Πέτρος Διαμαντής: Ένας Έλληνας στο Διάστημα…

0


Ο Dr. Diamandis είναι ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του PRIZE Foundation (www.xprize.org), ενός μη-­‐κερδοσκοπικού οργανισμού, που σχεδιάζει και υλοποιεί διαγωνισμούς χρησιμοποιώντας μεγάλα βραβεία, ως κίνητρο για ριζοσπαστικές ανακαλύψεις προς όφελος της ανθρωπότητας. Το πιο γνωστό εξ αυτών ήταν το “Ansari X PRIZE” το οποίο αποτέλεσε την απαρχή των ιδιωτικών (μη-­‐κρατικών) Διαστημικών πτήσεων. Το βραβείο αυτό δόθηκε το 2004 στην εταιρία Scaled Composites για την επιτυχή αποστολή του σκάφους SpaceShipOne το οποίο μετέφερε τρία άτομα σε ύψος 100 χιλιομέτρων, δύο φορές μέσα σε δύο εβδομάδες.

Για την διεκδίκηση του βραβείου αυτού αγωνίστηκαν 27 ομάδες από 7 διαφορετικές χώρες επενδύοντας συνολικά πάνω από 100 εκ. δολάρια στην Ανάπτυξη τεχνογνωσίας.

Ο Πίτερ Διαμαντής σπούδασε βιολογία, φυσική στο ΜΙΤ από όπου πήρε και το πτυχίο Αεροδιαστημικής Μηχανικής, και μετά συνέχισε στην Ιατρική του Χάρβαρντ.

Οι Ελληνικοί Σύλλογοι Αποφοίτων των Πανεπιστημίων Massachusetts Institute of Technology (MIT Alumni Club of Greece) και Harvard (Harvard Alumni Club of Greece), συνδιοργανώνουν, στις 24/9 στις 7:00 μ.μ. στο Ψηφιακό Πλανητάριο, ομιλία με κεντρικό ομιλητή τον Πίτερ Διαμαντή και θέμα “Creating an Age of Abundance”.

Προηγούμενο άρθροΓερμανία: Απίθανο το δημόσιο χρέος της…
Επόμενο άρθροΕΚΤΑΚΤΟ! Άγριο πιστολίδι στους Απομάχους Νέας Φιλαδέλφειας μεταξύ Αστυνομίας και συμμορίας με Καλάσνικοφ!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.