250.000 “Μαϊμού” συντάξεις???

0

Πάνω από 150.000 συνταξιούχοι του ΙΚΑ δεν έχουν εμφανιστεί να απογραφούν για να συνεχίσουν να λαμβάνουν την κύρια σύνταξη. Άλλοι 100.000 δεν έχουν εμφανιστεί για να λαμβάνουν την επικουρική… Υπάρχουν υποψίες πως πρόκειται για συντάξεις που εισέπρατταν παρανόμως συγγενείς με εξουσιοδοτήσεις θεωρημένες πριν  πολλά χρόνια όταν οι δικαιούχου ζούσαν…

Ας κάνουμε μερικούς θεωρητικούς υπολογισμούς καθώς μου φαίνεται πως με «άσπρες τρύπες» μπήκαμε στο ευρώ,  με «άσπρες τρύπες» θα παραμείνουμε…

Αν μια χαμηλή σύνταξη του ΙΚΑ είναι περί τα 700 ευρώ το μήνα, ήτοι επί 14 μήνες ίσον 10.200  ευρώ το χρόνο. Οι 150.000  «μαϊμού» συντάξεις μας στοίχιζαν περί  1,5 δισ. ετησίως… Αν προσθέσουμε τις επικουρικές μπορεί να έχουμε πάνω από 2 δισ. ευρώ το χρόνο.

Αν προσθέσουμε και τις ψεύτικες αναπηρικές πόσο ανεβαίνει ο λογαριασμός;

Άρα, μόνο από τις «μαϊμού» συντάξεις είχαμε σε μια δεκαετία απώλειες πάνω από 20 δισ. ευρώ, οι οποίες προστέθηκαν στο δημόσιο χρέος… Δεν είναι μόνο ο ΟΣΕ και η Ολυμπιάδα που μας φόρτωσαν με χρέη.

Ήτοι, κάθε Έλληνας γερός, ώριμος ή παιδί πλήρωσε περί τα 2.000 ευρώ και κάθε τετραμελές νοικοκυριό περί τις 8.000 ευρώ.

Προβολή στο μέλλον

Αν έχουμε περί τα 2 δισ. ευρώ απώλειες ετήσιες από τις «μαϊμού» συντάξεις σημαίνει πως στο διετές πρόγραμμα της σκληρής προσαρμογής έχουμε μια «άσπρη τρύπα» 4 δισ. ευρώ η οποία αν λάβουμε επιμήκυνση για άλλα δυο έτη αθροίζει περί τα 8 δισ. ευρώ…

Στην φάση που βρίσκεται η χώρα, με αδυναμία να πληρώνει φάρμακα για αυτούς που τα χρειάζονται, περιπολικά χωρίς καύσιμα και σχολεία χωρίς θέρμανση, αν υπάρχει η παραπάνω «άσπρη τρύπα» τότε τα δεδομένα της προσαρμογής για να πάρουμε την επόμενη δόση αλλάζουν.

Πόσα είναι τα  «κερατιάτικα» τελικά

Αν επιβεβαιωθεί πως το κράτος πλήρωνε περί τις 150.000 συντάξεις σε ανύπαρκτα πρόσωπα, πόσα ακόμη από τα 100 δισ. που προβλέπεται να δαπανήσει φέτος δεν έχουν «αντίκρισμα»;

Πόσα δεν έχουν «αντίκρισμα» γιατί τα εισπράττουν δικαιούχοι φαντάσματα, όπως συνταξιούχοι που έχουν πεθάνει, τυφλοί που βλέπουν, καθηγητές που δεν διδάσκουν, νοσοκόμες που έχουν να πατήσουν σε νοσοκομείο χρόνια, σκουπιδιάρηδες που έχουν να δουν απορριμματοφόρο από τότε που προσλήφθηκαν πριν από πολλά χρόνια.

capital.gr

Προηγούμενο άρθροΟικονομική “ένεση” στους δήμους!
Επόμενο άρθροΔάνεια Δήμων: Παράταση, μείωση επιτοκίου και 2 χρόνια περίοδος χάριτος!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.