Σ.Μικρόπουλος: Μαθήματα Αλληλεγγύης…

0

Όταν οι οικονομολόγοι μιλούν για αξίες…

« Η ανθρωπιά, η δικαιοσύνη, η γενναιοδωρία και η πολιτικοποίηση, συνιστούν αξίες πολύ πιο χρήσιμες για τους άλλους κι από την ίδια τη σύνεση, αρετή χρήσιμη για το άτομο ».( Η Θεωρεία των ηθικών συναισθημάτων).  Άνταμ Σμιθ

Αγαπητοί,

Γνωρίζουμε ότι συνώνυμα του αγώνα είναι η οργάνωση και η αλληλεγγύη.

Ταυτόχρονα πιστεύουμε ότι η αλληλεγγύη δεν είναι:

– Χόμπι στα χέρια πλούσιων κυριών, των οποίων οι σύζυγοι εκμεταλλεύονται και απολύουν εργάτες,
– «Επαγγελματική» απασχόληση «Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων», που ροκανίζουν κονδύλια κυβερνήσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης,
– Ψηφοθηρικό παιχνίδι κομμάτων και δημοτικών αρχών που στηρίζουν το Μνημόνιο και τη βαρβαρότητα του κυρίαρχου οικονομικού συστήματος,
– Απλήρωτη εργασία για να πλουτίζουν κάποιοι «επιτήδειοι» (λέγεται και «εθελοντισμός» τύπου ‘Athens 2004’),
– Κάλπικη «φιλανθρωπία» της εκκλησιαστικής ηγεσίας που διαχειρίζεται αμύθητα πλούτη.

Αντίθετα και μέσα στον σημερινό ορυμαγδό καταιγιστικών εξελίξεων,

Σφίγγουμε το χέρι του διπλανού μας. Του απολυμένου, του άνεργου, του εργαζόμενου που του μείωσαν τον μισθό του, που του κόβουν το ρεύμα, που δεν μπορεί να στηρίξει οικονομικά τα παιδιά του στη μάχη για τη μόρφωση και την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Γι’ αυτό, εμείς, η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Φιλ/φειας-Χαλκηδόνας, πήραμε την πρωτοβουλία να διοργανώσουμε μαθήματα αλληλεγγύης σε παιδιά ανέργων, υποαπασχολούμενων και γονιών με χαμηλό εισόδημα. Τα μαθήματα ξεκίνησαν κατά την περσινή χρονιά και η ανταπόκριση μεμονομένων καθηγητών, της ΕΛΜΕ και των μαθητών είναι  μεγάλη. Θέλουμε να αναδείξουμε τις αξίες της συλλογικότητας, της συνεργασίας, της κριτικής σκέψης.

 Στην ερώτηση πώς θα θέλαμε να είναι τα παιδιά και οι γονείς τους, απαντάμε: Θέλουμε να είναι αγωνιστές και αισιόδοξοι άνθρωποι!

Στην ερώτηση με ποιο τρόπο μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους αυτούς, απαντάμε:  Αφήνοντας πίσω κάθε τι παλιό που μας χωρίζει και μας απομονώνει σε μικρές κατακερματισμένες συντεχνίες, εργαλεία στα χέρια αυτών που επιβουλεύονται τον τεράστιο πλούτο της Ελλάδας και τις κερδισμένες με ιδρώτα κατακτήσεις των σκληρά εργαζόμενων Ελλήνων.

Τελικά με αυτές τις συντονισμένες ενέργειες,

Η περιττή πολυτέλεια του ατομικού συμφέροντος, δίνει την θέση της στην αλληλέγγεια συλλογικότητα, αναπόδραστα το αναγκαίο χαρακτηριστικό σημείο των καιρών μας!

Ας συναντηθούμε όλοι εκεί!

 

Στέφανος Μικρόπουλος

Οικονομολόγος, Γεν.Γραμματέας της ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

Προηγούμενο άρθροΕπιστολή Χ.Τομπούλογλου προς τον Δήμο Φ.Χ. για Άλσος και Κένταυρο…
Επόμενο άρθροΗφαίστειο Σαντορίνης: Υπό 24ωρη παρακολούθηση!!!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.