Ο «ήρωας» της Αυστραλίας είναι Ελληνας

0

dimitrios-bellos-australia-hero
Οι Ελληνες ομογενείς συνεχίζουν να αποσπούν διακρίσεις για το έργο και την κοινωνική συνεισφορά τους σε όποιο μέρος του κόσμου και αν βρίσκονται. Αυτήν τη φορά τον τόπο καταγωγής του τιμά ένας ομογενής από την Αυστραλία, ο οποίος είναι υποψήφιος για τον τίτλο του Αυστραλού της Χρονιάς, που αποδίδεται κάθε χρόνο με την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας της Αυστραλίας, στις 26 Ιανουαρίου.

Πρόκειται για τον αστυνομικό Δημήτριο Μπέλλο, ο οποίος, εκτός των άλλων, είχε συμβάλει καθοριστικά στη σωτηρία συμπολιτών του κατά τις πολύνεκρες πλημμύρες στην πολιτεία του Κουίνσλαντ, που έπληξαν την περιοχή πριν από έναν χρόνο προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές.

Ο Αυστραλός της Χρονιάς θα ανακοινωθεί απόψε το βράδυ, αλλά ήδη ο κ. Μπέλλος, ως ένας από τους υποψηφίους, βρίσκεται στην Καμπέρα, όπου έγινε δεκτός από τη γενική κυβερνήτη και τον πρωθυπουργό.
Το Σάββατο θα ανακοινωθούν ακόμα τα ονόματα Αυστραλών που θα λάβουν διακρίσεις στα πλαίσια του ίδιου εορτασμού και ανάμεσά τους θα είναι και αρκετοί ομογενείς.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι η τοπική κυβέρνηση της Βικτόριας επέλεξε πέντε ομογενείς ως «Πρεσβευτές της Ημέρας της Αυστραλίας», προκειμένου να προωθήσουν στην αυστραλιανή κοινωνία τις εκδηλώσεις, που θα κορυφωθούν την Ημέρα της Αυστραλίας.

Οι εκδηλώσεις στοχεύουν στο να πείσουν τους κατοίκους της Αυστραλίας, από όπου και αν προέρχονται, να ζουν αρμονικά και να είναι ενταγμένοι στην ευρύτερη αυστραλιανή πολυπολιτισμική κοινωνία.

Στη Βικτόρια, οι ομογενείς που ανακηρύχθηκαν «Πρεσβευτές της Ημέρας της Αυστραλίας» είναι η σοπράνο Στέλλα Αξαρλή, ο επιχειρηματίας Νικ Θεοδόσης, ο εκφωνητής ειδήσεων του τηλεοπτικού δικτύου ΤΕΝ Γιώργος Ντονικιάν, ο πρόεδρος της ανθρωπιστικής οργάνωσης «Φροντίδα» Σάκης Ζαφειρόπουλος και ο γενικός διευθυντής της «Φροντίδας» Γιώργος Λεκάκης.
Τέλος, περίπου 10.000 χιλιάδες ομογενείς τίμησαν την Ημέρα της Αυστραλίας σε εκδήλωση που οργάνωσε η Ενωση Ελληνικών Συλλόγων Ηλικιωμένων σε συνεργασία με τον ομογενειακό ραδιοφωνικό σταθμό 3ΧΥ στο παραθαλάσσιο πάρκο Mornington Peninsula, έξω από τη Μελβούρνη.

Προηγούμενο άρθροΜινωικός πολιτισμός & Πολεμικές τέχνες!
Επόμενο άρθροΙορδανία & Βιβλικοί τόποι…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.