Επιστολή Δημάρχου Ευτυχίας Γαϊτανά-Αποστολάκη προς τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα…

0

Την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου εστάλη επιστολή της Δημάρχου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Γιάννη Στουρνάρα σχετικά με την πρόθεση του Υπουργείου να συγχωνεύσει – ενοποιήσει τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΔΟΥ), με αποτέλεσμα η ΔΟΥ Νέας Φιλαδέλφειας να αντιμετωπίζει τον κίνδυνο μετεγκατάστασης σε άλλη περιοχή.

Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει τα εξής:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Σχετικά με τις επικείμενες συγχωνεύσεις – ενοποιήσεις Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (ΔΟΥ), παρακαλώ όπως μεριμνήσετε προκειμένου είτε η ΔΟΥ Νέας Φιλαδέλφειας να παραμείνει στην ήδη υφιστάμενη έδρα της, είτε σε περίπτωση ενοποίησής όμορων ΔΟΥ, η Ενιαία ΔΟΥ που θα προκύψει να στεγαστεί στον χώρο που στεγάζεται ήδη η ΔΟΥ Νέας Φιλαδέλφειας.

Η αναγκαιότητα παραμονής της ΔΟΥ Νέας Φιλαδέλφειας στην υπάρχουσα έδρα της προκύπτει σύμφωνα με το ίδιο το πόρισμα της Ειδικής Επιτροπής Επεξεργασίας και Τελικού Σχολιασμού του Σχεδίου Ενοποιήσεων ΔΟΥ, όπου η ΔΟΥ Νέας Φιλαδέλφειας σε σχέση με τις όμορες ΔΟΥ του Ν. Ηρακλείου και της Ν. Ιωνίας, βρίσκεται πρώτη (1η):

  • στη συγκέντρωση εσόδων με € 117.109.000 έναντι € 98.252.000 της ΔΟΥ Νέου Ηρακλείου και € 65.868.000 της ΔΟΥ Νέας Ιωνίας,
  • στη συγκέντρωση εσόδων Τελωνείων με € 2.367.307 έναντι μηδενικών εσόδων από τις άλλες 2 ΔΟΥ,
  • στο ποσοστό εσόδων ΔΟΥ στο σύνολο του Νομού, με 0,47% έναντι 0,39% της ΔΟΥ Νέου Ηρακλείου και 0,26% της ΔΟΥ Νέας Ιωνίας.

Στην περίπτωση ενοποίησης των ΔΟΥ Νέας Ιωνίας και Νέας Φιλαδέλφειας, η ενοποιημένη ΔΟΥ θα πρέπει να στεγάζεται στην έδρα της ΔΟΥ Νέας Φιλαδέλφειας, κυρίως λόγω ότι η ΔΟΥ Νέας Φιλαδέλφειας σε σχέση με τη ΔΟΥ Νέας Ιωνίας απασχολεί λιγότερους εργαζόμενους, 27 υπαλλήλους έναντι 91, έχει μεγαλύτερη ωφέλιμη επιφάνεια γραφείων, 800τ.μ. έναντι 630 τ.μ. και χαμηλότερο μηνιαίο μίσθωμα 11.680€ έναντι 17.112€.

Εν κατακλείδι, είναι κοινά παραδεκτό, ότι ο χώρος στον οποίο εδράζεται η ΔΟΥ Νέας Φιλαδέλφειας είναι ευκολότερα προσβάσιμος σε σχέση με τους χώρους που εδράζονται οι όμορες ΔΟΥ, είτε μέσω δημόσιας συγκοινωνίας, είτε μέσω οχημάτων ιδιωτικής χρήσης.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.

 Με εκτίμηση,

 Η Δήμαρχος

Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος

Ευτυχία Γαϊτανά-Αποστολάκη

Προηγούμενο άρθρο28η Οκτωβρίου: Δείτε το Πρόγραμμα Εορτασμού της Κυριακής στην Πόλη μας!
Επόμενο άρθροΔελτίο τύπου Ένωσης Παλαιών Προσκόπων…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.