Γ.Κατοπόδης: Μαθήματα Αλλυλεγγύης…

0

Στην δύσκολη εποχή που ζούμε εμείς και τα παιδιά μας, ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι που δείχνουν με πράξεις το ενδιαφέρον για το διπλανό τους, συμβάλλοντας έτσι στη διατήρηση της διαταραγμένης συνοχής της κοινωνίας μας. Τέτοιες προσπάθειες έχουν ξεκινήσει από παλαιότερα και στο Δήμο μας και συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, όσο η κρίση βαθαίνει και  επηρεάζει περισσότερα κοινωνικά στρώματα. Από το Κοινωνικό Παντοπωλείο (πρωτοβουλία του αειμνήστου δημάρχου της Νέας Χαλκηδόνας κου Αποστολάκη Γεώργιου), τα γεύματα της εκκλησίας της Παναγίτσας, το ανταλλακτικό παζάρι της Λαϊκής Συνέλευσης, την πρωτοβουλία «χωρίς μεσάζοντες» κ.α. που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας ή μου διαφεύγουν αυτή τη στιγμή, ως τα απογευματινά δωρεάν μαθήματα Αλληλεγγύης σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου  από την Ένωση Γονέων, η τοπική κοινωνία αυτοοργανώνεται  εθελοντικά και βρίσκει λύσεις για τους συνανθρώπους μας που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.  Αρκετοί είναι αντίθετοι ιδεολογικά σε αυτές τις προσπάθειες υποστηρίζοντας ότι το κράτος πρέπει να παρέχει αυτές τις υπηρεσίες. Και ίσως να μην έχουν άδικο, αλλά σε αυτή την εποχή τη δύσκολη, σε ποιό κράτος να ελπίζουμε, αφού και αυτό «φυτοζωεί» από την Κεντρική Κυβέρνηση μέχρι τους Δήμους και τις υπόλοιπες κυβερνητικές δομές.

Η Ένωση Γονέων θα συνεχίσει και φέτος αυτή την προσπάθεια για τη διοργάνωση δωρεάν απογευματινών μαθημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας στη Φιλαδέλφεια και στη  Χαλκηδόνα με στόχο να ικανοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερες αιτήσεις μαθητών που το έχουν ανάγκη. Να βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά να μην εγκαταλείψουν την προσπάθεια για το αύριο που τους προσφέρει το σχολείο τους. Τους έχουμε ανάγκη για να στηρίξουν την κοινωνία στο μέλλον.

Από φέτος η Ένωση Γονέων Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, συνεργάζεται με την Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας η οποία προσφέρει εθελοντές καθηγητές να διδάξουν στο πρόγραμμα αυτό μαζί με άλλους επιφανείς Φιλαδελφιώτες και Χαλκιδονιώτες καθηγητές.  Ακόμη συνεργάζεται με τη Σχολική Επιτροπή, τον Ενιαίο Φορέα Δράσεων Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, τη Λαϊκή Συνέλευση η οποία μας προσέγγισε υποστηρίζοντας την προσπάθεια αυτή, τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, τους Διευθυντές και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Γυμνασίων και Λυκείων της περιοχής μας και φυσικά με τους γονείς και τους μαθητές που συνδράμουν σε αυτό το πρόγραμμα.

Τα περσινά δωρεάν απογευματινά μαθήματα άφησαν ικανοποιημένους γονείς και μαθητές, που συμμετείχαν και  μας δίνουν δύναμη και κουράγιο, να συνεχίσουμε  και φέτος αυτή τη προσπάθεια.

Γ. Κατωπόδης

Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας

Προηγούμενο άρθροΔείτε Αποκλειστικό Video & Φωτορεπορτάζ, από την Εκδήλωση της Πολιτιστικής Αναγέννησης για την Τρίτη ηλικία!
Επόμενο άρθροΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Εμπρησμός αυτοκινήτων στην Νέα Χαλκηδόνα, κατέστρεψε όχημα της οικογένειας της Βάσω Αγαγιώτου…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.