Ανεργία: Σταθερά πρώτη η Ελλάδα…

1

 anergia«Πρωταθλήτρια» με το αρνητικό ρεκόρ της υψηλότερης ανεργίας στην Ευρωζώνη είναι  η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat.

Η χώρα μας, με ποσοστό ανεργίας 26,8%, για πρώτη φορά εμφανίζεται να  έχει ξεπεράσει το ποσοστό ανεργίας της Ισπανίας που έρχεται πλέον δεύτερη με 26,1%.

Τα χαμηλότερα ποσοστά σημειώθηκαν σε Αυστρία (4,3%), Γερμανία και Λουξεμβούργο (5,3%).

Επιπλέον  στην Ελλάδα  έχει σημειωθεί η μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας τον τελευταίο χρόνο  (26,8% από 19,7%) και ακολουθεί η Κύπρος (14,7% από 9,7%) και η Ισπανία (26,1% από 23,2%), ενώ σε ότι αφορά τους νέους ηλικίας έως 25 ετών, άνεργοι είναι το 57% έναντι 23,4% κατά μέσο όρο στην Ευρώπη. Δεύτερη είναι η Ισπανία (55,6%), ενώ το χαμηλότερο είναι σε Γερμανία (8%), Αυστρία (8,5%) και Ολλανδία (10%).

Συνολικά, στην ΕΕ 5,702 εκατομμύρια νέοι έως 25 ετών δεν έχουν δουλειά, εκ των οποίων τα 3,624 εκατομμύρια ζουν στην Ευρωζώνη.

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat για την ανεργία στην Ευρωζώνη και την ΕΕ αφορούν το μήνα Δεκέμβριο, ενώ τα στοιχεία για την Ελλάδα έχουν επικαιροποιηθεί μέχρι το μήνα Οκτώβριο.

 

Προηγούμενο άρθροΠολιτιστική Αναγέννηση: Δείτε το νέο Δ.Σ. και τις εκδηλώσεις Φεβρουαρίου…
Επόμενο άρθροΠανκ-Ροκ και όχι μόνο… ο πιο cool Δήμαρχος του Κόσμου!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.