Παιδικοί σταθμοί: Οικονομική ανάσα και 2 στα 3 παιδιά θα εισαχθούν!

0


Λύση στο πρόβλημα των βρεφονηπιακών σταθμών δόθηκε, ύστερα από συνάντηση του προεδρείου της Kεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση και σε συνεργασία με τον υπουργό Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Ειδικότερα, έγιναν δεκτές από το προεδρείο της ΚΕΔΕ, οι προτάσεις του υπουργείου, οι οποίες περιλαμβάνουν αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος και εξορθολογισμό των τροφείων (voucher).

Με τον τρόπο αυτό, αυξάνονται κατά 18.000 οι θέσεις παιδιών στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς σε σχέση με πέρυσι, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό ωφελουμένων για την τρέχουσα περίοδο σε πάνω από 60.000.

Περίπου 61.000 παιδιά, από τον αρχικό αριθμό των 43.000, θα γίνουν τελικά δεκτά από τους παιδικούς σταθμούς της χώρας, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς που ξεκινά την προσεχή Δευτέρα.

Η συμφωνία για την αύξηση κατά 18.000 παιδιά (το 63,5% επί του συνόλου των 96.151 αιτήσεων ή περίπου δύο στα τρία παιδιά) επετεύχθη σήμερα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, επικεφαλής της οποίας ήταν ο πρόεδρος Κ. Ασκούνης, και ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης.

AΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο άρθροΔημοσκόπηση: Δείτε τα σημερινά ποσοστά των κομμάτων!
Επόμενο άρθροΣυρτάκι με 5.640 άτομα και Ρεκόρ Γκίνες στον Βόλο!!! (video)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.