Κοσμοπλυμμήρα και “Μαζί μπορούμε” από την “Καλημέρα Όμορφη Πόλη”! (video+photos)

1

[media url=”https://www.youtube.com/watch?v=4BNv5BzRx1w” width=”690″ height=”518″]

Πρωτόγνωρη για τα τοπικά μας δεδομένα ήταν η εκδήλωση κοπής της πίτας για το 2013 της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας “Καλημέρα Όμορφη Πόλη”, από πλευράς πλήθους και πάθους, στις 4 Φεβρουαρίου 2013. Στην αίθουσα του κέντρου “Γοργόνα”, Κύπρου 33 στη Ν. Χαλκηδόνα, που προσφέρθηκε αφιλοκερδώς, συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες συμπολίτες μας, εκφράζοντας έτσι τη στήριξή τους στο Χάρη Τομπούλογλου και τους συνεργάτες του. Εκατοντάδες ήταν επίσης οι συμπολίτες μας που δεν μπόρεσαν καν να μπούν στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του κέντρου και παρέμειναν απ’ έξω ή αποχώρησαν. Οι διοργανωτές ζήτησαν συγνώμη από τους συμπολίτες μας για αυτή την εξέλιξη, μιας και δεν μπορούσαν να υπολογίσουν την απρόσμενα μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου. Στο εσωτερικό του κέντρου “Γοργόνα” υπολογίζεται ότι εκτός από τα 580 καθίσματα, που ήταν όλα γεμάτα, υπήρχαν τουλάχιστον άλλα 300 άτομα όρθιοι στην αίθουσα και τον προθάλαμο, ενώ στον εξωτερικό χώρο του μαγαζιού το Αστυνομικό Τμήμα υπολόγισε τουλάχιστον άλλα 600 άτομα που προσήλθαν, αρκετά από τα οποία ή παρέμειναν υπομονετικά εκεί, ή αποχώρισαν αφού ήταν αδύνατη η είσοδος τους στο χώρο της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ευλογία της πίτας από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ν. Φιλαδέλφειας αρχιμ. Παντελεήμονα Παπασυννεφάκη, από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγ. Ιωάννου Μαδύτου πατέρα Εμμανουήλ και από τους ιερείς της Αγ. Ευφημίας πατέρες Σεραφείμ και Διονύσιο. Ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγ. Μαρίνας πατήρ Δημήτριος, αν και προσήλθε, δεν μπόρεσε να εισέλθει στο χώρο της εκδήλωσης λόγο του συνωστισμού. Στη συνέχεια κόπηκε η βασιλόπιτα και ο Χάρης Τομπούλογλου προσέφερε το κομμάτι της Πόλης στο πιο μικρό παιδί, ενώ το κομμάτι της Δημοτικής Παράταξης το προσέφερε στον αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χ. Κοπελούσο, τον οποίο προσφώνησε με θερμά λόγια.

Στην συνέχεια τα παιδιά των  Κατηχητικών της πόλης μας, υπό την καθοδήγηση της κατηχήτριας κ. Κατερίνας Καπλανίδου, έψαλαν τα κάλαντα, και όπως ανακοινώθηκε  από την Ματίλντα Αναστασιάδου και τον Χρήστο Τριανταφύλλου, που οργάνωσαν και παρουσίασαν την εκδήλωση ,μαζί με την υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της «Καλημέρας» κ. Αυγερινού Όλγα, η «Καλημέρα Όμορφη Πόλη» διέθεσε το ποσόν που επρόκειτο να δαπανήσει για την διανομή της πίτας, για την ενίσχυση του Κατηχητικού Σχολείου.

Το λόγο πήρε για ένα σύντομο χαιρετισμό ο γραμματέας της Παράταξης κ. Λευτέρης Αντωνόπουλος, ο οποίος αναφερόμενος στην σημερινή Διοίκηση της Νέας Προοπτικής (Γαϊτανα – Γρετζελιά) είπε: «Το θεατράκι διάλυσης του Δήμου στήθηκε με επιτυχία, αλλά εμείς είμαστε εδώ και δεν θα τους αφήσουμε!»

Έκπληξη ήταν η παρουσία της 92χρονης Μικρασιάτισας συμπολίτισσας μας κ. Έλλης Μαυριδερού, μέλους του Κ.Α.Π.Η. Ν. Χαλκηδόνας, η οποία καταχειροκροτήθηκε απαγγέλοντας ένα ποίημα γραμμένο από την ίδια, αφιερωμένο στον αυριανό Δήμαρχο, όπως είπε, Χάρη Τομπούλογλου.

Στην ομιλία του, που ακολούθησε, ο Χάρης Τομπούλογλου, αφού ευχαρίστησε τον κόσμο που παραβρέθηκε, τόνισε: «Η σημερινή μεγαλειώδης συγκέντρωση προμηνύει την μεγάλη νίκη που έρχεται, αλλά και την μεγάλη ευθύνη που επωμιζόμαστε, οι συνεργάτες μου και εγώ, για να ξαναδώσουμε την χαμένη αξιοπρέπεια και το χαμένο κύρος στην Όμορφη Πόλη της καρδιάς μας, την Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Δεν πρόκειται να συνεργαστούμε με αυτούς που έφεραν την Πόλη μας στο σημερινό κατάντημα (Γαϊτανά και Γρετζελιά). Στην παράταξή μας έχουν θέση μόνο άτομα με ανιδιοτέλεια, που αγαπούν την πόλη μας και δεν επιδιώκουν να λύσουν τα προσωπικά τους προβλήματα, αλλά αυτά του Δήμου μας.»

Ο επικεφαλής της «Καλημέρα Όμορφη Πόλη», συνέχισε, αναφερόμενος στην σημερινή συγκυρία,  λέγοντας : «Όταν η αδικία γίνεται νόμος, τότε η αντίσταση γίνεται καθήκον μας. Είμαστε πραγματικά ανεξάρτητοι από κάθε κομματική επιρροή, το κόμμα μας είναι η Φιλαδέλφεια και η Χαλκηδόνα και οδηγός για τις πράξεις μας είναι οι αγωνίες και οι ανάγκες της κοινωνίας. Στόχος μας είναι η ανιδιοτελής προσφορά και όταν έλεγα προεκλογικά ότι δεν θα εισπράττω τον μισθό του Δημάρχου ίσως κάποιοι το αμφισβητούσαν. Το ότι σήμερα ασκώ τα καθηκοντά μου ως άμισθος πρόεδρος του Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Π. & Α. Κυριακού» αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Η συγκλονιστική παρουσία σας σήμερα εδώ είναι προμήνυμα της νίκης μας από την πρώτη Κυριακή.»

Τέλος ο Χάρης Τομπούλογλου παρουσίασε με θερμά λόγια τους εκλεγμένους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους της «Καλημέρας»: Χρήστο Κοπελούσο, Σπύρο Γραμμένο, Σωτήρη Κοσκολέτο, Γιάννη Τομπούλογλου, Ηλία Σταματελόπουλο, Νίκο Λούτα, Αλέκα Φακίνου και Θανάση Κοσσύφη, που φυσικά ήταν όλοι παρόντες.

Η εκδήλωση έκλεισε με το μουσικό πρόγραμμα που παρουσίασε ο Φιλαδελφειώτης Γιώργος Τσακαράκης πλαισιωμένος με τους Σάββα Γαλάνη και Δημήτρη Πορίκη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Δήμαρχοι Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης (και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών), Χαλανδρίου Γιώργος Κουράσης, Χαϊδαρίου Δημήτρης Μαραβέλιας, οι πρώην Δήμαρχοι Αγ. Αναργύρων Νίκος Ταμπακίδης και Ηλιούπολης Γιάννης Αναγνώστου, χαιρετηστήρια μηνύματα έστειλαν ο Δήμαρχος Αγ. Αναργύρων και πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων Αττικής κ. Νίκος Σαράντης και ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης.Επίσης παρόντες ήταν ο Διευθυντής των Γιατρών του ΙΚΑ-ΕΟΠΠΥ Ν. Φιλαδέλφειας κ. Μιχάλης Αβερκίου ( ο οποίος εκδήλωσε την θερμή του υποστήριξη στον Χάρη Τομπούλογλου), ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Καραβίας, η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Πατησίων κ. Βάσω Φιλιππάτου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Χαράλαμπος Μπόβος και Λύσσανδρος Γεωργαμλής, Ν. Ιωνίας κ. Λίτσα Αμανατίδου, ο γενικός Γραμματέας του Παννελήνιου Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου και δημοτικός σύμβουλος Πεύκης κ. Φώτης Ξηρογιάννης,  η Πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Ν. Φιλαδέλφειας κ. Δήμητρα Δερμανούτσου, οι Πρόεδροι των τοπικών Συλλόγων της πόλης μας: της ΦΕΑ Γιάννης Μητρόπουλος, του Χαλκηδονικού Γιώργος Παπακωνσταντίνου, του Ευ Αγωνίζεσθαι Βαγγέλης Γιαννακουδάκης, των Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών κ. Φώντας Μπουσούς, των Αντιοχειτών κ. Κατερίνα Γιαζιτζή, του συλλόγου Ηπειρωτών κ. Γιώργος Ζαρανίκας, των Παλαιών Προσκόπων κ. Δημήτρης Μαναράκης, των Συλλόγων Γονέων 1ου δημοτικού Ν. Χαλκηδόνας κ. Βαγγέλης Βεσκούκης, του Γυμνασίου Ν. Χαλκηδόνας κ. Στέφανος Μικρόπουλος, του Λυκείου Ν. Χαλκηδόνας κ. Ζωή Ζη – Παπακωνσταντινου, του 1ου Γυμνασίου Ν. Φιλαδέλφειας κ. Αρετή Παπαδοπούλου, αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γονέων του 4ου Δημοτικού Ν. Φιλαδέλφειας, το προεδρείο του Παναττικού Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ από τους κ. κ. Κωστόπουλο και Αθανασίου, η αντιπρόεδρος της Πολιτιστικής Αναγέννησης κ. Νανά Τρυφωνοπούλου, ο πρώην πρόεδρος της ΦΕΑ κ. Βασίλης Κουρής,ο πρώην διοικητής του Νοσοκομέιου «Παμμακάριστος» κ. Δημήτρης Σκιαθίτης.  Από τον τοπικό ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο ο Κώστας Κακάτσος της “Αναζήτησης”, οι Γιώργος Αράπογλου και Σαράντης Δημητρίου των “Οριζόντων”, ο Βασίλης Βέττος του «FX-NEWS.GR”, ο Διαμαντής Σειτανίδης της «Αλήθειας», και ο Γιώργος Καραγιάννης. Ο συμπολίτης μας δημοσιογράφος Γιώργος Κοντονής και ο Ρένος Αρβανίτης (υπεύθυνος τύπου της «Καλημέρας»). Επίσης παρόντες ήταν ο πρόεδρος της Β5 ΝΟΔΕ κ. Σάκης Λαμπρόπουλος, η υπεύθυνη γυναικών της Β5 ΝΟΔΕ κ. Καίτη Καρακάση, ο πρόεδρος της ΤΟ Ν. Φιλαδέλφειας κ Γιώργος Ψαρούλης, οι εκπρόσωποι της ΤΟ Ν. Χαλκηδόνας κ.κ. Μανώλης Διαγουμάς και Κώστας Καραίσκος, οι εκπρόσωποι των μελών ΚΑΠΗ Ν. Χαλκηδόνας κ. Κούλα Μάισνερ, Ν.Φιλαδέλφειας κ. Μαρία Δημητριάδου, Αγ. Μαρίνας κ. Μαρία Σκούπρα και οδού Παπάγου. 

Επίσης αν και δεν είχαν προσκληθεί πολιτικά πρόσωπα, προσήλθαν ο Γιάννης Παπαθανασίου, πρώην Υπουργός Οικονομικών, και ο Γιάννης Οικονόμου, Πρόεδρος των ΟΣΥ (λεωφορεία και τρόλλεϋ, πρ. ΕΘΕΛ και ΗΛΠΑΠ).

Προηγούμενο άρθροΗ ΠάΟΛΑ Φωκά δεν μασά…!(photos)
Επόμενο άρθροΠαντελής Γρετζελιάς: Περί απόρριψης του Προϋπολογισμού 2013!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.