Σκακιστική Ολυμπιάδα Νέων: 6η η Ελλάδα! Πολύ καλή εμφάνιση του Καλογριδάκη!

0


Με ένα ξέσπασμα των νέων μας στο φίνις της Σκακιστικής Ολυμπιάδας Νέων κάτω των 16, όπου τους δύο τελευταίους γύρους κέρδισαν 3,5 – 0,5 το Τουρκμενιστάν και στην κυριολεξία ισοπέδωσαν την πολύ αξιόλογη και θεωρητικά ισχυρότερη Σλοβακία με 4-0, η νεανική μας ομάδα βγήκε 6η, ισοβαθμώντας στις θέσεις 4-6 με Γεωργία και Αζερμπαϊτζάν – χώρες με πολύ ισχυρή σκακιστική παράδοση! Μπόρεσε έτσι να αναπληρώσει το έδαφος που έχασε στους γύρους 7&8 όπου παραχώρησε ισοπαλία στην Πολωνία και έχασε από τους Σέρβους. Παρότι και οι δύο ομάδες ήταν θεωρητικά ισχυρότερες, χάσαμε ρεαλιστικές δυνατότητες να τους νικήσουμε, ενώ παρά την ικανοποίηση για το πολύ καλό αποτέλεσμα της ομάδας μας είναι διάχυτη η αίσθηση ότι αξίζαμε και μπορούσαμε για ακόμη ψηλότερα!

Την πρώτη θέση κατέκτησε η Ρωσία, με δεύτερο το Ιράν και τρίτη την Ινδία.

Στα ατομικά αποτελέσματα ξεχωρίζει αυτό του Αλέξανδρου Παπασημακόπουλου, παίκτη του ΑΣ Παπάγου, που με 6 βαθμούς σε 8 αγώνες ήταν ο αποδοτικότερός παίκτης της ομάδας μας και πήρε το χάλκινο μετάλλιο στη σκακιέρα του!

Ο σκακιστής του ΣΟΝΦ Γιώργος Καλογριδάκης συγκέντρωσε 5 βαθμούς σε 8 αγώνες πραγματοποιώντας μια πάρα πολύ καλή εμφάνιση. Έπαιξε πολύ καλό σκάκι με το γνωστό ατρόμητο και μαχητικό του στυλ, και είχε όλες τις δυνατότητες να διεκδικήσει και αυτός μετάλλιο. Σκόνταψε όμως στον 8ο γύρο όπου στην αναμέτρηση με τη Σερβία επεδίωξε αχρείαστες περιπλοκές και έχασε από τον ισχυρό του αντίπαλο θέση στην οποία έπαιζε για νίκη.

Συγχαίρουμε όλα τα παιδιά της αντιπροσωπευτικής μας ομάδας, τον Γιώργο Καλογριδάκη, τον Σπύρο Ναούμ, τον Νίκο Θεοδώρου, τον Αλέξανδρο Παπασημακόπουλο, τον Δημήτρη Λαδόπουλο, καθώς και τον αρχηγό της αποστολής μας Βασίλη Τσαρουχά για την προσπάθειά τους, τις συγκινήσεις και τη μεγάλη χαρά και ικανοποίηση που μας χάρισαν!

Πληροφορίες, παρτίδες, φωτογραφικό υλικό από τη διοργάνωση στην ιστοσελίδα http://wyco2012.tsf.org.tr

Προηγούμενο άρθροΔ.Φ.Χ.: Πάλι θέμα μίσθωσης λεωφορείων για το 1ο Δημοτικό σχολείο… στο Δ.Σ. της Δευτέρας!!!
Επόμενο άρθροΒαγγέλης Βλάχος: “Όποιος δεν μπορεί, σπίτι του”!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.