Athens Flying Week 2012:Μάγεψαν οι ακροβάτες των αιθέρων στο Τατόι! (videos)

0

Στην έναρξή της η διοργάνωση Athens Flying Week έσπευσε να πείσει και τους πλέον φοβητσιάρηδες ότι το αεροπλάνο είναι το πιο ασφαλές μέσο. Στη λήξη της έπεισε τουλάχιστον 15.000 ανθρώπους – τόσοι πήγαν το Σαββατοκύριακο στο Τατόι – ότι το αεροπλάνο είναι συναρπαστικό, ακόμη κι αν στη διάρκεια του διήμερου σόου αεροπορικών επιδείξεων, οι φιγούρες στον αέρα έκοβαν την ανάσα. <br> <b> Δείτε το βίντεο </b>

Φαντασμαγορικά ακροβατικά στον αέρα από διεθνούς φήμης πιλότους, αερομοντελιστές, επιδείξεις επιχειρήσεων διάσωσης από αέρος, δυνατή μουσική και κυρίως άφθονο θέαμα απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν το Σάββατο και την Κυριακή στο αεροδρόμιο του Τατοΐου. Παράλληλα, όσοι βρέθηκαν στο κλείσιμο των εκδηλώσεων μπόρεσαν να… πετάξουν μέσω υπολογιστή, κρατώντας χειριστήρια αεροπλάνων που μοιάζουν με τα πραγματικά, ενώ στο στρατιωτικό αεροδρόμιο στήθηκε εμπορική έκθεση, καθώς και πάρκο για τους λιλιπούτειους επισκέπτες.
Από το air show του Athens Flying Week δεν έλειψε η Πολεμική Αεροπορία, αλλά και η επίδειξη μοντελιστών.
Τα πιο γνωστά ονόματα των αεροπορικών επιδείξεων πέταξαν στον αττικό ουρανό και χάρισαν μερικά από τα πιο επικίνδυνα κόλπα τους στον αέρα. Οπως ο Φραντζέσκο Φορναμπάγιο, πιλότος της Breitling, αλλά και ο νεαρός παγκόσμιος πρωταθλητής προχωρημένων ακροβατικών ανεμόπτερου 2012, Λούκα Μπερτόσιο.

Ο ιπτάμενος Ιταλός. Ο Φραντζέσκο Φορναμπάγιο είναι επαγγελματίας πιλότος στο ακροβατικό σμήνος της Breitling και πρωταθλητής στην Ιταλία στην ελεύθερη κατηγορία με αεροσκάφος τύπου Extra 300 και Corvus (αγωνιστικά αεροπλάνα).
Εχει περισσότερες από 2.000 ώρες πτήσεων στο ενεργητικό του, εκ των οποίων οι 1.000 ώρες είναι σε πτήσεις επίδειξης, ενώ παράλληλα είναι πιλότος ελικοπτέρου.
Το σόου που παρουσίασε στο Athens Flying Week έκοψε την ανάσα και όσο βρισκόταν στον αέρα, τα επιφωνήματα θαυμασμού εναλλάσσονταν με μικρές κραυγές αγωνίας. Οι περισσότεροι έλεγαν πόσο επικίνδυνο είναι αυτό που κάνει, αλλά εκείνος λέει στα «ΝΕΑ»: «Δεν είναι επικίνδυνο, γιατί μέχρι να φτάσω σε αυτό το σημείο… έκανα πολύ δρόμο. Γι’ αυτού του είδους τα ακροβατικά, χρειάζεσαι πολλή εκπαίδευση. Οποιος φτάσει εδώ και κάνει αυτές τις κινήσεις στον αέρα σημαίνει ότι είναι όλα είναι εντάξει και υπό έλεγχο».
Ο βραβευμένος ιταλός πιλότος που έχει πάρει μέρος σε πολλά διεθνή πρωταθλήματα ακροβατικών πτήσεων, δήλωσε χαρούμενος που πήρε μέρος στο ελληνικό σόου, το οποίο, όπως είπε, αν και βρίσκεται σε αρχικό στάδιο κατάφερε να παρουσιάσει πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία.
Ο ιταλός πιλότος, οι πτήσεις του οποίου χαρακτηρίζονται ως δώρο για τους λάτρεις των πτήσεων επίδειξης, ονειρευόταν να πετάει από παιδί, όμως όπως λέει, «τότε είχα έναν απλό ηλεκτρικό κινητήρα. Από τότε πέρασα πολλές ώρες σκληρής δουλειάς και προσπάθειας στον αέρα».

Προηγούμενο άρθροΠΡΟΣΟΧΗ! Συνεχόμενες διακοπές ρεύματος λόγω απεργίας της ΔΕΗ!
Επόμενο άρθροΈχεις δικό σου σπίτι?..”Τσίμπα” κι άλλους φόρους…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.