Λογοτεχνική Βραδιά στο Π.Π.Ι.Ε.Δ…(Φωτορεπορτάζ)

0

 

Μικρή συμμετοχή κοινού αλλά μεγάλο ενδιαφέρον είχε η Λογοτεχνική Βραδιά που πραγματοποίησε το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου η Θεατρική Ομάδα του ΠΠΙΕΔ υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη, κ. Κώστα Χατζηγεωργίου.

Το θεατρικό τμήμα του Ιδρύματος ξεκίνησε τη λειτουργία του τον περασμένο Σεπτέμβριο και είναι μία δωρεάν εκπαιδευτική δραστηριότητα που καλεί παιδιά και ενηλίκους αλλά και παιδιά με προβλήματα κίνησης και λόγου να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους και  να εκφραστούν μέσα από μαθήματα υποκριτικής θεάτρου και κινηματογράφου, κινησιολογίας, χορού, αυτοσχεδιασμού, θεάτρου του δρόμου, ζωγραφικής, φωτογραφίας κ.α.

Στη χθεσινή βραδιά παρουσιάστηκαν έργα νέων λογοτεχνών, αφηγήματα, ποιήματα και παιδικά παραμύθια, που διάβασαν οι ίδιοι οι καλλιτέχνες αλλά και γνωστοί ηθοποιοί(Ελένη Φιλίνη κλπ) . Τα θέματά τους αποτυπώνουν προβληματισμούς της εποχής, ενώ η γραφή τους αποδεικνύει τις μεγάλες δημιουργικές δυνατότητες που έχουν οι ερασιτέχνες, όταν τους δοθεί το κίνητρο και η ουσιαστική καθοδήγηση. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν και έργα ζωγραφικής της Ελένης Κατσαντώνη. Παρευρέθηκε ο αρχηγός της δημοτ.παράταξης « Καλημέρα Όμορφη Πόλη», κ. Χ. Τομπούλογλου.

Όπως επεσήμανε ο κ. Χατζηγεωργίου, τα τμήματα της Θεατρικής Ομάδας λειτουργούν με πολλά εμπόδια λόγω  και των απεργιών των υπαλλήλων του Δήμου αλλά και με πολύ μεράκι ,τόσο από τα μέλη όσο  και από τους εθελοντές δασκάλους. Γιατί πεποίθησή  τους είναι ότι « ο Πολιτισμός πρέπει να λειτουργεί και στις δύσκολες εποχές!»     

Και ,ίσως, κυρίως τότε, προσθέτουμε, μαζί με τα συγχαρητήριά μας…

Ρεπορτάζ-Κείμενο: Δήμηρα Γ.Νικολοπούλου

Προηγούμενο άρθροΑΕΚ: Γιαούρτωμα, φωνές κλπ στην επεισοδιακή Γ.Σ. της ερασιτεχνικής!!!
Επόμενο άρθροΤα Νέα του Α.Σ.Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.