ΕΔΕ Πρωτομαγιάς 2011 και “Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του” δηλώνει ο Χάρης Τομπούλογλου!

0

 Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου μας κ. Χάρης Τομπούλογλου, με αφορμή τη διαδικασία συνεδρίασης του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δήμου και τη σχετική απόφαση που ελήφθη για το θέμα της Ε.Δ.Ε. που αφορούσε τη διαφυγή σημαντικών εσόδων για τον Δήμο κατά τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς του 2011, εκτός από την επιστολή που έστειλε στη Δήμαρχο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος για το θέμα αυτό, και που παραθέτουμε αυτούσια, δήλωσε τα εξής:

«Η στημένη διαδικασία του Πειθαρχικού Συμβουλίου, όπως το κατάντησε η απερχόμενη στη συνείδηση του λαού της πόλης μας Δήμαρχος, ήταν μια ακόμα κακόγουστη παράσταση συγκάλυψης των προσωπικών ευθυνών της, στενών συνεργατών της και υπαλλήλων του Δήμου μας, που ζημίωσαν σημαντικά τον Δήμο. Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας απέδωσε στην κ. Γαϊτανά ακέραια την ευθύνη και την καταδίκασε για τις πιέσεις που άσκησε στους 2 πρώην συνεργάτες της, Δημήτρη Κανταρέλλη και Φώτη Νικολόπουλο, τους οποίους και οδήγησε σε παραίτηση, τόσο από το αξίωμα του Αντιδημάρχου, όσο και από μέλη της διαλυμένης παράταξής της.

Ζήτησα από την κ. Γαϊτανά και τον κ. Κουτσάκη να αυτοεξαιρεθούν από τη συνεδρίαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου, μιας και δεν είχαν το ηθικό δικαίωμα να μετέχουν σε μια διαδικασία την οποία βάναυσα θέλησαν να ποδηγετήσουν με τις πιέσεις και τις ανορθόδοξες παρεμβάσεις τους στους μέχρι πρότινος συνεργάτες τους.

Φυσικά η κ. Γαϊτανά  μας έχει δηλώσει, ως άλλος Βουλγαράκης, ότι “το νόμιμο είναι και ηθικό”.

Άρα δεν με εξέπληξε το γεγονός ότι ανερυθρίαστα η Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Κουτσάκης θέλησαν να παραμείνουν στη συνεδρίαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου για να απαλλάξουν “λόγω αμφιβολιών” του υπαλλήλους που ζημίωσαν τον Δήμο, καλύπτοντας παράλληλα και τις δικές τους τεράστιες ευθύνες, ενδεχόμενα και ποινικές, για ό,τι συνέβη την Πρωτομαγιά του 2011.

Αποχώρησα από τη συνεδρίαση-παρωδία του Πειθαρχικού Συμβουλίου διότι το καθήκον μου, όπως το αντιλαμβάνομαι, δεν μου επέτρεπε να νομιμοποιήσω ηθικά τη διαδικασία αυτή και την απαράδεκτη απόφαση, που, ως αναμενόταν, πήραν αυτοί που κατάντησαν εδώ και 2 χρόνια την όμορφη πόλη μας στα σημερινά της χάλια!

Φυσικά τώρα αρχίζει από εμάς η πραγματική εξιχνίαση της υπόθεσης και η προσπάθεια απόδοσης των τεράστιων ευθυνών των ενόχων!

Όλων των ενόχων και όχι μόνον των υπαλλήλων, που φυσικά ευθύνονται κατά την άποψή μου. Επειδή δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στα λόγια της, εκτός τόπου και χρόνου, Δημάρχου, ζήτησα να λάβω αντίγραφα των διαβιβαστικών εγγράφων προς τον εισαγγελέα αλλά και προς τον αμέσως ανώτερο πειθαρχικό προϊστάμενο που οφείλει βάσει του νόμου να ενημερώσει το πειθαρχικό όργανο του Δήμου.

Προσωπικά εγώ, όπως έχω δικαίωμα, θα διαβιβάσω άμεσα το πόρισμα της Ε.Δ.Ε. σε όλες τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές και θα παρακολουθήσω στενά την εξέλιξη της υπόθεσης.

Κανείς δεν μπορεί πια να μένει ατιμώρητος!

Τα ψέματα τελείωσαν και κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του!»

———————————————————————————————

Δείτε την επιστολή που έστειλε ο Χ.Τομπούλογλου στην Δήμαρχο Ε.Γαϊτανά:

XAΡΗΣ Λ. ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ

 

Προς

 1.    Δήμαρχο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος, κα Ευτυχία Γαϊτανά

——————————————————————————-

ΘΕΜΑ : Χορήγηση αντιγράφων διαβιβαστικών σας εγγράφων του πορίσματος της ΕΔΕ για τα διαφυγόντα έσοδα από την Πρωτομαγιά 2011 – Αποστολή απαλλακτικής Απόφασης στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο

 Κυρία Δήμαρχε,

 

Με την ιδιότητά μου ως μέλος της διευρυμένης Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου μας η οποία ως Συλλογικό Πειθαρχικό Όργανο συνεδρίασε για 2η φορά στις 26.11.2012 για την λήψη απόφασης επί του πορίσματος της ΕΔΕ που διενεργήθηκε εξαιτίας των διαφυγόντων εσόδων από την εμποροπανήγυρη της Πρωτομαγιάς και βάσει των διατάξεων του άρθρου 61 παρ. 3 και του άρθρου 69 παρ. 3 του Ν. 3852/2010, παρακαλώ όπως μου χορηγήσετε αντίγραφο:

 

  1. Της πρωτοκολλημένης διαβιβαστικής επιστολής σας προς τον αρμόδιο Εισαγγελέα με την οποία του διαβιβάσατε το επίμαχο πόρισμα, όπως εσείς δηλώσατε τόσο ενώπιον της Εκτελεστικής Επιτροπής όσο και στο σχετικό από 26.11.2012 Δελτίο Τύπου σας.
  2. Οποιασδήποτε άλλης διαβιβαστικής επιστολής με την οποία τυχόν έχετε γνωστοποιήσει το εν λόγω πόρισμα σε άλλη υπερκείμενη κρατική ελεγκτική αρχή, όπως π.χ. στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

 

Επίσης σας γνωρίζω ότι δυνάμει των διατάξεων της παρ. 2 του άρθρου 110 του Ν. 4057/2012 και των διατάξεων της παρ. 2 του άρθρου 114 του Ν. 3584/2007 όπου ρητά ορίζεται ότι : « …… 2. Κατ’ εξαίρεση, για παραπτώματα που θα επέσυραν την ποινή της έγγραφης επίπληξης, η δίωξη απόκειται στη διακριτική εξουσία των πειθαρχικών οργάνων, τα οποία λαμβάνουν υπόψη αφ’ ενός το συμφέρον της υπηρεσίας και αφ’ ετέρου τις συνθήκες διάπραξής τους και την υπηρεσιακή γενικώς διαγωγή του υπαλλήλου. Αν το πειθαρχικό όργανο αποφασίσει να μην ασκήσει δίωξη, υποχρεούται να ενημερώσει, με αιτιολογημένη έκθεσή του, τον αμέσως ανώτερο πειθαρχικώς προϊστάμενο……», οφείλετε να αποστείλετε τόσο το επίμαχο πόρισμα όσο και την απαλλακτική για τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους απόφαση που έλαβε η Εκτελεστική Επιτροπή στο νεοσυσταθέν αρμόδιο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο που είναι το ανώτερο της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου μας πειθαρχικό όργανο και παρακαλώ όπως μου χορηγήσετε αντίγραφο της πρωτοκολλημένης διαβιβαστικής επιστολής σας ευθύς αμέσως μόλις αποστείλετε τα εκ του Νόμου οριζόμενα προαναφερθέντα στοιχεία με αιτιολογημένη έκθεσή σας.

 

Τέλος σας υπενθυμίζω την υποχρέωσή σας να συμπεριλάβετε στο σώμα της απαλλακτικής Απόφασης που ελήφθη και όλο το αποφαντικό κείμενο της υπ΄αριθμ. 186/2012 Απόφασης του Δημοτικού μας Συμβουλίου με την οποία καταδικάστηκε η στάση σας καθώς και του Αντιδημάρχου κου Κουτσάκη επί του εν λόγω θέματος, διότι συσχετίζεται άμεσα με την υπόθεση, επιπλέον έχει καταγραφεί στο σκέλος των δικών μου λεχθέντων στα πρακτικά της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής τα οποία τήρησε η υπάλληλος κα Μολακίδου και τέλος ορίζεται από τις διατάξεις των άρθρων 13, 14 και 15 του Ν. 2690/99 (ΦΕΚ΄45/Α΄/9-3-1999) «Κύρωση του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας και άλλες διατάξεις» περί συγκρότησης των συλλογικών οργάνων του Δημοσίου και παρακαλώ όπως μου αποστείλετε αντίγραφο της απαλλακτικής απόφασης μόλις αυτή συνταχθεί, υπογραφεί αρμοδίως και αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

 

Με τιμή,

Ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης

του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος

 

 

Χαράλαμπος Λ. Τομπούλογλου-Λεωνιδόπουλος

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΛορέντζος Μαβίλης: Ο Μαχητής-Ποιητής-Σκακιστής!
Επόμενο άρθροΈκτακτο Δημοτικό συμβούλιο Δήμου Φ.Χ.: Δείτε το VIDEO από την “Λαϊκίστικη” συνεδρίαση!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.