3ο και Φαρμακερό… Δημοτικό συμβούλιο σήμερα, για το “Διά βίου Μάθηση”!!!(video)

0

Τρίτη και φαρμακερή σήμερα Κυριακή(30/12) για να αποφασιστεί(!) εάν οι Δημότες της  Πόλης μας θα συμμετέχουν η όχι, στο δωρεάν ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Κέντρα Δια Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας και Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας»…

[highlight bg=”#ee5f0c” color=”#f2eee8″]”Το Fx θα καλύψει με video τα κυριότερα αποσπάσματα τη συνεδρίασης!”[/highlight]

Δείτε σχετικά άρθρα:

 

Δείτε την πρόσκληση που μας έστειλε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Γιώργος Παπακώστας:

Παρακαλείσθε όπως προσέλθετε στις 30.12.2012, ημέρα Κυριακή και ώρα 19.00 μ.μ. στην κλειστή αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Ενιαίου Λυκείου Ν. Φιλαδέλφειας «Μίλτος Κουντουράς», (Θεσσαλονίκης και Λαχανά) σε δημόσια έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δυνάμει:

  • του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010 («Καλλικράτης»),
  • του άρθρου 96 του Ν. 3463/2006 σύμφωνα με το οποίο «αν μετά από δύο συνεχείς προσκλήσεις το συμβούλιο δεν έχει απαρτία , συνεδριάζει ύστερα από Τρίτη πρόσκληση και λαμβάνει αποφάσεις μόνο για τα θέματα που είχαν εγγραφεί στην αρχική ημερήσια διάταξη , εφόσον τα μέλη που είναι παρόντα αποτελούν το ένα τρίτο (1/3) τουλάχιστον του συνολικού αριθμού των μελών του» και
  • του 8ου άρθρου του Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου

για συζήτηση και λήψη απόφασης στο παρακάτω μοναδικό θέμα της Ημερήσιας Διάταξης τα οποίο χαρακτηρίζεται  κατεπείγον δεδομένου ότι:

  • Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι η 31/12/2012  και
  • Δεν κατέστη δυνατή απαρτία στο από 28/12/2012 και 29/12/2012 Δημοτικό Συμβούλιο επί του ανωτέρω θέματος.

ΘΕΜΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ

 Υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Δήμου μας για ένταξη στην Πράξη «Κέντρα Δια Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας και Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» – Λήψη απόφασης για ίδρυση Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Ν. 3879/2011) (επανεισαγωγή).

 Δείτε την εισήγηση του μοναδικού θέματος:

www.neafiladelfeia.gr

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ –

ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ

 

Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

 

   Ταχ. Διεύθυνση : Αχαρνών 464 &

Αγ. Αναργύρων, Τ.Κ.  143 43

Νέα Χαλκηδόνα

Προϊσταμένη  : Κ. Τσανάκου

Πληροφορίες  :

Τηλ.               : 210-2589917 εσωτ. 301

Fax                : 210-2589915

        Νέα Φιλαδέλφεια,   12.12.2012
        Αρ. Πρωτοκόλλου: 14351
 
   
 
       ΠΡΟΣ: Πρόεδρο Δημοτικού              Συμβουλίου

 

 

 

ΚΟΙΝ: – Γραφείο Δημάρχου

–  Αντιδήμαρχο Κοιν. Πολιτικής

–  Γενική Γραμματέα

– Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής

 

 

 

Θ Ε Μ Α : Υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Δήμου μας για ένταξη στην Πράξη «Κέντρα Δια Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας και Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» – Λήψη απόφασης για ίδρυση Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Ν. 3879/2010)  (ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ)

 

ΣΧΕΤ.: Η υπ΄αριθμ. πρωτ. 749/28.09.2012 Ανοιχτή πρόσκληση προς τους Δήμους της χώρας (2η φάση) της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας

 

 

 

Κύριε Πρόεδρε,

 

Σας διαβιβάζουμε την ως άνω Ανοιχτή Πρόσκληση (βλ. σχετικά) της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης καθώς και αντίγραφο του Ν. 3879/2010 «Ανάπτυξη της Δια Βίου Μάθησης και λοιπές διατάξεις» προκειμένου το Δημοτικό Συμβούλιο να τα μελετήσει προσεκτικά και να λάβει σχετική εγκριτική απόφαση για την ίδρυση στον Δήμο μας Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν προγράμματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων.

 

Ειδικότερα σας γνωρίζουμε ότι:

 

Το υπό ίδρυση Κ.Δ.Β.Μ. μέσω της εν λόγω Πράξης θα υλοποιεί Προγράμματα εθνικής και τοπικής εμβέλειας και θα υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) ως προς την κάλυψη των δαπανών για την οργάνωση και την υλοποίηση των Προγραμμάτων, την επιλογή και αμοιβή του προσωπικού που προβλέπεται για την υποστήριξη του Κ.Δ.Β.Μ. κ.λ.π.

 

Ο Δήμος μας θα πρέπει να αναλάβει τη διάθεση του χώρου διοίκησης και των χώρων εκπαίδευσης, οι οποίοι θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές όπως αυτές αναφέρονται στην συνημμένη Ανοιχτή Πρόσκληση, να μπορούν να λειτουργούν απογευματινές ώρες καθώς και να διασφαλίζουν την προσβασιμότητα σε Α.Μ.Ε.Α.

 

Επισημαίνεται ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψη από το Δ.Σ. όλες οι παράμετροι που αφορούν την οργάνωση και λειτουργία των χώρων που θα παραχωρηθούν (π.χ. κόστος φωτοτυπιών για σημειώσεις και εκτύπωση βεβαιώσεων παρακολούθησης, χαρτιού Α4, μελανιών, θέρμανσης αιθουσών κατά τους χειμερινούς μήνες, διευθέτηση επίβλεψης αιθουσών πληροφορικής σε περίπτωση βλάβης των μηχανημάτων, συνεχή παρουσία σχολικού φύλακα κ.λ.π.)

 

Εφόσον το Δ.Σ. του Δήμου εγκρίνει την ίδρυση του Κ.Δ.Β.Μ., θα υποβληθεί εν συνεχεία φάκελος αίτησης συμμετοχής του Δήμου μας, ο οποίος θα ελεγχθεί από την Γεν. Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης ως προς την πληρότητά του και ως προς τις ελάχιστες προδιαγραφές των προτεινόμενων χώρων διοίκησης και εκπαίδευσης και εφόσον εγκριθεί, θα υπογραφεί κοινή Προγραμματική Σύμβαση με την Γ.Γ.Δ.Β.Μ. και το Ι.Ν.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.

 

Καταληκτική ημερομηνία ένταξης των Δήμων Β΄Φάσης στις εν λόγω Πράξεις ορίζεται αμετάκλητα η 31.12.2012.

 

Δεδομένων των ανωτέρω, το Δημοτικό Συμβούλιο καλείται να αποφασίσει:

 

  1. Την ίδρυση Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) του Δήμου σύμφωνα με το άρθρο 8 του Ν. 3879/2010 , όπου ,ως τουλάχιστον, ένας χώρος Διοίκησης διατίθεται γραφείο στο Δημοτικό Κατάστημα επί της οδού Αχαρνών 464 και Αγ. Αναργύρων και ως χώρος εκπαίδευσης διατίθεται αίθουσα στο 1ο Λύκειο της Νέας Χαλκηδόνας.
  2. Την συμμετοχή του Δήμου στις Πράξεις «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας και Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» και την υπογραφή της σχετικής Προγραμματικής  Σύμβασης.
  3. Τον ορισμό της υπαλλήλου Μαραγκουδάκη Ειρήνης ως Υπεύθυνου Εκπρόσωπου του Δήμου με αναπληρώτρια τη Δαγλόγλου Αικατερίνη
  4. Την εξουσιοδότηση της κας Δημάρχου για την υπογραφή της αίτησης συμμετοχής του Δήμου και παντός άλλου σχετικού εγγράφου.

 

Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ

 

Ευτυχία Γαϊτανά-Αποστολάκη

 

Συν.: – Η υπ΄αριθμ. πρωτ. 749/28.09.2012 Ανοιχτή Πρόσκληση της Γ.Γ.Δ.Β.Μ. προς τους Δήμους της χώρας με τα έντυπα αιτήσεων συμμετοχής στο Πρόγραμμα

–          Νόμος 3879/2010

 

Προηγούμενο άρθρο“Δια Βίου… Αμάθειας” με κρυφτούλι… και στο σημερινό έκτακτο Δημοτικό συμβούλιο!!!
Επόμενο άρθροΒ.Βέττος: Τα “πολιτικάντικα παιχνίδια” θα στερήσουν από εκατοντάδες δημότες το δικαίωμα στην γνώση???
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.