Ν.Φρατζής: “Η Γαλοπούλα και η δόση των 31,5 δις”!

0

Η κατάσταση της χώρας θυμίζει ολοένα και περισσότερο την περίπτωση της γαλοπούλας του Taleb. Για όλους όσοι δεν θυμούνται την αναφορά στο παράδειγμα που καταγράφει ο γνωστός αιρετικός φιλόσοφος και συγγραφέας στο βιβλίο του «Μαύρος Κύκνος», ας δώσουμε ορισμένα περισσότερα στοιχεία.

Ο λόγος γίνεται, λοιπόν, για μια γαλοπούλα που, από τη στιγμή της γέννησής της, ζει σε ένα προστατευόμενο περιβάλλον. Οι ιδιοκτήτες του κοπαδιού των πτηνών τη φροντίζουν καθημερινά, παρέχοντας όση τροφή χρειάζεται για να μεγαλώσει. Ετσι αναπτύσσεται πολύ καλά, δεν χρειάζεται να ασχοληθεί, ώστε να αναζητήσει τα απαραίτητα για την επιβίωσή της, και βρίσκει πάντα ένα ασφαλές και ζεστό χώρο για να κοιμηθεί.

Κάθε μέρα που περνάει, πείθεται ολοένα και περισσότερο ότι θα ζήσει μια ζωή αμέριμνη, υπό την προστασία αυτών που τη φροντίζουν. Και πράγματι έτσι θα κυλούσαν τα πράγματα, αν δεν έφταναν οι παραμονές των Χριστουγέννων, όπου το προδιαγεγραμμένο αλλά απροσδόκητο -σε σχέση με όσα γνώριζε- γεγονός τερματίζει οριστικά και θεαματικά όλα όσα θεωρούσε βεβαιότητες για τη ζωή της και τους προστάτες της. Προφανώς, όταν υπάρχει περιορισμένη εμπειρία ή άγνοια των πραγματικών συνθηκών του περιβάλλοντος, είναι δύσκολο ή αδύνατον να έχεις σαφή εικόνα της πραγματικότητας.

Σε αυτήν την άγνοια της πραγματικότητας ζούσαμε εδώ και πολλά χρόνια, αλλά το τραγικότερο είναι ότι συνεχίσαμε να ζούμε και μετά το ξέσπασμα της κρίσης. Τώρα, αναζητούμε να μάθουμε τι ακριβώς υπάρχει πίσω από τη στάση των εταίρων μας, οι οποίοι δείχνουν να αγνοούν και αυτοί με τη σειρά τους ότι η χώρα απέχει ελάχιστα από το γύρισμα του δρόμου που οδηγεί ενδεχομένως και σε καταστροφή.

Το πλέον πιθανό είναι -όπως αναφέρουν και οι πληροφορίες που έρχονται από τις Βρυξέλλες- ότι δεν υπάρχει θέμα κάποιας περίπλοκης συνωμοσίας που έχει στο επίκεντρό της την Ελλάδα. Απλώς οι Ευρωπαίοι -όπως συμβαίνει από την αρχή της κρίσης με συνέπεια τη διαρκή της επέκταση- αδυνατούν να λειτουργήσουν αποφασιστικά και ευέλικτα, ώστε να λάβουν τις κατάλληλες αποφάσεις στην κατάλληλη στιγμή. Με αποτέλεσμα να χάνονται σε διαδικασίες και να βρίσκονται πάντα πίσω από τις εξελίξεις.

Η διαπίστωση αυτή ελάχιστα μας ικανοποιεί, αφού, ούτως ή άλλως, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Τα μέτρα υιοθετήθηκαν με βαριές απώλειες για τη στατικότητα του κυβερνητικού οικοδομήματος, αλλά η χρηματοδότηση των πιεστικών αναγκών της χώρας είναι στον αέρα και, προφανώς, δεν μπορεί να στηριχθεί μόνο σε μια καλή «πολιτική δήλωση», την οποία επικαλέστηκε ο υπουργός Οικονομικών, χθες, ως το αναμενόμενο υπέρτατο τρόπαιο από το Eurogroup της Δευτέρας. Η κυβέρνηση οφείλει να αποδείξει άμεσα ότι σε κάθε περίπτωση έχει σχέδιο, βάσει του οποίου βαδίζει. Ας μην ξεχνάμε ότι τα Χριστούγεννα είναι κοντά…

ΝΙΚΟΣ ΦΡΑΝΤΖΗΣ – NAYTEMPORIKI

Προηγούμενο άρθροΆρχισε η “Διαθεσιμότητα” και στους εργαζόμενους στους δήμους!!!
Επόμενο άρθροBild: Έρχεται Δόση-μαμούθ 44 δισ.στην Ελλάδα…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.