Δ.Τ. Περιφέρειας Αττικής για τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην Αττική

0

prfereia attikhsΔήλωση Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού για τα προβλήματα που προέκυψαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην Αττική:     

Από τις 05:30 το πρωί όταν και άρχισαν να εκδηλώνονται τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην Αττική η Περιφέρεια Αττικής, τέθηκε σε απόλυτη ετοιμότητα, διαθέτοντας όλα τα μηχανήματα, τον απαραίτητο εξοπλισμό και το προσωπικό για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από την κακοκαιρία.
Αναφορικά με τα προβλήματα που προέκυψαν στην Αττική από την εκδήλωση των ακραίων καιρικών φαινομένων ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, τόνισε:
«Η Αττική γνώρισε μία από τις μεγαλύτερες σε χρονική διάρκεια, αλλά και ένταση βροχοπτώσεις της τελευταίας δεκαετίας. Εντός λίγο μόνον ωρών, η συνολική βροχόπτωση υπολογίζεται ότι έφθασε στο 20% της συνολικής ετήσιας βροχόπτωσης! Από τις πρώτες πρωινές ώρες η Περιφέρεια Αττικής μέσω της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας τέθηκε σε ετοιμότητα και διάθεσε όπου χρειάστηκε μηχανήματα και προσωπικό.
Αυτή τη φορά το πρόβλημα δεν ήταν τα φρεάτια υποδοχής (δηλαδή σχάρες) ομβρίων υδάτων, τα οποία ήταν καθαρισμένα σε ό,τι αφορά στο κομμάτι που ανήκει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο τμήμα των φρεατίων του οδικού δικτύου ανήκει στους κατά τόπους Δήμους. Η ποσότητα του νερού ήταν τέτοια που σε πολλές περιπτώσεις εκτινάχθηκαν τα καπάκια των φρεατίων επίσκεψης, που βρίσκονται στη μέση του οδοστρώματος.
Το έχω τονίσει αναρίθμητες φορές και θα πω ακόμη μια:
η αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής είναι ένας μεγαλεπήβολος στόχος ιδιαίτερα αυξημένου κόστους, που η Περιφέρεια Αττικής επωμίστηκε πρόσφατα. Το συνολικό κόστος της αντιπλημμυρικής θωράκισης της Αττικής ξεπερνά τα 2 Δις Ευρώ. Μόνο για τη διετία 2011-2012 η Περιφέρεια Αττικής διέθεσε περίπου συνολικά 400 εκατομμύρια Ευρώ, μέσω ιδίων πόρων, αλλά και κοινοτικών πιστώσεων. Την προηγούμενη δεκαετία μόνο η πρώην Νομαρχία Αθηνών είχε διαθέσει πάνω από 100 εκατομμύρια Ευρώ. Αυτά όμως δεν επαρκούν.
Η αντιπλημμυρική θωράκιση είναι μια σύνθετη δραστηριότητα που προϋποθέτει την ύπαρξη μιας ενιαίας πολιτικής βούλησης για την ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων. Φαίνεται όμως ότι για την Κεντρική Διοίκηση τα έργα αυτά δεν αποτελούν εδώ και δεκαετίες προτεραιότητα αφού δεν είναι έργα βιτρίνας, αλλά «αφανή» έργα και άρα ελάχιστα εκμεταλλεύσιμα πολιτικά.
Εμείς όπως πάντα συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με συνέπεια, πρόγραμμα, ειλικρίνεια και διαφάνεια. Αδυναμίες όμως πολλών δεκαετιών οφειλόμενες στην Κεντρική Διοίκηση και στην έλλειψη συνολικής πολιτικής δεν επιλύονται με μαγικό ραβδί!».

Προηγούμενο άρθροΤζίμης Πανούσης is back με… Ολόγυμνη Χορεύτρια και άγριο ηλεκτροσόκ ρεαλισμού!(videos+photos)
Επόμενο άρθροΧωρίς Προϋπολογισμό ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και…«Μπλόκο» και Κυρώσεις από το Υπουργείο!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.