Γάμοι, διαζύγια, κηδείες… στον συμβολαιογράφο!!!

0


Tο πλαίσιο “επιχείρησης” με την επωνυμία “Αριάδνη” αναμένεται να ανακοινωθεί την Πέμπτη από τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ιωάννη Βρούτση, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ από το νέο έτος με στόχο τον περιορισμό καταβολής επιδομάτων και συντάξεων σε μη δικαιούχους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας θα επιστρατεύσει και τους συμβολαιογράφους προκειμένου να ελεγχθεί η  παραβατικότητα στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης που στοιχίζει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα δίνει τη δυνατότητα στα ασφαλιστικά ταμεία να έχουν ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο για οποιαδήποτε αλλαγή στην οικογενειακή κατάσταση ή στα δημογραφικά δεδομένα των ασφαλισμένων καθώς θα απαιτείται μία συμβολαιογραφική πράξη, η οποία θα φτάνει σε όλα τα ταμεία.

Ειδικότερα, σε περιπτώσεις γάμου, διαζυγίου, θανάτου και συμφώνου συμβίωσης θα απαιτείται συμβολαιογραφική πράξη, την οποία θα πληρώνει ο ασφαλισμένος και στη συνέχεια θα παίρνει τα χρήματα από τα ταμεία.

ImageΜε αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν να γίνουν διασταυρώσεις σε περιπτώσεις συντάξεων που λαμβάνουν άγαμες θυγατέρες, συντάξεις χηρείας και οικογενειακά επιδόματα.

Να σημειωθεί ότι κύριος στόχος του μέτρου αυτού είναι ο έλεγχος των άγαμων θυγατέρων και οι συντάξεις χηρείας οι οποίες δεν μπορούν αυτή τη στιγμή να ελεγχθούν.

Η επιλογή των συμβολαιογράφων στηρίζεται στο γεγονός ότι έχουν τη σφραγίδα του κράτους και πρόσβαση στα ηλεκτρονικά συστήματα για να περνάνε οποιεσδήποτε μεταβολές.

Έτσι με τη συμμετοχή των συμβολαιογράφων στην προσπάθεια πάταξης της παραβατικότητας, τα ασφαλιστικά ταμεία θα ενημερώνονται το πολύ σε 24 ώρες για οποιαδήποτε αλλαγή.

Εφόσον ξεκινήσει η εφαρμογή του μέτρου αυτού δεν θα υπάρξει ξανά απογραφή από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Να σημειωθεί ότι το κόστος της συμβολαιογραφικής πράξης υπολογίζεται ότι θα κυμαίνεται από 40 – 60 ευρώ.

Προηγούμενο άρθροΣάλος για την Γυναίκα “Ασπίδα” των ΜΑΤ!!!
Επόμενο άρθροΑνασφάλιστοι άνεργοι καταφεύγουν στους “Γιατρούς του Κόσμου” για περίθαλψη!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.