Μνημόνια… Fast Track στους Δήμους!

0

Λύση στα προβλήματα γραφειοκρατίας που ταλαιπωρούν τους δήμους και τις περιφέρειας στις σχέσεις τους με τα υπουργεία επιχειρεί να δώσει το υπουργείο Εσωτερικών.

Η λύση, σύμφωνα με το υπουργείο, ονομάζεται Σύμφωνα (Μνημόνια) Συνεργασίας (σ.σ.: αποφεύγεται η χρήση της λέξης «μνημόνιο» διότι θυμίζει… περικοπές) μεταξύ ΥΠΕΣ και άλλων υπουργείων σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων των ΟΤΑ όπως χωροταξικό, σκουπίδια, ΕΣΠΑ, λιμάνια κτλ.

Με βάση τα Σύμφωνα (Μνημόνια) Συνεργασίας θα λειτουργεί μόνιμη επιτροπή μεταξύ των υπουργείων που θα εμπλέκονται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στο ζήτημα, και ένας υπουργός, ο «επισπεύδων», θα αναλαμβάνει να διεκπαιρεώσει την υπόθεση (σ.σ.: να σημειωθεί πως ήδη υπάρχει ένας τέτοιος υπουργός, ο «επισπεύδων» υπουργός για το κλείσιμο των χωματερών, αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτης).

nooz

Προηγούμενο άρθροΘάνος Λέκκας: “Μυρτώ είμαστε και εμείς κοντά σου…”
Επόμενο άρθροΕπιστολή Γιάννη Μιχελάκη…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.