσωπα – φορείς της Γενικής Κυβέρνησης υποχρεούνται να έχουν εγκρίνει τον προϋπολογισμό κάθε έτους μέχρι την 31η Ιανουαρίου του έτους, στο οποίο αυτός αναφέρεται. Σε περίπτωση μη έγκρισης του προϋπολογισμού, καμία δαπάνη, πλην των πληρωμών αποδοχών προσωπικού και απόδοσης των επ’ αυτών κρατήσεων, δεν θεωρείται νόμιμη. Συνεπώς, οι διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 160 του ΚΔΚ, περί διάρκειας ισχύος του προϋπολογισμού, εφαρμόζονται για πληρωμή δαπανών, μόνο μέχρι την31η Ιανουαρίου.

Παρά λοιπόν το γεγονός ότι το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε για την έγκριση του προϋπολογισμού δυο (2) φορές μέχρι σήμερα χωρίς να ληφθεί απόφαση και ενώ όλες οι εκ του Νόμου προβλεπόμενες προθεσμίες για τον σκοπό αυτό έχουν παρέλθει, συνεχίζουμε να μην έχουμε εγκεκριμένο προϋπολογισμό, με αποτέλεσμα η οικονομική υπηρεσία και κατ’ επέκταση ο δήμος μας να στερείται της δυνατότητας για την υλοποίηση πράξεων και ενεργειών απαραιτήτων και επιτακτικών για την εύρυθμη και σύννομη λειτουργία.

Κατόπιν τούτου, σας καλούμε εκ νέου,  όπως καταθέσετε μέχρι την Τετάρτη 20/2/2013 και ώρα 13.00 στο Γραφείο Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου,  τις  προτάσεις σας  για την σύνταξη του τελικού σχεδίου  του «Προϋπολογισμού  εσόδων – εξόδων οικονομικού έτους 2013 », προκειμένου να γίνει άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Προηγούμενο άρθρο106.000 βιογραφικά για 20 θέσεις εργασίας!!!
Επόμενο άρθροΜ.Μαυροζαχαράκης: Οι μεταλλάξεις της σοσιαλδημοκρατίας και ο «μεσαίος χώρος»!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.