ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Πολιτιστική Αναγέννηση: Δείτε τις εκδηλώσεις του Δεκέμβρη…

Πολιτιστική Αναγέννηση: Δείτε τις εκδηλώσεις του Δεκέμβρη…Το ΔΣ του Συλλόγου μας,  αποφάσισε να πραγματοποιήσει τις κατωτέρω εκδηλώσεις για το μήνα Δεκέμβριο.

1. Την Κυριακή 2  Δεκεμβρίου με ώρα αναχώρησης 7:30  θαπραγματοποιηθεί  η εκδρομή μας  μεπροορισμό την ορεινή Κορινθία και συγκεκριμένα το οροπέδιο Στυμφαλίας, σημαντικής οικολογικής αξίας και φυσικής ομορφιάς, που επιβεβαιώνονται και από την ένταξή του στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Προστατευόμενων Περιοχών NATURA 2000.

Εκεί θα επισκεφθούμε το ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΣΤΥΜΦΑΛΙΑΣ, που εγκαινιάστηκε το 2010 και σκοπό έχει να καταδείξει την αλληλεξάρτηση ανθρώπου και φύσης και την αρμονική συνύπαρξή τους στη λεκάνη της Στυμφαλίας.

Κατόπιν ενεργειών μας προς το ΠΙΟΠ, η είσοδος στο Μουσείο θα είναι δωρεάν για τους εκδρομείς μας.

Στη συνέχεια θα μεταβούμε στη λίμνη Δόξας και θα επισκεφθούμε για προσκύνημα το Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου, του 17ου αιώνα.

Θα γευματίσουμε (κατ’ επιλογήν του, κάθε εκδρομέας) σε παραδοσιακή ταβέρνα της αρχαίας Φενεού, και σε ενδιάμεσο σταθμό της επιστροφής μας θα απολαύσουμε απογευματινό καφεδάκι.

Η αναχώρηση θα γίνει το πρωί της Κυριακής 2/12 και ώρα 7:30, έξω από ο 1ο  Γυμνάσιο-Λύκειο ΝΦ, οδός Ν. Τρυπιά.

Στις 16/12  Κυριακή 18:00  θα γίνει διάλεξη στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου μας,  με θέμα,   ρευματοειδής αρθρίτιδα  με ομιλητή τον Διευθυντή της Ρευματολογικής Κλινικής του Ναυτικό Νοσοκομείου Αθηνών  κύριο Ευθύμιο  Σταυρόπουλο.

Στις 13/01/13  Κυριακή 11:00 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου μας, θα γίνει  η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου μας.

 

Η   Πρόεδρος                                         Η  Γενική  Γραμματέας

 

Ελένη  Χαϊκάλη                                         Μάρω  Τσιλιμπάρη


Κάντε Like στην εφημερίδα μας και μάθετε πρώτοι τα πάντα για την Νέα Φιλαδέλφεια - Νέα Χαλκηδόνα & όχι μόνο!