Βασίλης Τόγελος: Οι 2 ΠΑΕ ΑΕΚ… και οι “Κινέζοι”!

0


Ο πρώην γενικός γραμματέας της Ερασιτεχνικής, Βασίλης Τόγελος μίλησε για τις δύο… ΑΕΚ που υπάρχουν στην ΠΑΕ, ενώ υπογράμμισε ότι η κατασκευή γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια έχει μείνει στα λόγια.

α γεγονότα του Σαββάτου μετά την απομάκρυνση του Βαγγέλη Βλάχου και την αποπομπή του Θωμά Μαύρου από την ΠΑΕ ΑΕΚ ξεχείλισε το ποτήρι.

Ο Βασίλης Τόγελος τρεις μέρες μετά, την Τρίτη (02/10) παραιτήθηκε και επίσημα από το Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής, αφήνοντας “ορφανή” τη θέση του γενικού γραμματέα. Ο ίδιος μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ και κατέθεσε την δική του άποψη για όλα όσα συμβαίνουν στην Ενωση το τελευταίο διάστημα, κάνοντας λόγι για δύο… ΑΕΚ και για κάποιους που κάνουν τους Κινέζους στο θέμα του γηπέδου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βασίλη Τόγελου:

Πότε παραιτηθήκατε;

“Προφορικά πριν από 15 ημέρες από την θέση του γενικού γραμματέα της Ερασιτεχνικής ενώ την Τρίτη επικυρώθηκε η παραίτηση στο διοικητικό συμβούλιο. Τα γεγονότα του Σαββάτου ξεχείλισαν το ποτήρι. Δεν θέλω να κατηγορήσω κανέναν. Ομως δεν γίνεται να μένεις όταν όσα γίνονται δεν σε εκφράζουν και δεν μπορείς να τα αλλάξεις. Το Σάββατο είναι η κατάληξη των όσων συμβαίνουν τους τελευταίους οκτώ μήνες. Είναι μία διαδικασία αποδόμησης, δεν προέκυψε ουρανοκατέβατα”.

Ποιος διοικεί την ΑΕΚ;

“Κατά καιρούς υπάρχει μία εικόνα ποιος παίρνει τις αποφάσεις. Εχω κι εγώ αυτή την απορία και δεν έχω απάντηση. Σε κάθε εταιρία αποφασίζει ο πρόεδρος. Απ’ όλα τα μέλη ενός διοικητικού συμβουλίου, συνήθως δύο τρεις τρέχουν για τα θέματα της εταιρίας. Ετσι γίνεται και στην ΠΑΕ”.

Είχατε την αίσθηση πως παίρνει τις αποφάσεις κάποιος άλλος από πίσω;

“Δεν μας ρωτούσαν και κάπου είναι φυσιολογικό γιατί υπάρχουν άνθρωποι που τρέχουν την καθημερινότητα. Κάποια στιγμή μπορεί να μου πέρασε η ιδέα πως οι αποφάσεις έβγαιναν από ανθρώπους εκτός συμβουλίου”.

Ο Θωμάς Μαύρος είπε πως την ΑΕΚ την διοικεί ο Αδαμίδης…

“Δεν έχω τέτοιες ενδείξεις”.

Η παρουσία του Μαύρου ενοχλούσε τα άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου;

“Δεν ξέρω εάν ενοχλούσε αλλά γενικά δεν υπήρχε ένα πνεύμα ομόνοιας. Ηταν σαν να υπήρχε στα Σπάτα, η ΑΕΚ του Μαύρου και η ΑΕΚ του Δημητρέλου. Δεν υπήρχε ένα δέσιμο. Χωρίς να είμαι κάθε μέρα εκεί”.

Αισθάνθηκες να πρέπει να πάρεις θέση υπέρ της μίας ή άλλης πλευράς;

“Αισθάνεσαι την πίεση και δεν είναι καθόλου ευχάριστο. Οταν είσαι ΑΕΚτζής, όταν έχεις δίπλα σου το μέγεθος που λέγεται Θωμάς Μαύρος, στον οποίον υποκλίνεσαι και από την άλλην τον Ανδρέα Δημητρέλο που κάνει μία συγκινητική προσπάθεια για να σωθεί η ΑΕΚ. Ολοι προσφέρουν, ο καθένας με τον τρόπο του κι ας έχουν διαφορετικές απόψεις. Οπότε δεν μπορείς να πεις ότι είσαι με τον έναν ή τον άλλον”.

Σε ξάφνιασαν τα γεγονότα του Σαββάτου;

“Το έμαθα από τα σάιτ, δεν είχα καμία ενημέρωση. Ξαφνιάστηκα ανεξάρτητα εάν η ομάδα είναι τελευταία ή συζητάμε εάν είναι ή όχι καλός προπονητής ο Βλάχος, αλλά να δούμε και τι υλικό υπάρχει. Αυτά τα παιδιά κάνουν συγκινητική προσπάθεια. Τι εμπειρίες έχουν στην Α’ Εθνική; Πόσος καιρός χρειάζεται για να δέσουν και να φτιάξουν μία ομάδα; Μπορεί να φταίει ο προπονητής αλλά ο τρόπος που έγινε δεν ήταν σωστός. Μην ξεχνάμε πως η ομάδα πάει σε ένα βαθμολογικό ντέρμπι και τελικά δεν έχει προπονητή”.

Τα παιδιά θα επηρεαστούν;

“Δεν πιστεύω να έχουν τρομάξει. Τα παιδιά ξέρουν τα προβλήματα της ΑΕΚ κι αντιλαμβάνονται το βάρος της φανέλας. Εχουν τον τσαμπουκά και την διάθεση να κάνουν ότι πρέπει για να νικήσουμε το Σάββατο”.

Ο ρόλος του Χατζηχρήστου είναι τόσο δαιμονικός όπως έλεγε ο Δημητριάδης;

“Με τον Δημήτρη είμαστε φίλοι και δεν θα είμαι αντικειμενικός. Όλα τα δεινά τα φορτώνουν στον Δημήτρη, για όλα τα κακά ευθύνεται αυτός… Αποτελεί συνεχώς τον εύκολο στόχο, είναι δυνατόν;”.

Τι ενημέρωση είχε το Δ.Σ. για τους επενδυτές;

“Μας έγινε ενημέρωση στο τελευταίο συμβούλιο πως έχουν πάρει όλα τα απαιτούμενα στοιχεία, γνωρίζουν την προοπτική του γηπέδου και θα απαντήσουν στις προσεχείς ημέρες. Αλλά γενικά λόγια, όχι κάτι συγκεκριμένο”.

Τι γνώμη έχετε;

“Εάν δεν δω, δεν πιστεύω. Τον τελευταίο καιρό είδαμε πολλούς επενδυτές από την Τουρκία, το Ντουμπάι… Δεν μπορείς να πιστεύεις πως υπάρχει κάποιος, μακάρι να έρθει… Τα πράγματα είναι απλά. Βάζεις όσα χρήματα χρειάζονται σε μία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και παίρνεις την ομάδα με 51%. Δεν χρειάζεται να διαπραγματευτείς με κανέναν”.

Η επιτροπή γηπέδου υπάρχει ακόμη;

“Δεν ξέρω πια, έχω αποχωρήσει”.

Κινέζους συνάντησες;

“Καλά εντάξει… Μπορείς να συναντήσεις όμως κάποιους που κάνουν τους Κινέζους”.

Προηγούμενο άρθροΗ ΑΕΚ της καρδιάς και των αναμνήσεων…
Επόμενο άρθροΑνοιχτή συνέλευση ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Φ.Χ. την Δευτέρα
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.