Στα δικαστήρια οι Δήμοι… λόγω Μνημονίου!

0


Στα δικαστήρια πρόκειται να προσφύγει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας εναντίον της κυβέρνησης, για “καταπάτηση του Συντάγματος με τον προϋπολογισμό του 2013 και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα (2013-2016)”.

Όπως τονίστηκε κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ σύμφωνα με το νόμο οι δήμοι θα έπρεπε να λάβουν 4,087 δισ. ευρώ το 2013. Όμως το υπουργείο Οικονομικών στον προϋπολογισμό έχει εγγράψει 2,355 δισ. ευρώ. Δηλαδή, την ερχόμενη χρονιά θα δοθούν στους δήμους 1,732 δισ. ευρώ λιγότερα απ’ όσα θεσμοθετημένα δικαιούνται.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Καλλικράτη οι δήμοι λαμβάνουν ετησίως το 21,30% από τον Φόρο Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων, το 21,30% από το Φόρο Εισοδήματος Νομικών Προσώπων, το 12% από το ΦΠΑ και το 50% από το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας. Τα ποσά αυτά ανέρχονται για το 2013 σε 3,665 δισ. ευρώ. Επίσης, το κράτος οφείλει στους δήμους από έσοδα που δεν είχε αποδώσει τα παρελθόντα έτη 412 εκατ. ευρώ. Αντί αυτών των χρημάτων, ο προϋπολογισμός του 2013 έχει εγγράψει 2,355 δισ. ευρώ. Κι αυτό -όπως επισήμανε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης- ενώ ήδη τα παρελθόντα έτη οι δήμοι έχει υποστεί μειώσεις που ανέρχονται σε 60% από τη μείωση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων και της Συλλογικής Απόφασης Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΣΑΤΑ).

Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΜΠΕ

Προηγούμενο άρθροΟ Ούγκο Τσάβες εξουδετερώνει τους «κοριούς» του Αλέξη Τσίπρα!!!
Επόμενο άρθροΤραγικό τέλος από τροχαίο για 20χρονο ζευγάρι στην Νέα Φιλαδέλφεια-Δεκελείας!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.